Openhartig dubbelgesprek met Elien Jansen en Lisa Hanze over vriendschap en verbondenheid

Gepubliceerd op 22 december 2020 door ELLE Partner
Openhartig dubbelgesprek met Elien Jansen en Lisa Hanze over vriendschap en verbondenheidFoto: Klaas Grauwels

Voor Zalando’s ‘We zullen elkaar weer omhelzen’-campagne spraken we met fotografe Elien Jansen en haar bestie Lisa Hanze over hun innige vriendschap, hun bewondering voor elkaar en het belang van verbondenheid in onzekere tijden.

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?

Elien: “We zaten op dezelfde middelbare school, maar toen waren we nog niet echt goed bevriend. De bal is eigenlijk aan het rollen gegaan toen Lisa mij aansprak om haar eerste collectie stoffenprints te fotograferen. We merkten dat we zowel op creatief als vriendschappelijk vlak een goede match waren, wat al snel leidde tot vele projecten en reizen samen.”

Wat betekent jullie vriendschap voor jullie?

Elien: “We inspireren elkaar en we geven elkaar advies. Ik kan mij niet inbeelden dat we ooit ruzie zouden hebben. Soms hebben we wel eens een meningsverschil, maar nooit ruzie.”

Lisa: “Volgens mij komt dat omdat we allebei erg oprecht en eerlijk zijn tegen elkaar, soms zelfs te eerlijk. Maar dat we zien als iets positiefs.”

Welke eigenschappen bewonderen jullie aan elkaar?

Lisa: “Elien is heel naturel in wie ze is en haar succes heeft haar ook niet veranderd. Ze is nog altijd dezelfde Elien als toen ik haar heb leren kennen. Wat ik ook heel erg apprecieer is haar nuchterheid, want ik ben nogal een dromer. Bovendien is ze erg rechtuit, ze spreekt zich zelfs over banale dingen direct uit. Door haar durf ik dat nu ook meer doen.

Elien: “Wat ik heel erg bewonder aan Lisa is dat ze heel goed kan luisteren. Ze is ook een open boek, dus je weet ook onmiddellijk hoe ze zich voelt of waar ze mee bezig is op creatief vlak.”

Lisa: “We hebben ook allebei een hele grote gunfactor, zowel ten opzichte van elkaar als naar andere mensen toe. We zijn geen jaloerse mensen, we willen elkaar helpen om vooruit te raken, wat volgens mij heel belangrijk is in vriendschappen. Zo kan je ver geraken, want met twee sta je echt sterker dan alleen.”

Hoe zullen jullie de feestdagen vieren?

Elien: “We hebben het geluk dat we allebei een vriend hebben die heel goed kan koken. Dus ik denk dat we ons eens goed zullen laten verwennen door ons lief.”

Hoe zien jullie verbondenheid na 2020? Welke positieve dingen hebben jullie geleerd?

Lisa: “Voor mij is dit jaar eigenlijk eerder positief uitgedraaid omdat ik echt de focus bij mezelf heb kunnen leggen en ook goed heb kunnen het onderscheid maken tussen wie mijn echte vrienden zijn en wie eerder kennissen. Ik denk dat ik daar in de toekomst meer rekening mee zal houden en niet de nood zal hebben om op elk feest aanwezig te zijn, maar de belangrijke momenten prioriteit zal geven.”

Wat zijn jullie plannen en dromen voor 2021?

Lisa: “We hebben dit jaar heel veel tijd gehad om na te denken, zodat we concretere, onderbouwde stappen kunnen zetten voor volgend jaar, in plaats van in de rush keuzes te maken. We hebben allebei goede nieuwe ideeën bedacht die we ook effectief willen
uitwerken.

Elien: “Ik hoop ook dat we veel projecten zullen kunnen uitwerken, maar misschien niet op vlak van fotografie, wie weet komt er iets nieuws uit de bus.”

Wat vinden jullie van de ‘We zullen elkaar weer omhelzen’-campagne van Zalando?

Elien: “Ik denk dat er geen beter moment bestaat om zo’n campagne te lanceren. Iedereen hunkert ernaar om mensen vast te pakken en om samen te zijn met vrienden en familie. Het is leuk dat Zalando dat net op een heel positieve manier brengt. Zo blijven we niet hangen in negativiteit, maar hebben we iets om naar uit te kijken.”

Wie zullen jullie als eerste weer omhelzen na de lockdown?

Lisa: “Voor mij is dat mijn oma. Ze stuurt mij elke week ‘ik mis jouw knuffels’, zo schattig! Vele grootouders hebben het deze periode extra moeilijk. Ons leven is rijkelijk gevuld met vrienden, familie en werk, maar zij kijken er telkens echt naar uit om ons te zien. Bijna een jaar lang je kinderen en kleinkinderen niet mogen vastpakken, dat is wel heel lang voor hen.”

Wat staat er op jullie Zalando-kerstlijstje dit jaar?

Elien: “Op mijn wish list staat een mooi, exclusief kleedje voor de feestdagen. Ik kijk ernaar uit om mij eens mooi te kunnen opkleden, die jogging mag terug in de kast!”

Lisa: “We zagen dat Zalando een exclusieve lijn met designerkledij heeft, dat spreekt ons ook zeker aan.”

Als je een cadeau ter vervanging van een knuffel moet geven dit jaar, wat zou dat dan zijn?

Lisa: “Wanneer ik aan een knuffel denk, dan denk ik aan iets immaterieels; iemand je tijd schenken, op welke manier dan ook. Je kan helpen in de tuin of eens de tijd te nemen om goed te luisteren naar hoe het echt met hen gaat. En natuurlijk een compliment geven, hen vertellen dat ze er goed uitzien of goed bezig zijn. Iemand een goed gevoel geven, dat is volgens mij het mooiste cadeau dat je iemand kan geven.”

Ontdek de favorieten van Elien en Lisa hieronder:

 

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Zalando.
Zalando.be

Lees ook: 

INTERVIEW: Fashion Influencer Sarah Dimani vertelt over persoonlijke verandering, zelfliefde en mode

Alle trending mantels en winterjassen op een rij

Met deze coole hobby blijf je deze winter heerlijk warm