Dit zijn de beautygeheimen van Gisèle Bündchen

Gepubliceerd op 17 februari 2020 door Laure Vandendaele
Dit zijn de beautygeheimen van Gisèle Bündchen

Je kunt Gisele Bündchen om veel benijden: haar schoonheid, carrière of knappe nieuw samengestelde gezin. Toch is onze gunfactor bij de 39-jarige Braziliaanse torenhoog. Ten eerste strijdt ze als VN-milieuambassadrice voor het behoud van bossen en rivieren. En bovendien verklapt ze als gezicht van Diors Capture Totale C.E.L.L. ENERGY-collectie enkele beautygeheimen. Sympathiek, toch?

Een gezond en evenwichtig leven leiden, hoe doe je dat?

“Dat gaat niet vanzelf: het vraagt behoorlijk wat inspanning, concentratie en discipline. Cruciaal is dat je tijd neemt voor jezelf en bewuste keuzes maakt. Om een evenwichtig leven te leiden, moet je geluk op een holistische manier benaderen. Dat betekent voldoende bewegen, gezond eten, mediteren en voortdurend blijven bijleren.”

Zie jij een verband tussen uiterlijke schoonheid en een innerlijk evenwicht?

“Je moet innerlijk in balans zijn om er aan de buitenkant goed uit te zien. Dat is een absolute voorwaarde. Alleen zo straal je zelfvertrouwen en volwassenheid uit.”

Hecht je evenveel belang aan je verzorgingsroutine als aan je innerlijke evenwicht?

“Ik gun mezelf de tijd om na te denken. Je moet jezelf goed kennen om te weten waar je evenwicht ligt. Maar je moet ook voor je huid zorgen. Hoe beter je in je vel zit, hoe zelfzekerder je overkomt.”

Wat is jouw dagelijkse schoonheidsroutine?

“Die is vrij eenvoudig, want thuis draag ik geen make-up. Ik hecht veel belang aan een goede hydratatie. Om te beginnen kies ik voor een zachte ontschminker. Daarna breng ik een serum en een vochtinbrengende crème aan die mijn huid de hele dag door voeden.”

Welk schoonheidsgeheim gaf je moeder door aan jou en je zus?

“Toen ik jong was, droeg mijn moeder weinig make-up. Naturel heb ik me altijd het meest mezelf gevoeld. Hoe minder make-up, hoe beter ...”

Welke waarden heb je gemeen met Dior?

“Dior is een invloedrijk merk, dat zich inzet om vrouwen over de hele wereld het gevoel te geven dat ze mooi en gewaardeerd zijn. Net als Dior hecht ik veel belang aan authenticiteit en ben ik ervan overtuigd dat schoonheid van binnenuit komt. Bovendien zet Dior zich actief in voor meer duurzaamheid in de sector, wat ik erg toejuich. Ze meten de impact van hun activiteiten en zoeken voortdurend naar verbetering. Door onze samenwerking hopen we mensen ervan bewust te maken dat schoonheid en duurzame ontwikkeling samengaan.”

De beautygeheimen van Gisèle Bündchen

Nobelprijs voor de huid

In 2020 innoveert de wetenschappelijke afdeling van Dior opnieuw. De onderzoekers van het merk ontdekten dat de stamcellen van je huid niet in aantal verminderen wanneer je ouder wordt. Alleen hun energiepotentieel daalt, soms met de helft, waardoor hun regeneratievermogen ook drastisch vermindert. Stamcellen zijn zeldzaam: ze vertegenwoordigen slechts 0,2% van al onze huidcellen. Ze zijn kostbaar omdat ze aan de basis liggen van alle weefsels: één enkele stamcel kan miljoenen nieuwe cellen genereren.

Dat ze zo zeldzaam zijn, maakt ze ook moeilijk te bestuderen. Dior past daarom de ontdekkingen toe van professor Yamanaka, Nobelprijswinnaar in de geneeskunde, door huidcellen te herprogrammeren tot stamcellen en zo de evolutie van hun vitaliteit te bestuderen. Die vooruitstrevende techniek resulteert in een nieuwe lijn verzorgingsproducten voor de huid, gericht op het herstel van de cellulaire energie om zo de vitale functies en het jeugdige uiterlijk van de huid te reactiveren: Capture Totale C.E.L.L. Engergy.