We Love: Ben Gorham van Byredo creeërt geurkaarsen voor IKEA

Geüpdatet op 15 december 2020 door Lore Ginneberge
We Love: Ben Gorham van Byredo creeërt geurkaarsen voor IKEA

Je interieur een chique update geven aan een zachte prijs? Laat dat maar aan IKEA en Ben Gorham van Byredo over. Deze geurkaarsen zijn het ideale geschenk!

Dat de juiste geuren belangrijk zijn bij het creëren van een gezellige thuis, hoeven we je misschien niet uit te leggen. Dat weet ook IKEA als geen ander, vandaar de samenwerking met Ben Gorham, oprichter van luxe parfum- en modehuis Byredo. Samen onderzochten ze hoe je de kracht van geuren kunt gebruiken om onzichtbaar design te creëren en het leven thuis te verbeteren.

"Geur is een essentieel gegeven in huis. Het creëert een gevoel van comfort en veiligheid”, aldus Ben Gorham.

 

ikea byredo kaarsen
IKEA

En zo werd de OSYNLIG-collectie geboren: een reeks stijlvolle geurkaarsen die inspelen op onze emoties. De ene geur roept nostalgische herinneringen op, de andere doet dromen van de toekomst, maar allemaal maken ze je huis nét dat tikje warmer. Met keuze uit 13 verschillende geuren is er voor iedereen een perfecte geur. Om het kiezen makkelijk te maken worden de kaarsen opgedeeld in drie categorieën: bloemig, houtachtig en fris.

Duurzaam design

 

 

Elke geurkaars zit verpakt in een keramische houder met een driehoekig symbooltje, verwijzend naar de topnoten, middelnoten en basisnoten van een geur. KEA moedigt verder aan om de houders te hergebruiken eens de kaars is opgebrand. Zo krijgt je kaars misschien een tweede leven als koffiemok of pennenhouder!

byredo ikea
IKEA

De kaarsen zijn vanaf 15 november verkrijgbaar in beperkte oplage in IKEA-winkels en online