De 5 grote interieurtrends voor 2021

Gepubliceerd op 19 februari 2021 door ELLE Partner
De 5 grote interieurtrends voor 2021Èggo

Omdat we steeds meer tijd thuis doorbrengen, kunnen we net zo goed een interieur creëren dat perfect aansluit bij onze huidige wensen. We focussen op de vijf belangrijkste interieurtrends voor 2021 die we bij èggo hebben gespot.

1. Een ingetogen interieur

De drie woorden die het jaar 2021 zullen sturen op vlak van interieurontwerp: sober, licht en fijn. De Marie Kondo-gekte leidde ertoe dat we een meer minimalistisch interieur willen en dat we alle overbodige zaken willen laten verdwijnen. En de keukeninrichting is geen uitzondering op deze regel. Èggo weet dit en geeft daarom hun werkbladen en zijpanelen een afgeslankte uitvoering. Ook de hoogte van de plinten van de opbergmeubels wordt aangepast. Bye bye imposante meubels, vandaag is het tijd voor extra fijne afwerkingen.

2. Extra matte en gestructureerde afwerkingen

"Shine bright like a diamond" zong Rihanna… Maar dat geldt niet voor ons interieur! Glanzende afwerkingen maken plaats voor extra matte en gestructureerde frontpanelen. Om aan deze nieuwe wens tegemoet te komen, zijn de extra matte èggo-frontpanelen nu ook verkrijgbaar in wit en zandkleur, naast matzwart en matbordeaux. Deze deuren hebben een erg eigentijdse uitstraling en zijn gemakkelijk te onderhouden dankzij een “anti-vingerafdrukken”- toepassing.

Voor wie meer diepte en reliëf wil creëren in de keuken, presenteert èggo haar drie nieuwe textuurafwerkingen voor meubelfronten:

  • WALNOOT voor de afwerking van het werkblad en de meubelfronten.
  • VETRA, een afwerking die de illusie geeft van een glazen afwerking en op een subtiele wijze diepte en lichtreflectie combineert.
  • TERA-beton, een nieuwe warme bruingrijze kleur, die de vier bestaande èggo betontinten aanvult: wit, grijs, antraciet en zwart.
keuken Èggo
Èggo

3. Huishoudelijke apparaten verdwijnen in het interieur

In 2021 zijn zuiverheid en lichtheid de sleutelwoorden als het gaat om huishoudelijke apparaten. Doordat ze perfect opgaan in hun omgeving vergeten we zelfs dat ze er zijn. In de keuken is een geïntegreerd afzuigsysteem in de kookplaat volledig onzichtbaar, wat een sobere en minimalistische look creëert die enorm chic is. Ook de ovens weten hoe ze discreet moeten zijn. Nieuwe, erg verfijnde afwerkingen in extra matzwart of wit zorgen ervoor dat ze onopgemerkt blijven wanneer ze op de juiste hoogte worden ingebouwd in een kolomkast met dezelfde kleur. En voor kleine alledaagse pleziertjes maken geïntegreerde koffiemachines en wijnkasten het gamma èggo-huishoudelektro compleet. Hetzelfde geldt voor het keukensanitair, dat niet ontsnapt aan de populaire matzwarte trend, die een chique en discrete uitstraling creëert.

4. Opbergoplossingen op maat

Meer dan ooit is personalisatie de trend. Een woning heeft meerdere woonruimtes die functionaliteit, comfort en design moeten combineren. In plaats van standaard kitmodules biedt èggo op maat gemaakte opbergoplossingen aan die zijn ontworpen om te passen bij de levensstijl van hun klanten. In 2021 breidt èggo zijn assortiment accessoires en opties uit zodat men steeds persoonlijkere indelingen kan ontwerpen, ongeacht hoe de ruimte eruit ziet. Zo geven glazen wanden met een industriële look een nog chiquere uitstraling aan een dressing, maar ze kunnen ook worden gebruikt om de keuken volledig of gedeeltelijk af te bakenen van de woonkamer. Nog een optie op maat: deuren met een afgeschuinde zijde maken een intelligente indeling van kamers onder het dak of de trap mogelijk, zonder dat er ook maar één cm³ opbergruimte hoeft te worden opgeofferd.

5. Gebogen lijnenspel

Zachte rondingen, de grote trend van 2020 die ons interieur stormenderhand heeft veroverd, is ook dit jaar een grote tendens. Ditmaal nemen afgeronde lijnen de opberg- en badkameroplossingen over. Liefhebbers van de “curvy” -trend kunnen bij èggo dan ook maatkast- en badkamermeubilair met zachte rondingen ontdekken.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Èggo.
Èggo.be

Lees ook:

Welke detoxkuur past bij jou ?

R Hotel Experiences: de ideale plek om te herbronnen in de Ardennen

Lockdown: deze Belgische studio's bieden online workouts aan