We Love: nieuwe Belgische webshop Honesse voor guilt-free basics

Gepubliceerd op 13 februari 2020 door ELLE België
We Love: nieuwe Belgische webshop Honesse voor guilt-free basics

Voor duurzame basics kan je vanaf nu terecht bij Honesse. De Belgische webshop verkoopt nachtkleding, lingerie en homewear met aandacht voor mens en milieu. Allemaal in Scandinavische stijl.

Wat is het concept van Honesse?

Honesse is een slow fashion webshop met verantwoorde en duurzame basics. De webshop selecteert haar aanbod zorgvuldig. Zo volgt Honesse geen trends of seizoenen. Ze bieden kleding aan die je het hele jaar door kan dragen. Ook zijn alle merken op de webshop duurzaam. Ze maken kleding die niet schadelijk is voor ons of voor de natuur, denk maar aan biologische stoffen zoals katoen, linnen of bamboe. De producten die Honesse verkoopt zijn daarnaast ethisch verantwoord, want de makers van de kleding krijgen een eerlijk loon en werken in goede omstandigheden. Je vindt er ook zero-waste producten, zoals herbruikbare wattenschijfjes, of natuurlijke verzorgingsproducten. Per bestelling plant Honesse een boom, in samenwerking met de organisatie One Tree Planted.

duurzaam, mode, beauty

Welke merken zitten in het aanbod?

Alle merken op de shop hebben die typische Scandinavische stijl: vrouwelijk en tegelijk minimalistisch. Je vindt er de bekende ecologische merken, waaronder ArmedAngels en Thought. Merken zoals Woron en Anekdot zorgen dan weer voor een breed aanbod lingerie. Zo maakt het Duitse Anekdot al haar lingerie uit gerecycleerde stoffen en overschotten. Wie verantwoorde nightwear zoekt, kan terecht bij merken zoals Pillow & Pajamas en Man in the Studio. Zij hebben minimalistische pyjama's van biologisch linnen.

duurzame basics, mode

Vanwaar komt het idee?

Eigenares Laura Switten kwam op het idee tijdens een moeizame zoektocht naar ecologische nachtkleding. Ze richtte de webshop op voor iedereen die bewuster wil omgaan met mode. Omdat ze zelf alle research doet, kan je op Honesse echt guilt-free shoppen.

Neem zelf een kijkje op Honesse.com

(Stagiaire Tori Machiels)