Lockdown: kom naar buiten voor deze leuke activiteiten

Geüpdatet op 22 april 2022 door ELLE België
Lockdown: kom naar buiten voor deze leuke activiteitenSQUARELY - Unsplash

Het weer wordt wat mooier, dus hoogtijd om even naar buiten te gaan. Alles is nog niet zoals normaal, maar er zijn nog altijd veel leuke dingen die je kan doen in de buitenlucht.

1. Sportles in de openlucht

buiten, lifestyle, lockdown, relaxen
Patrick Malleret - Unsplash

Gewone sportlessen mogen terug doorgaan, in de openlucht en met maximaal 20 personen. Je kan dus terug naar je gebruikelijke yogales gaan. Daarbij is het met dit mooie weer toch leuker om buiten te sporten?

2. Bezoek de dierentuin

buiten, lifestyle, lockdown, relaxen
Daiga Ellaby - Unsplash

Heel leuk om te doen met je kinderen, tenminste als er een park bij jou in de buurt is. Daguitstapjes mogen namelijk nog niet. Wanneer je een dierentuin wil bezoeken, vergeet dan zeker niet op voorrand je ticket te kopen of te reserveren. Lees zeker ook de richtlijnen van het park zelf.

3. Verse groenten en fruit van de markt

buiten, lifestyle, lockdown, relaxen
Annie Spratt - Unsplash

Ook de markten zijn weer terug. Wandel eens naar je lokale markt voor lekkere verse groeten en fruit. Heerlijk om mee te koken of voor sapjes mee te maken. Zo kan je je boodschappen doen en tegelijk een frisse neus halen! Vergeet zeker niet voldoende afstand te houden. Daarbij wordt het dragen van een mondmasker aangeraden.

4. Snuif wat cultuur op

buiten, lifestyle, lockdown, relaxen
Ioana Cristiana - Unsplash

Historische gebouwen en musea zijn terug open. Ideaal voor wie nood heeft aan wat cultuur. Ook hier is het belangrijk dat je in eigen buurt blijft. Plan je uitstap zeker vooraf en reserveer indien nodig. Je kijkt best eerst op de website van het gebouw of museum dat je wil bezoeken.

5. Geniet van de natuur

buiten, lifestyle, lockdown, relaxen
Amos G - Unsplash

Ga eens wandelen in een park of bos in je omgeving. Het groen en de frisse lucht zullen je goed doen, zeker als je zelf geen tuin hebt. Ook is beweging belangrijk, vooral als je al even thuis zit. Je mag de auto nemen naar een bos of park, maar beperk je verplaatsing wel zoveel mogelijk.

6. Hou een picknick

buiten, lifestyle, lockdown, relaxen
Micheile Henderson - Unsplash

In het park picknicken mag niet, maar het kan net zo goed in eigen tuin of op eigen balkon. Maak je favoriete maaltijden en geniet buiten in de zon. Wij geven je alvast wat tips voor heerlijke en originele salades.

7. Happy hour

buiten, lifestyle, lockdown, relaxen
Kobby Mendez - Unsplash

Digitale happy hour of coronapéro kennen we al. Probeer dit zeker ook eens in eigen huis. Zet een tafel en wat stoelen op je gazon en maak zo je eigen cocktailbar. Nodig je lief of familie (die bij je wonen!) uit voor een gezellige avond. Kijk hier voor wat inspiratie voor zomerse drankjes.

(Stagiaire Tori Machiels)