theo eyewear x Tim Van Steenbergen: de statement zonnebrillen voor de zomer

Gepubliceerd op 25 mei 2020 door ELLE België
theo eyewear x Tim Van Steenbergen: de statement zonnebrillen voor de zomerMontuur uit de 'Mineralogy'-collectie van theo eyewear x Tim Van Steenbergen

Geen zomer zonder zonnebrillen, dat weet ook eyewear label theo. Zij bedachten samen met designer Tim Van Steenbergen de 'Mineralogy'-collectie. Volgens ons alvast het perfecte accessoire voor zonnige dagen.

De Belgische ontwerper Tim Van Steenbergen vond inspiratie bij een andere landgenoot, namelijk modernistisch beeldhouwer Jan Dries. Deze kunstenaar staat bekend om zijn abstracte werken, die de balans tussen licht en donker zoeken. En dat zien we terug in de collectie van zes zonnebrillen, net als de rijke tinten van de monturen. Van Steenbergen baseerde die op de mooiste kristallen en mineralen, vandaar ook de naam 'Mineralogy'. De collectie brengt de bijzondere visie van ontwerper Van Steenbergen en de expertise van theo eyewear perfect samen. Het resultaat zijn zonnebrillen die passen bij elke gelegenheid: van subtiel accessoire tot een echte eyecatcher!

theo eyewear, zonnebrillen, zomer, belgische labels
Brillen uit de 'Mineralogy'-collectie van theo eyewear x Tim Van Steenbergen

Electric feel

Maar dat is niet alles: theo eyewear brengt nog een tweede collectie zonnebrillen uit. Het idee voor 'Wired' vond het label bij de bibberspiraal, het behendigheidsspel waarbij je een stokje langs een gebogen draad beweegt. De onverwachte bochten van de koperdraad worden nagebootst in de vorm van de monturen. En de felle en speelse kleuren van de brillen zorgen meteen voor die electric feel. Wij hebben alvast de perfecte finishing touch voor onze zomeroutfits gevonden!

theo eyewear, zonnebrillen, zomer, belgische labels
Brillen uit de 'Wired'-collectie van theo eyewear

De collectie is vanaf nu verkrijgbaar. Ga voor meer informatie naar theo.be.

Op zoek naar meer inspiratie voor de zomer? Kijk dan zeker eens naar deze haartrend of vind de beste zonnebescherming via onze test!

(Stagiaire Tori Machiels)