Zien: Pepe Jeans en Dua Lipa lanceren samen een collectie

Geüpdatet op 11 maart 2020 door ELLE België
Zien: Pepe Jeans en Dua Lipa lanceren samen een collectie

Britse popster Dua Lipa en Pepe Jeans werken voor de tweede keer samen aan een collectie. Het resultaat? Vintage-inspired stukken in pastelkleuren of flitsende tinten.

Voor lente-zomer collectie van Pepe Jeans x Dua Lipa kregen enkele retro pieces een moderne update. Denk maar aan oversized blazers, cropped knitwear, bodycon jurken en metallic minirokjes. De zachte en felle kleuren in de collectie vormen dan weer een opvallend contrast. Denim is natuurlijk de essentie van deze lijn. Pepe Jeans is sinds het begin - in 1973 - al gepassioneerd door deze stof. Dat we vintage modellen, een bustier van jeans en denim jasjes tegenkomen in deze collab, is dus vanzelfsprekend.

Dua Lipa vertelde ons meer over de collectie, het album dat ze dit jaar uitbrengt en haar unieke gevoel voor mode.

Britse zomers en het zonnige L.A.

Dit is je tweede samenwerking met Pepe Jeans. Wat was je inspiratie?

Dua Lipa: "Voor deze collectie haalde ik inspiratie uit de Britse zomers en het zonnige Los Angeles. De denimstuks zijn de basis van deze collectie met enkele hints van pasteltinten. Het heeft een late jaren 80, begin jaren 90 uitstraling. We gaven de denim een kleine update door de bestsellers uit te brengen in felle kleuren en nieuwe touches toe te voegen zoals een dubbele riem, ritsen op de pijpen, acid wash en een two piece in jeans."

 Welke stuks uit de collectie inspireren je het meest? Welke zijn je favoriet?

DL: "Ik ben dol op de two pieces. Zo hebben we een setje met een denim bralette en shorts, perfect voor op het podium. Ook is er een setje met een bralette en rokje in speelse bloemenprint, ideaal voor een warme zomerdag. Ik ben ook echt verliefd op de ‘Dua’-jeans en ben dus erg blij dat hij er nu in meer kleuren en stoffen is."

 Draag jij jeans terwijl je relaxt of wanneer je uitgaat?

DL: "Jeans is zo gemakkelijk en daar hou ik van. Je kan ze casual dragen met sneakers overdag of je combineert ze met een paar hakken en de ‘Katie’ body voor een diner of feestje!"

dua lipa, pepe jeans, mode, denim

Extravagant experimenteren

Wat is jouw ideale outfit?

DL: "Heel veel kleur!!"

 Wat zegt jouw kledingstijl over jou?

DL: "Ik experimenteer graag met mijn stijl. Het is leuk om die continu te veranderen en om ermee te spelen. Zeker met verschillende kleuren. Nu mijn haar blond is, vind ik het leuk om uit te zoeken wat er het beste bij past."

 Hoe lang sta je voor de spiegel voor je uitgaat?

DL: "Omdat ik altijd een volle agenda heb, maak ik mezelf klaar in 30 minuten."

 Hoe kies je je outfits voor op het podium?

DL: "Momenteel werk ik aan mijn podiumoutfits voor de Future Nostalgia-tour. Deze tour wordt groter dan ooit! Daarom plannen we heel veel verschillende outfits, waaronder enkele extravagante looks. Ik probeer graag iets nieuws op het podium, maar het moet wel altijd praktisch blijven zodat ik nog kan optreden"

Wat is het meest opvallende item in je kast?

DL: "Een vintage tas die ik gekregen heb van mijn moeder."

 Wat zijn de beste modetips die je ooit gekregen hebt?

DL: "Wees jezelf en durf te experimenteren."

 Wat is je favoriete outfit op dit moment?

DL: "Ik ben dol op mijn ‘Dua’ -jeans. Ook ben ik gek op kleine haarspeldjes."

dua lipa, pepe jeans, mdoe, denim

Opgegroeid met muziek

Hoe begon je je carrière als zangers? Wou je altijd al zangeres worden?

DL: "Mijn vader zat in een band en ik ben dus opgegroeid met muziek. Als kind was het al een van mijn passies. Mijn carrière begon toen ik covers online plaatste. Daarna ontmoette ik mijn manager en kreeg ik een label. We begonnen meteen met het schrijven en uitbrengen van muziek."

 Je begint binnenkort aan je ‘Future Nostalgia’ tour, heb je een ritueel voor je het podium op gaat?

DL: "Mijn stem opwarmen, veel warme thee drinken en wat chillen met mijn band."

Welke muzikant wil je graag eens live zien?

DL: "Ik luisterde vroeger altijd naar Katy Perry, Pink en Nelly Furtado. Ooit heb ik mogen optreden op hetzelfde festival als Katy Perry. Dat was een droom die uitkwam!"

Welk album of welke artiest inspireren je op dit moment?

DL: "Op mijn playlist staat momenteel Dababy, Koffee, en Skepta."

Op welk liedje ga je gegarandeerd dansen?

DL: "Old school jaren 90 muziek, zoals Gwen Stefani of TLC."

dua lipa, pepe jeans, mode, denim

Volle agenda

In 2019 had je een erg druk jaar met de release van je album. Dit jaar wordt ook druk met je nieuwe tour. Hoe blijf je met beide voeten op de grond met zo’n vol schema?

DL: "Ik spendeer zo veel mogelijk tijd met familie en vrienden. Ik ben zo vaak op reis en heb veel te doen. Bij hun zijn en wat bijpraten is dus extra speciaal voor mij."

Bekijk hier een behind-the-scenes filmpje van de campagne:

Shopping

 

(Stagiaire Tori Machiels)