Komt Phoebe Philo dan toch eindelijk met eigen label?

Gepubliceerd op 13 februari 2020 door Lore Ginneberge
Komt Phoebe Philo dan toch eindelijk met eigen label?Getty Images

Alsof Fashion Week nog geen heisa genoeg geeft, werd gisteren ook nog eens gefluisterd dat de zeer geliefde Phoebe Philo dan toch aan een eigen merk werkt. Dit is wat we weten.

Old Céline

Volgens 'verschillende bronnen' - aldus Women's Wear Daily - is Phoebe Philo bezig met het opzetten van een nieuwe collectie. Dit nieuws komt ruim twee jaar na het vertrek van de populaire ontwerpster bij Frans luxemerk Celine (toen nog Céline). Philo stond er bekend voor haar minimalistisch chique ontwerpen. Het was een designer die échte vrouwen kleedde, geen minderjarige, dunne modellen (sorry Hedi). Het verdriet na haar vertrek was dan ook groot, en fans, die zichzelf Philophiles noemen, moesten het doen met stockverkopen en vintage stuks van 'old Céline', oftewel het tijdperk voor de aanstelling van nieuwe Celine-ontwerper Hedi Slimane.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Old Celine Archive Collection (@oldcelinearchive) op

Phoebes eigen label

De geruchten - of waren het eerder wensen? - dat Philo met een eigen modehuis zou komen gonsden al langer, en nemen sinds gisteren weer toe. Volgens bronnen zou Phoebe Philo al langer denken aan een eigen merk, en zette ze de eerste stappen zelfs al in de periode tussen haar job bij Chloé (2001-2006) en Céline (2008-2017). Volgens WWD is de ontwerpster momenteel druk bezig met het samenstellen van een team, voor wat een ecologische, duurzame collectie zou worden. Zit een eigen modehuis er toch niet in voor Philo, dan is er nog steeds de kans dat ze aan de slag gaat voor Azzedine Alaïa. Hoe dan ook fantastisch nieuws.

Phoebe Philo's iconische stukken

In de tussentijd, om het gemis te verzachten, hier enkele van Phoebes beste ontwerpen uit het verleden.

Phoebe Philo
Céline Spring/summer 10
Phoebe Philo celine
Céline Fall/Winter 13
Céline Spring/Summer 13 Phoebe
Céline Spring/Summer 13
Céline Spring/summer 16
Céline Spring/summer 16
Céline Fall/Winter 17
Céline Fall/Winter 17
Céline Spring/Summer 17
Céline Spring/Summer 17
Céline Spring/Simmer 18
Céline Spring/Summer 18