Is blauwe oogschaduw officieel weer toegelaten?

Geüpdatet op 27 januari 2020 door Lore Ginneberge
Is blauwe oogschaduw officieel weer toegelaten?imaxtree

De meest besproken beauty look aller tijden is bezig aan een trage comeback. Blauwe oogschaduw verschijnt steeds vaker op de catwalk, in make-up paletten en recent wisten verschillende celebs op de Grammy Awards te verrassen met felblauwe ogen. Ben je er klaar voor?

Pantone riep 'Classic Blue' uit tot kleur van 2020, en naast interieurontwerpers nemen ook make-upartiesten dit blijkbaar heel serieus. Het jaar is amper begonnen of de kleur siert elke celeb en ieder model. Nochtans stond blauwe oogschaduw (en mascara) lang bovenaan de no-go lijst, met dank aan de overkill in de jaren '80. Toen combineerde je je blauwe kijkers met een flinke dosis blush, felgestifte lippen en een extatisch kapsel.

Vol opluchting kunnen we je meedelen dat het er anno 2020 iets rustiger aan toe gaat. Er is vandaag een blauwe oogschaduw voor elke huidtint en de looks zijn best draagbaar. Nog niet helemaal overtuigd? Wacht tot je deze beelden ziet:

 Zo draag je blauwe oogschaduw

Blauw-paarse pailletten

Actrice Jameela Jamil verscheen op de rode loper met glinsterende blauw-paarse ogen en een kleine cat eye. De rest van haar look is neutraal, op een backsteenrode lipstick na.

Start met blauw-paarse oogschaduw over het bewegende ooglid. Breng daarna de glitterende pigmenten aan, zoals deze van M.A.C die je vooraf mengt met een adhesive voor een long lasting resultaat. Werk af met een fijne cat eye en mascara op de bovenste en onderste wimpers.

MAC blauwe oogschaduw poeder pigment
Glitter los pigment, M.A.C, €23

Shop hier

Frosty Eyes

Dat Dua Lipa houdt van retro look is je vast niet ontgaan. Ook zij rockte blauwe oogschaduw op de Grammy's, maar koos voor een frosty nineties variant die recht uit 'Frozen' lijkt te komen.

Deze look creëer je met een blauw oogschaduwpalette, liefst eentje met glimmende shades à la Dior. Ga all the way zoals Dua Lipa met een stevig buiten de lijntjes gekleurde smokey eye die bijna tot de wenkbrauwen reikt. Beginneling? Kleur enkel je bewegend ooglid volgens hetzelfde patroon - van licht naar donker. Een beetje zwarte eyeliner, wat mascara en een nude lipstick...Klaar om hoofden te doen draaien.

Diot blauwe oogmake-up palet
Oogschaduwpalette in 227 Defy, Dior, €61,50

Shop hier

Nachtblauwe kijkers

Model Izabel Goulart zette haar Bambi-ogen in de verf met blauw omrande kohl, een verrassende make-uplook die tegelijk erg draagbaar is.

Deze look vraagt om een romig oogpotlood met matte finish. Je kan hier zo ver in gaan als je wil - letterlijk dan. Izabel liet haar ogen rondomrond inkleuren met een vervaagde wing in de buitenste ooghoeken. Voor een light-versie zet je enkel de randen boven en onder aan.

oogpotlood bourjois make-up
Kohl & Contour oogpotlood, Bourjois, €7,50

Shop hier

Elektrisch blauw geladen

Voor een statement look haal je inspiratie bij Janelle Monae, gespot op de Fashion Weeks met elektrisch blauwe ogen. Dit is de ideale lastminute oplossing, want omdat je ogen alle aandacht trekken wordt verdere make-up overbodig.

Eén potje, zoveel heb je nodig om Janelle Monae's make-uplook na te maken. Deze crèmige oogschaduw van INC.redible blijft mooi op z'n plek en is sterk gepigmenteerd. Breng aan met je vingers voor een speels effect, of gebruik een penseel en sla aan het schilderen.

incredible blauwe oogschaduw
Slick eye pigment, INC.redible, €12

Shop hier