Hallo Leeuwseizoen: dit gebeurt er met jouw sterrenbeeld

Geüpdatet op 12 juli 2024 door Lore Ginneberge
Hallo Leeuwseizoen: dit gebeurt er met jouw sterrenbeeld

Na de emotionele rollercoaster onder Kreeftseizeon gaan we een zorgeloze tijd tegemoet dankzij het meest extraverte teken van de dierenriem. Klaar voor het Leeuwseizoen?

Er is geen ontkomen aan: astrologie is hip. Of we hebben nu pas met z'n allen door hoe ontzettend invloedrijk de zon, de maan en de sterren zijn, of we zijn massaal goedgelovig geworden en houden ons vast aan spirituele nonsens. Hoe het ook zij, we delen je graag mee dat er een nieuw seizoen van start is gegaan: het is Leeuw-tijd! De zon staat van 23 juli tot 23 augustus 2024 in dit sterrenteken, en dat zal je geweten hebben... Wat betekent dit nu voor de Leeuwen onder ons? En wat met de andere sterrenbeelden?

Van de maan naar de zon

Kreeften worden gestuurd door de maan, symbool voor emoties en innerlijke behoeftes. Het is dus helemaal niet raar als je de voorbije maand (over)emotioneel reageerde op dingen die het - laten we eerlijk zijn - absoluut niet waard waren. Ook een eventuele mental breakdown was absoluut de schuld van de sterren. Godzijdank is er licht aan het eind van de tunnel, want met de intrede van het Leeuwseizoen verruilen we de maan voor...de zon! Leeuw is letterlijk en figuurlijk een teken van licht en warmte, exact wat we allemaal nodig hebben momenteel. De zon nodigt je uit om uit je hoofd te stappen en de wereld opnieuw te ontdekken. Je voelt weer de behoefte om sociaal te zijn en om jezelf en je ideeën onder de aandacht te brengen (met de focus op 'aandacht').

leo season leeuw sterrenbeeld
Shutterstock

Work hard, play hard

De bakken energie die Leeuw in zich heeft straalt af op ons allemaal. Dit teken kent geen 'misschien', want is geweldig in het maken van beslissingen, het oplossen van problemen en kan werken voor twee. Zelfs meer afwachtende tekens (we kijken naar jou, Steenbok, Stier en Maagd) voelen de nood om snel vooruit te gaan. Nu is dus hét moment om lastige dingen aan te pakken: vraag eindelijk om die promotie, ruim je hele kleerkast eens grondig op (gooi overbodige spullen weg!) en durf opkomen voor jezelf in moeilijke situaties.

Naast het harde werk is Leeuw altijd te vinden voor een feestje! Al is niet iedereen zo extravert en dol op aandacht, je kan altijd iets leren van de sociale kunstjes van Leeuwen. Niet voor niets zijn zij altijd degene met de beste connecties en een hele hoop vrienden. Introverte tekens als Kreeft, Schorpioen en Vissen: zet deze maand eens de eerste stap, stel jezelf voor aan vreemden en vergeet vooral niet om plezier te maken, want dat is waar Leo Season helemaal om draait.

Leeuwseizoen in één woord: extra

Natuurlijk hebben Leeuwen niet enkele positieve eigenschappen (al beweren ze zelf vast van wel). De keerzijde van dit teken uit zich in honger naar drama, de nood aan continue aandacht en een klein tikje egocentrisme. Extra energie betekent in dit geval niet allemaal positieve energie dus, het zal vooral aan Leeuw en de andere vuurtekens Ram en Boogschutter zijn om hiervoor op te letten. Er is niets mis met focussen op jezelf, zolang je dat op een goede manier doet. Doe aan selfcare in de vorm van DIY spa avondjes of boek een gezichtsbehandeling in een salon, je verdient het! Luchttekens Tweelingen, Weegschaal en Waterman gebruiken dit seizoen best om na te denken wat het leven hen kan bieden. Wat zijn je doelen, je ambities en hoe kan je deze bereiken? Met de focus op jezelf en energie voor drie maak je vast een vliegende start!

Belangrijke data in het Leeuwseizoen 2024

4 augustus 2024 - Nieuwe Maan in Leeuw

Een ideaal moment voor nieuwe intenties en doelen. Gebruik deze energie om te manifesteren wat je wilt bereiken in de komende maand.

19 augustus 2024 - Jupiter vierkant Saturnus in Tweelingen

Deze zeldzame aspect brengt veranderingen en mogelijke conflicten. Wees voorbereid op onvoorspelbare situaties en blijf flexibel. Dit kan een periode zijn van heroverweging en herstructurering.

5 tot 28 augustus 2024 - Mercurius Retrograde in Maagd

Verwacht vertragingen en misverstanden. Dit is een tijd om te herzien en te reflecteren in plaats van nieuwe initiatieven te starten. Communiceer duidelijk en dubbelcheck belangrijke afspraken.

Horoscoop: dit voorspelt het Leeuwseizoen 2024 voor jouw teken

 

Ram: 19 maart tot 20 april

Het Leeuwseizoen brengt je zelfvertrouwen en een verlangen om nieuwe avonturen aan te gaan. Grijp de kans om jezelf te presenteren en jouw ideeën te delen. Let op dat je enthousiasme anderen niet overweldigt.

 

 

taurus stier sterrenbeeld gif

Stier: 21 april tot 20 mei

Deze periode nodigt je uit om je thuisomgeving te vernieuwen en comfort te zoeken. Gebruik de energie van Leeuw om langdurige projecten af te ronden. Wees niet bang om je creativiteit te tonen.

 

gemini tweeling tweelingen

Tweelingen: 21 mei tot 21 juni

Met de zon in Leeuw voel je je communicatief en energiek. Dit is het perfecte moment om nieuwe connecties te maken en je sociale kring te vergroten. Pas op voor oppervlakkige gesprekken en streef naar diepgang.

 

cancer kreeft horoscoop gif sjabloom

Kreeft: 22 juni tot 22 juli

Na de emotionele achtbaan van je eigen seizoen, biedt Leeuw je de kans om jezelf te herontdekken. Focus op zelfzorg en plezier. Laat je emoties niet overheersen; geniet van het moment.

leeuw lion horoscoop gif sjabloon symbool

Leeuw: 23 juli tot 22 augustus

Dit is jouw tijd om te stralen en te schitteren! Je charisma en leiderschapskwaliteiten zijn op hun hoogtepunt. Zorg ervoor dat je aandacht krijgt zonder anderen te overschaduwen.

maagd vierge symbool sterrenbeeld horoscoop

Maagd: 23 augustus tot 22 september

Gebruik de energie van Leeuw om je doelen opnieuw te evalueren en je plannen bij te stellen. Dit is een uitstekende tijd voor introspectie en persoonlijke groei. Let op dat je perfectionisme niet in de weg staat van je vooruitgang.

 

balance weegschaal sterrenbeeld gif

Weegschaal: 23 september tot 22 oktober

Leeuw geeft je de moed om je ideeën te delen, hoe onhaalbaar ze ook lijken. Focus op sociale interacties en versterk je relaties. Pas op dat je niet teveel op de goedkeuring van anderen leunt.

schorpion scorpion scorpio sterrenbeeld horoscoop gif

Schorpioen: 23 oktober tot 21 november

De vurige energie van Leeuw kan je intensiteit versterken. Gebruik deze tijd om diepere connecties te maken en je passies te volgen. Vergeet niet om jezelf af en toe wat rust te gunnen.

boogschutter sterrenbeeld horoscoop gif

Boogschutter: 22 november tot 21 december

Leeuwseizoen moedigt je aan om je horizon te verbreden en nieuwe doelen te zoeken. Dit is een perfecte tijd voor reizen en leren. Zorg ervoor dat je niet te impulsief handelt.

steenbok capricorne capricorn sterrenbeeld horoscoop gif

Steenbok: 22 december tot 21 januari

Deze periode biedt je de kans om je carrière en ambities onder de loep te nemen. Gebruik de vastberadenheid van Leeuw om moeilijke beslissingen te nemen. Blijf wel flexibel en open voor nieuwe ideeën.

waterman verseau sterrenbeeld horoscoop gif

Waterman: 20 januari tot 19 februari

Met de zon in Leeuw voel je een sterk verlangen om jezelf te uiten en je individualiteit te tonen. Dit is een goede tijd om creatieve projecten te starten. Zorg ervoor dat je ook aandacht geeft aan de gevoelens van anderen.

poissons pisces vissen sterrenbeeld horoscoop gif symbool

Vissen: 19 februari tot 20 maart

Leeuw brengt een boost aan energie en creativiteit in je leven. Gebruik deze periode om je dromen na te jagen en je artistieke kant te verkennen. Laat jezelf niet overweldigen door emoties.

LEES OOK: Waarom hebben mannen zo'n hekel aan astrologie?