Zo houd je deze week de kids bezig #5

Gepubliceerd op 4 mei 2020 door Isabelle
Zo houd je deze week de kids bezig #5(c)Shutterstock

Week 8! Voor ouders van jonge kinderen voelt het meer dan ooit aan als een marathon en de ideetjes om de kroost bezig te houden raken, net als de energiereserves van mama en papa, stilaan uitgeput. Wij geven je vanaf nu elke week wat inspiratie om de komende zeven dagen met de glimlach en zonder al te veel crisissen door te komen.

KAMPEREN IN DE TUIN

Tent opzetten, eigen bedje klaarmaken, kampje spelen en de hele dag door al in spanning lopen over het feit dat ze vanaf nu eens ja hoor écht in een tent zullen slapen! De lente is in het land, maar voorzie toch lekker warme dekens en pyjama’s. ’S Avonds met een warme chocomelk en marshmallows rond een al dan niet denkbeeldig kampvuur zitten, verhaaltjes vertellen en met schaduwen spelen, en uiteindelijk allemaal lekker knus tegen elkaar aan kruipen voor één van de spannendste nachten van het jaar. Achteraf ùren nababbelplezier gegarandeerd!

Kindjes nog niet klaar voor de real deal, maar toch al zin om kampjes te bouwen? Deze is voor creatieve mama’s en papa's: naai je eigen tafellaken-tent, zodat je kleintjes heerlijk in hun eigen kasteel kunnen zitten terwijl jij gezellig van een kop koffie geniet… (Patroon te vinden via de Merrilee Liddiard shop.)

View this post on Instagram

From what I’ve seen, It’s table tent and fort building season. And I can definitely get behind that. This is one from the archives that we have loved - thinking I might need to make it again. It can be adapted to fit any size table and is sure to bring lots of fun imaginative play with it. It also makes a great cozy spot to read and hide away in. You can find this table tent sewing pattern in my book ‘PLAYFUL: Fun Things to Make With and For Kids’ (found on Amazon and in most online book stores). #mermag #playcreatively • • • • • • #stayhomechallenge #quarentine #tabletent #fort #tent #kidstent #kidsfort #playtent #earlychildhoodeducation #childrenscraft #kidscraft #boredomstrikes #childhood #letthembelittle #earlychildhood #playcreatively #playnostalgically #imaginativeplay

A post shared by Merrilee Liddiard (@mer_mag) on

OP STAP

De auto nemen voor een stevig bosbad is weer toegelaten, hoera! We maken het beste van die herwonnen vrijheid en kiezen voor een échte mooie wandeling die ons eens van de bewandelde paden leidt. Experts in de materie zijn het Antwerpse koppel Sarah en Pieter, die er maar al te graag op uit trekken met hun twee piepjonge dochters. Ze bundelen hun beste tips op de blog Wandelgoesting en die geeft bijzonder veel zin om de vrije natuur in te trekken -het feit dat zij fotografe is, verdubbelt dat effect nog. Toegegeven, de meeste wandelingen bevinden zich rond het Antwerpse, wie verder woont zet ze nog even op de bucket list dus.

View this post on Instagram

World off, life on

A post shared by Sarah Van Praag (@sarah_van_praag) on

BOUW JE EIGEN WINKEL

Of de grote-mensen-winkels nu open gaan of niet, tijd om werk te maken van een eigen shop voor je mini’s. Binnen of buiten, deze klassieke lemonade stand oogt overal mooi en is vooral handig voor ouders die een grote stock kratten moeten zien kwijt te raken. Toegegeven, de tutorial van Lovely Indeed is nogal next-level, maar na acht weken WC-rolletjes schilderen hadden we eens zin in iets groots…

lovelyindeed.com
(c)LovelyIndeed.com

BLOEMENMEISJES (EN -JONGENS)

Over creatief gesproken, ga aan de slag met gedroogde bloemen, twijgjes, onkruid en zelfs groenterestjes. Feeërieke portretten, maar ook hele landschappen kunnen tot leven komen: laat de fantasie van je kroost de vrije loop -maar grijp in wanneer ze hun kunstwerk dreigen op te eten…

BERENPIZZA’S

Ook in de keuken mag het best wat kunstiger, en dus staan er deze week … berenpizza’s op het menu. YouTube aan, inkopen doen, oogje in het zeil houden, zelf de oven bemannen en meer hoef je eigenlijk niet te doen dankzij het leuke kids kanaal van Allerhande:

Meer inspiratie nodig? Ontdek de voorbije edities Lockdown met Kids #1, Lockdown met Kids #2, Lockdown met Kids #3 en Lockdown met Kids #4.