Hallo Maagdseizoen: dit gebeurt er met jouw sterrenbeeld

Geüpdatet op 9 augustus 2023 door Lore Ginneberge
Hallo Maagdseizoen: dit gebeurt er met jouw sterrenbeeld

Na de energieke periode vol fun onder sterrenteken Leeuw, brengt het Maagdseizoen wijsheid, orde en productiviteit. Klaar voor?

Er is geen ontkomen aan: astrologie is hip. Of we hebben nu pas met z'n allen door hoe ontzettend invloedrijk de zon, de maan en de sterren zijn, of we zijn massaal goedgelovig geworden en houden ons vast aan spirituele nonsens. Hoe het ook zij, we delen je graag mee dat er een nieuw seizoen van start is gegaan: het is Virgo-tijd! De zon staat nog tot eind augustus in dit sterrenteken, en dat zal je geweten hebben... Wat betekent dit nu voor de Maagden onder ons? En wat met de andere sterrenbeelden?

LEES OOK: alles over sterrenbeeld Maagd

Bye bye, party season

Leeuw en Maagd kunnen niet meer verschillen, dus ook dit seizoen ziet er compleet anders uit. Na de frivole weken onder ster van de show Leeuw, maken we ons klaar voor een veel rustigere periode. Maagd wordt geassocieerd met rationaliteit en orde, twee gegevens die goed van pas komen nu we de zomer afsluiten en aan een nieuw schooljaar beginnen.

Voor Leeuw betekent dit natuurlijk dat het feestje over is. Compenseer de excessen van vorig seizoen door je financiën goed in de gaten te houden en je net als BoogschutterRam en Tweeling te richten op het creëren van orde in je huis en je hoofd.

virgo season astrologie het Maagdseizoen
Unsplash

Passie en positiviteit

Selfcare was een groot thema tijdens het Leeuwseizoen, maar staat met de brandende werkethiek van Maagd iets minder op de agenda. Het gevaar is dan ook dat je je overwerkt. Verleg de focus van de lastige taken naar de positieve energie die je haalt uit je job of studie. Vooral Stier, Maagd en Steenbok zullen pas vooruit raken in hun carrière als ze passie en intrinsieke motivatie vinden. Heb vertrouwen in jezelf en wees niet bang om iets nieuws aan te leren of ja te zeggen op onverwachte opportuniteiten!

Samen of solo?

Voor watertekens Kreeft, Schorpioen en Vissen staat het Maagdseizoen in het teken van samenzijn. Kreeften zijn bijna abnormaal sociaal dit seizoen, en ook Vissen hebben bijzonder veel aandacht voor hun relaties, zowel de goede als de minder goede. Schorpioen tenslotte zal het verst geraken door samen te werken, alleen zo maak je echt het verschil.

virgo season Maagdseizoen
Unsplash

Weegschaal en Waterman bevinden zich aan het andere eind van het spectrum. Deze tekens zijn vrij sociaal aangelegd en hebben na het drukke Leo Season meer tijd nodig voor zichzelf. Codewoord voor dit seizoen? Grenzen! Sluit je een beetje beter af van je omgeving en laat niet over je heen lopen.

Mercurius in retrograde tijdens het Maagdseizoen

Er staat ook minder goed nieuws op het programma, want het nieuwe seizoen valt samen met Mercurius die in Retrograde gaat. Wat kan je verwachten? Je leest het in de uitgebreide astrogids.