‘Margiela in His Own Words’: ontdek het leven van de iconische ontwerper

Gepubliceerd op 26 mei 2020 door Elisabeth Clauss en ELLE België
‘Margiela in His Own Words’: ontdek het leven van de iconische ontwerperMartin Margiela in his own words, een film van Reiner Holzemer

Neem een kijkje achter de schermen bij Maison Margiela, het huis dat in een twintigtal jaar tijd de modewereld helemaal op z'n kop zette.

Het genie Martin Margiela trok zich in 2009 volledig terug uit het openbare leven. Daarna zijn alle films en artikels over zijn werk zonder input van de ontwerper zelf gemaakt. Tot nu, want nadat hij jarenlang uitsluitend van zich liet horen via z'n collecties, vertelt de Belg voor het eerst zijn verhaal in een documentaire. Over zijn roeping om ontwerper te worden bijvoorbeeld, of alle inside informatie uit de vaak ingewikkelde mode-industrie. Een onmisbare documentaire voor modeliefhebbers.

De documentaire geeft een echte kijk op het leven van Margiela, wat gezien het solitaire leven van de ontwerper letterlijk ongezien is. De Duitse regisseur Reiner Holzemer staat bekend om zijn portretfilms, en waagt zich na David Lynch, Anton Cobijn en Dries Van Noten nu aan het ongelooflijke verhaal van Martin Margiela.

Ook familie en vrienden van de ontwerper getuigen over zijn leven. Bovendien werd de muziek uit de documentaire gemaakt door dEUS. Margiela vertelt ons in voice-over meer over de wonderen én  de moeilijkheden van het ontwerpen. En voor de camera zien we de handen van de meester zelf aan het werk.

Martin Margiela, margiela, maison margiela, mode, belgische mode, documentaire

De documentaire 'Margiela: in his own words' is nu beschikbaar via Proximus en lumiereseries.com.

Martin Margiela, margiela, maison margiela, mode, belgische mode, documentaire

LEES OOK:

Paris Fashion Week in 85 spetterende catwalk looks

De Belgische Tom Van Dorpe gaat aan de slag bij The Kooples

Jong talent: de Belgische handtassenontwerpster Lies Mertens