Hedi Slimane gaat naar Céline

Geüpdatet op 2 mei 2019 door Marjolijn Vanslembrouck
Hedi Slimane gaat naar Céline

De Franse ontwerper Hedi Slimane (49) wordt vanaf 1 februari 'artistic, creative and image director' bij het Franse modehuis Céline. Hij volgt er Phoebe Philo op. Naast de bestaande dameslijn, zal hij ook een mannen-, couture- en parfumlijn lanceren.

Slimane stond van 2000 tot 2007 aan het hoofd van Dior Homme, de mannenlijn van Christian Dior en werd in 2012 aangesteld als creatief directeur van Yves Saint Laurent. Daar stapte hij in 2016 op en werd vervangen door onze landgenoot Anthony Vaccarello.

Hedi-Slimane_celine_saint-laurent_anthony-vaccarello_LVMH_modeontwerper_mode_ontwerper_amerikaans_II
Uit de laatste Saint Laurent-collectie van Hedi Slimane, FW16-17
De Slimane-skinny

Sinds zijn vertrek bij Saint Laurent - hij liet 'Yves' uit de naam schrappen - gonst het van de geruchten: zou Hedi Slimane terug naar de modewereld keren? Met een eigen lijn? Bij Christian Dior? Hij bleef ontkennen en benadrukken dat hij zich op fotografie wou focussen, zijn andere grote passie. Afgelopen zomer nog shootte hij een prachtige California-reeks voor de Italiaanse Vogue.

Slimane staat vooral bekend voor zijn skinny silhouet, dat hij jaren geleden al bij Dior Homme lanceerde. Een vernieuwende en erg populaire look, die ook Karl Lagerfeld tot diëten aanspoorde. Ook bij Saint Laurent was zijn passage succesvol, zeker wat de cijfers betreft. De skinny, rock-'n-roll look viel duidelijk in de smaak.

Benieuwd hoe hij die duidelijke handtekening naar het vrouwelijke en minimalistische dna van Céline zal vertalen. Bernard Arnault, ceo van LVMH, het modebedrijf waartoe ondermeer Céline en Christian Dior behoren, is alvast opgetogen. "Ik ben enorm blij Hedi Slimane terug onder de LVMH-vleugels te hebben. Hij is een van de meest getalenteerde ontwerpers van vandaag. (...) Zijn aanstelling bij Céline bevestigt de grootse plannen die we met het modehuis hebben." Ook Slimane zelf is enthousiast: "Ik kijk er enorm naar uit naar de modewereld terug te keren en het dynamisme van de ateliers te voelen.

Slimane stelt zijn eerste collectie voor Céline in september voor.