Celine Verbeeck bereidt je voor op de live yoga sessies van zondag 21 juni

Geüpdatet op 22 april 2022 door ELLE Partner
Celine Verbeeck bereidt je voor op de live yoga sessies van zondag 21 juniELLE x Zalando

Stressvolle maanden achter de rug? Dat sport en beweging dan belangrijk zijn, heb je ongetwijfeld al wel gehoord. Meer dan tijd dus om je eens zalig te ontspannen en tegelijkertijd je lichaam te versterken met een flinke yogasessie. Bekende yoga-influencer Celine Verbeeck toont en leert je alvast haar favoriete poses. 

In deze tijden zijn mindfulness, ademhalingsoefeningen en self-care meer dan ooit belangrijk. Je stopt nu eenmaal met piekeren over straks of morgen, ervaart minder stress en zit gewoon lekkerder in je vel wanneer je leeft met volle aandacht op het heden en wat er op dat moment rondom je gebeurt. Mindfulness hielp Celine Verbeeck alvast door die bizarre lockdownperiode: “Mijn acteerwerk viel plots weg en ik moest een manier bedenken om mijn dagen toch een beetje structuur te geven. Naast de virtuele Zoomlessen die ik gaf voor Yogafactory, deed ik ook dagelijkse oefeningen in mindfulness en ademhaling om me te ontspannen. Ook al is het maar vijf minuten, yoga helpt je echt om even alleen op jezelf en je ademhaling te focussen en de spanning in je lijf los te laten." 

Daarom vieren ELLE en Zalando Wereld Yoga Dag op 21 juni met 2 IG yoga live sessies. De Nederlandse les zal gegeven worden door yoga instructeur Celine Verbeeck. En yoga trainer, Victoria Bardiau, zal een Franse sessie voorzien. Iedereen welkom!

De vijf favoriete poses van Celine*

1. Wild Thing Yoga Pose / Camatkarasana

Celine Verbeeck - Wild Thing Yoga Pose
Model: Celine Verbeeck, Look: Zalando, Fotograaf: Justin Paquay

Hoe?
Ga op de grond zitten. Buig een been naar je toe, en houd je andere been gestrekt. Lift je heupen, en duw met je onderste arm je bovenlichaam weg van de grond. Reik met je andere arm zo ver mogelijk achter je. Laat de beweging doorgaan tot aan je vingertoppen. 

Belangrijk!
Houd je nek steeds ontspannen tijdens deze beweging. Activeer je buikspieren om je onderrug te ondersteunen. 

Waarom?
Deze pose is ideaal om je ‘front body’ te stretchen. Met deze pose maak je ruimte in je hart en longen, maak je je armen en polsen sterker en stretch je ook je schouders. 

2. Dancers pose / Natarajasana

Celine Verbeeck - Dancers pose
Model: Celine Verbeeck, Look: Zalando, Fotograaf: Justin Paquay

Hoe?
Start in een rechtopstaande positie. Sluit je voeten samen, je tenen wijzen naar voor. Buig een been naar achter. Neem je voet langs de binnenkant vast met de hand parallel aan het gelifte been. Duw nu je voet in je hand, tot je je bovenlichaam naar voor voelt komen. Reik je andere arm uit naar voren. 

Belangrijk!
Probeer niet naar de grond te kijken, maar kijk in de elleboog van de arm voor je. Houd je schouders naar beneden en duw ze weg van je oren. Zoek je balans.  

Waarom?
Een perfecte combo van kracht, flexibiliteit en balans. Een van mijn favoriete poses! 

3. Upward facing dog / Adho Mukha Vrksasana

Celine Verbeeck - Upward facing dog
Model: Celine Verbeeck, Look: Zalando, Fotograaf: Justin Paquay

Hoe?
Ga op je buik liggen. Plaats je handen naast je schouders en open je voeten tot ze ongeveer de wijdte hebben van je yogamat. Duw jezelf op en zorg ervoor dat je dijen de grond niet raken. 

Belangrijk!
Zorg ervoor dat je handen onder je schouders staan en duw je schouders en schouderbladen naar beneden. Plaats je gewicht op de toppen van je voeten en span je bilspieren op. 

Waarom?
De Upward Facing Dog stretcht je borstkas en ruggengraat, waardoor je houding verbetert.  

4. Wheel pose / Urdhva Dhanurasana

Hoe?
Beeld je in dat je lichaam een omgekeerde U vormt. Ga op je rug liggen en buig je knieën met je voeten plat op de grond.  Houd je knieën geopend op heupbreedte. Plaats je handen in omgekeerde positie naast je schouders. Duw jezelf op. 

Belangrijk!
Voor deze pose heb je al wat kracht nodig in je armen. Houd je knieën, tenen en vingers steeds naar voren wijzend.  

Waarom?
Deze pose is ideaal om je ademhalingsspieren te stretchen.  Ze opent ook je hip flexors. Perfect wanneer je net een hele dag achter je bureau hebt gezeten!

Is deze pose toch net iets te moeilijk? Probeer dan een variant: de Bridge pose (Setu Bandha Sarvangasana). Ga op je rug liggen en leg je armen naast je lichaam. Plaats je voeten plat op de grond op heupbreedte. Lift de onderkant van je lichaam omhoog en houden zo!

5. Half lord of the fishes pose / Ardha Matsyendrasana 

Celine Verbeeck - Half lord of the fishes pose
Model: Celine Verbeeck, Look: Zalando, Fotograaf: Justin Paquay

Hoe?
Ga zitten. Kruis je ene been over het andere, met beide knieën gebogen. Recht je rug en plaats je tegenovergestelde elleboog tegen de knie van het been waarvan je voet plat op de grond staat. Twist je bovenlichaam zover je kan, en duw je schouders naar beneden. 

Belangrijk!
Houd de zool van je voet op de grond, en zorg ervoor dat de twist van je bovenlichaam ondersteund wordt door je core. Houd beide zitbeentjes op de grond. 

Waarom?
Deze pose verstevigt je rugspieren en stretcht je schouders, nek, heupen en ruggengraat. De pose kan ook helpen om pijn in je onderrug te verlichten tijdens de menstruele cyclus. 

Yoga in stijl

Ben je nog op zoek naar de outfit die het beste bij jou past? Ontdek hieronder onze Zalando-favorieten:

Join us live

Na deze training zin gekregen in meer? Join @celineverbeepeeck en @milavictoriayoga dan op 21 juni voor de yoga live sessies in het kader van Wereld Yoga Dag!

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Zalando.
Zalando.be

*Alle oefeningen worden uitgevoerd op eigen risico. ELLE, Zalando en Celine Verbeeck kunnen niet verantwoordelijk of aansprakelijk worden gesteld voor schade, met inbegrip van directe of indirecte lichamelijke letsels, die zouden voortvloeien uit of veroorzaakt worden door deze activiteiten.

Kunstwerken in de foto's van links naar rechts: foto door Herman Selleslags, schilderij van Bruno Vekemans, foto door Alexia Leysen