Wanneer de vloer het hart van je interieur vormt

Geüpdatet op 17 december 2020 door ELLE Partner
Wanneer de vloer het hart van je interieur vormtELLE x Quick-Step

Laminaat, vinyl of hout? Om goed te kunnen kiezen, laat je best ruimte voor inspiratie. Quick-Step biedt een oplossing voor elke behoefte en voor elke decoratiewens. Een goede raad aan al wie zijn/haar interieur nieuw leven wil inblazen!

Joyce Van Waelegem is hoofdontwerper van UNILIN, de Belgische groep die eigenaar is van Quick-Step. Ze ziet zichzelf als bewaker van de ontwerpen, zodat elk nieuw product van hoogwaardige kwaliteit is. “Quick-Step is de ideale partner omdat we de volledige cyclus uitvoeren: we starten bij de trend, we produceren op een duurzame manier en we plaatsen ook zelf. Wij zijn niet alleen leveranciers van vloeren. We willen echt een ‘inspirator’ voor het interieur zijn. Naast het vervaardigen van de planken proberen we mensen ook te helpen om open te staan voor nieuwe ideeën, die ze misschien zelf niet onmiddellijk zouden durven kiezen. Wij zorgen voor alle benodigdheden wat betreft de plaatsing, de profielen en de afwerking. We begeleiden de klant door onze drie soorten vloeren, onze texturen en kleuren. Is het voor de badkamer? De keuken ? Welke kleuren hebben de muren? Wil je de vloeren testen? We geven een totaaloplossing zodat de klant volledig tevreden is."

ELLE x Quick-Step
ELLE x Quick-Step

Twintig jaar geleden werd het merk beroemd door zijn Uniclic-systeem, waarmee planken met één klik in elkaar kunnen worden gezet. Toen was dat een revolutie. Maar Quick-Step bleef niet op zijn lauweren rusten en blijft innoveren, met name met de lancering van ReadyFit.»Dit is ons nieuwe concept van vloerplaatsing ‘voor beginners’. Het gaat niet langer om een bevestigingssysteem, maar om een service. Een Quick-Step- verantwoordelijke komt bij je thuis met een 3D-scan om de afmetingen van de kamer op te meten. Daarna snijden en nummeren we de planken om een puzzel te maken. De pakketten worden geleverd met de genummerde planken en het installatieplan. Je hebt geen machines nodig en er is geen stof of lawaai. Het is ongelofelijk eenvoudig! Dit kost drie keer minder dan bij een professionele installateur: € 6 / m2. »

Zo kan je de plaatsing volledig zelf uitvoeren. Wat de keuze betreft, stelt het merk voor om de klant door te verwijzen naar de site Quick-step.be. Je start er met de Floor Explorer: nadat je een vragenlijst invult over je voorkeuren, verschijnt er een selectie. Vervolgens kan je je favoriete vloeren direct uittesten in je interieur met de Room Viewer tool, waarmee je een foto van je ruimte kan opladen en de gekozen vloer erop kan toepassen. Daarna is het mogelijk om stalen te bestellen zodat je de gekozen vloer thuis kan testen! De mogelijkheden zijn eindeloos: bij de Impressive Patterns collectie kiezen we voor zeer elegante spanten en bij de Signature Collectie mengen we de kleuren.

“Samen met ons team van ontwerpers creëren we originele concepten: zo bedachten we bijvoorbeeld deze mix van planken met roze laminaat die een positieve sfeer creëert in huis.” Wie had gedacht dat onze vloer de ster van ons interieur zou zijn?

 

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Quick-Step.
www.quick-step.be

 

Lees ook:
We Love: Ben Gorham van Byredo creeërt geurkaarsen voor IKEA
Deco: dit wordt dé trendkleur voor in je interieur
Hebben: de luxueuze kaars van Cire Trudon x Balmain bij Senteurs D'Allieurs