Met deze coole hobby blijf je deze winter heerlijk warm

Geüpdatet op 22 april 2022 door ELLE Partner
Met deze coole hobby blijf je deze winter heerlijk warmVeritas

Breien is anno 2020 weer helemaal hot. Neem dus snel je breinaalden erbij en maak je nieuwe favoriete cardigan of debardeur lekker zelf. Of brei ze als origineel cadeau voor je vrienden en familie. Deze modellen zijn erg gemakkelijk te breien, ideaal dus om mee te beginnen als je geen of bijna geen ervaring hebt.

Oversized debardeur

Deze winter is de oversized versie van de debardeur very on trend. Goed nieuws, je maakt dit kledingstuk gemakkelijk zelf, ook al ben je absolute brei-beginneling. Een bol Babette-wol (€19,99) en een stel breinaalden, meer heb je niet nodig om zelf je eigen unieke exemplaar te maken. Zo hangt deze fashionable debardeur voor je het weet ook bij jou in de kast. 

Babette-cardigan

Ook de Babette-cardigan is dit najaar een absolute musthave. Deze cardigan houdt je niet alleen lekker warm, hij past bij vrijwel iedere outfit. Je geeft er een basic t-shirt en jeans een cozy touch mee of een girly jurkje een meer winterse look. De Babette bestaat in twee versies, een middellang of lang exemplaar. Met twee bollen Babette-wol brei je één lange cardigan of een kortere cardigan en bijpassende sjaal. Nog een extra bol erbij en je maakt de perfecte lange cardigan én lange sjaal.

 

Knuffelzachte wollen sjaal

 Hou je het liever zo eenvoudig mogelijk of heb je nog nooit een stel breinaalden van dichtbij gezien? Dan is een warme wollen sjaal je ideale eerste breiproject. Zo krijg je het breien snel in de vingers en maak je zonder al te veel moeite een uniek accessoire dat iedere outfit een winterse upgrade geeft.

Handige tips & trics

Wil je graag beginnen met breien, maar weet je echt niet waar te beginnen? Veritas helpt je uit de nood met enkele slimme tips & tricks en filmpjes voor beginnende breiers. Op de blog ‘start to knit voor absolute beginners’ leggen we je precies uit wat je allemaal nodig hebt en tonen we je hoe je verschillende steken kan breien. Lukt het breien al wat beter, dan ben je klaar voor ‘het beter breiwerk’. Neem een kijkje in onze online inspiratiefolder, waar je tal van verschillende kleren leert breien, van truien en jurken tot bomberjacks en kimono’s.

De coolste kerstcadeautjes

De dagen worden steeds korter en killer, maar dat wil ook zeggen dat het bijna tijd is voor gezelligste periode van het jaar: kerstmis en eindejaar! Laten we deze koude tijd overbruggen met warmte en persoonlijke home made geschenkjes. De mooiste cadeaus maak je namelijk helemaal zelf. Wat dacht je van knuffelzachte kleertjes voor je schattige neefje of nichtje, een on trend turban en matching sjaal voor je besties of een cozy poef voor je mama? Of maak je kerstkaartjes Instagram-waardig door ze te versieren met een gebreid accent. Veritas legt je online haarfijn uit hoe je al deze creatieve cadeautjes helemaal zelf maakt.

Op zoek naar nog meer inspiratie? Je vindt elke maand nieuwe wolkleurtjes en tal van DIY-ideetjes op veritas.be en op het Instagram-account @veritaseu. Heb je de breimicrobe helemaal te pakken, sluit je dan aan bij de Facebook breicommunity: breien met Veritas!

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Veritas.
veritas.be

Lees ook: 

Toast to togetherness met Moët & Chandon

30 superleuke kerstcadeautjes onder 10 euro

4 sublieme feestkapsels voor eindejaar