CHOO Sketch: ontwerp je droomschoenen met Jimmy Choo voor een goed doel

Gepubliceerd op 22 april 2020 door Malvine Sevrin en ELLE België
CHOO Sketch: ontwerp je droomschoenen met Jimmy Choo voor een goed doel

Wat nu, als we onze vrije tijd gebruiken om de schoenen te ontwerpen waar we altijd al van gedroomd hebben? Dat is de CHOO Sketch challenge van het label Jimmy Choo. Haal je potloden maar snel boven!

Met de CHOO Sketch daagt het luxueuze schoenenlabel haar volgers uit voor een creatieve challenge. Het concept? Iedereen mag de komende zes weken een schets van zijn droomschoenen maken en insturen. Elke week gaat Jimmy Choo de beste ontwerpen delen op haar pagina, @JimmyChoo. Daarna kiest Creative Director Sandra Choi tien finalisten. Fans van Jimmy Choo mogen dan stemmen op hun favoriete ontwerp. De vijf inzendingen die de meeste stemmen krijgen, winnen de wedstrijd. Maar dat is nog niet alles: de winnende ontwerpen worden verkocht in een unieke  capsulecollectie. Daarbij gaat de opbrengst van die collectie naar een goed doel van de Jimmy Choo Foundation. Kriebelt het bij jou ook al?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jimmy Choo (@jimmychoo) op

Choo Sketch: een boodschap van positiviteit

Met de challenge wil Jimmy Choo meer positiviteit brengen in deze moeilijke tijden. Sandra Choi deelt elke week een van haar eigen schetsen op Instagram, allemaal met een positieve boodschap. Haar eerste schets heet "Optimism" en is geïnspireerd op de bloesems in haar tuin. Met de slogan "Let's bloom again soon" wil ze hoop geven. De Creative Director legt uit: "Voor mijn eerste CHOO Sketch creëerde ik een eigenzinnige schoen, geïnspireerd op de pure schoonheid van een bloem en het contrast tussen die bloem en de helderblauwe hemel, verlicht door gouden zonnestralen. Onze levens worden momenteel op pauze gezet, maar de natuur gaat door. Dat maakt mij optimistisch."

CHOO Sketch, Jimmy Choo, mode, schoenen
"Optimism", de eerste schets van Sandra Choi voor de Choo Sketch challenge

Hoe kan je meedoen?

  1. Ontwerp je droomschoenen.
  2. Maak een foto van je schets of scan ze in.
  3. Stuur je schets via mail naar ChooSketch@JimmyChoo. com. Zet zeker je naam, woonplaats en naam van je schoenen in de mail. Je kan tot 15 mei iets insturen.
  4. Sandra Choi zal de 10 beste ontwerpen uitkiezen. Deze zullen verschijnen op het Instagram account van het label. Daarna kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriet.
  5. De winnaars worden na het stemmen bekend gemaakt.

Je kan meedoen aan de wedstrijd tot vrijdag 15 mei. De winnaars worden bekend gemaakt op maandag 8 juni. Meer informatie en de voorwaarden van de wedstrijd vind je op jimmychoo.com/choosketch.

LEES OOK:

Lockdown shopping: deze Belgische boetieks leveren via Instagram.

Hoe steun ik mijn favoriete restaurant tijdens de lockdown?

DIY: zelf een leren handtas maken met kits van VAN A E S A E R T