Hallo Leeuwseizoen: dit gebeurt er met jouw sterrenbeeld

Geüpdatet op 18 juli 2023 door Lore Ginneberge
Hallo Leeuwseizoen: dit gebeurt er met jouw sterrenbeeld

Na de emotionele rollercoaster onder Kreeftseizeon gaan we een zorgeloze tijd tegemoet dankzij het meest extraverte teken van de dierenriem. Klaar voor het Leeuwseizoen?

Er is geen ontkomen aan: astrologie is hip. Of we hebben nu pas met z'n allen door hoe ontzettend invloedrijk de zon, de maan en de sterren zijn, of we zijn massaal goedgelovig geworden en houden ons vast aan spirituele nonsens. Hoe het ook zij, we delen je graag mee dat er een nieuw seizoen van start is gegaan: het is Leeuw-tijd! De zon staat nog tot eind augustus in dit sterrenteken, en dat zal je geweten hebben... Wat betekent dit nu voor de Leeuwen onder ons? En wat met de andere sterrenbeelden?

Van de maan naar de zon

Kreeften worden gestuurd door de maan, symbool voor emoties en innerlijke behoeftes. Het is dus helemaal niet raar als je de voorbije maand (over)emotioneel reageerde op dingen die het - laten we eerlijk zijn - absoluut niet waard waren. Ook een eventuele mental breakdown was absoluut de schuld van de sterren. Godzijdank is er licht aan het eind van de tunnel, want met de intrede van het Leeuwseizoen verruilen we de maan voor...de zon! Leeuw is letterlijk en figuurlijk een teken van licht en warmte, exact wat we allemaal nodig hebben momenteel. De zon nodigt je uit om uit je hoofd te stappen en de wereld opnieuw te ontdekken. Je voelt weer de behoefte om sociaal te zijn en om jezelf en je ideeën onder de aandacht te brengen (met de focus op 'aandacht').

leo season leeuw sterrenbeeld
Shutterstock

Work hard, play hard

De bakken energie die Leeuw in zich heeft straalt af op ons allemaal. Dit teken kent geen 'misschien', want is geweldig in het maken van beslissingen, het oplossen van problemen en kan werken voor twee. Zelfs meer afwachtende tekens (we kijken naar jou, Steenbok, Stier en Maagd) voelen de nood om snel vooruit te gaan. Nu is dus hét moment om lastige dingen aan te pakken: vraag eindelijk om die promotie, ruim je hele kleerkast eens grondig op (gooi overbodige spullen weg!) en durf opkomen voor jezelf in moeilijke situaties.

Naast het harde werk is Leeuw altijd te vinden voor een feestje! Al is niet iedereen zo extravert en dol op aandacht, je kan altijd iets leren van de sociale kunstjes van Leeuwen. Niet voor niets zijn zij altijd degene met de beste connecties en een hele hoop vrienden. Introverte tekens als Kreeft, Schorpioen en Vissen: zet deze maand eens de eerste stap, stel jezelf voor aan vreemden en vergeet vooral niet om plezier te maken, want dat is waar Leo Season helemaal om draait.

Leeuwseizoen in één woord: extra

Natuurlijk hebben Leeuwen niet enkele positieve eigenschappen (al beweren ze zelf vast van wel). De keerzijde van dit teken uit zich in honger naar drama, de nood aan continue aandacht en een klein tikje egocentrisme. Extra energie betekent in dit geval niet allemaal positieve energie dus, het zal vooral aan Leeuw en de andere vuurtekens Ram en Boogschutter zijn om hiervoor op te letten. Er is niets mis met focussen op jezelf, zolang je dat op een goede manier doet. Doe aan selfcare in de vorm van DIY spa avondjes of boek een gezichtsbehandeling in een salon, je verdient het! Luchttekens Tweeling, Weegschaal en Waterman gebruiken dit seizoen best om na te denken wat het leven hen kan bieden. Wat zijn je doelen, je ambities en hoe kan je deze bereiken? Met de focus op jezelf en energie voor drie maak je vast een vliegende start!

LEES OOK: Waarom hebben mannen zo'n hekel aan astrologie?