Bloemenhoroscoop: ontdek welke bloem bij jou past

Gepubliceerd op 13 januari 2020 door Lore Ginneberge
Bloemenhoroscoop: ontdek welke bloem bij jou past

Een nieuw jaar dat je nog helemaal mag invullen: wie is daar niet nieuwsgierig naar? Ontdek dankzij de Bloomon florascoop wat er in de sterren geschreven staat, aan de hand van de bloem voor jouw sterrenbeeld.

Waterman

Geboren op: 20 januari – 18 februari
Jouw bloem: Helenium 'Kanaria'bloemen horoscoop bloomon

Het is altijd leuk om een waterman in de buurt te hebben. Hij staat erom bekend positief in het leven te staan en een echte levensgenieter te zijn. Vandaar de match met Helenium (ook wel zonnekruid genoemd), een plant met vrolijke lichtgele bloemen die net als de waterman meteen de aandacht trekken. Hou die positieve kijk vast en je zal dansend door het leven gaan in 2020.

Vissen

Geboren op: 19 februari – 20 maart
Jouw bloem: Dahlia

bloemen horoscoop bloomon

De dahlia is een veelzijdige bloem die niet bang is om haar ware aard te laten zien. Net als jij! Vissen staan bekend om hun sympathieke, artistieke karakter en hun veelzijdigheid. Net daarom is de Dahlia jouw bloem. Ze staat voor trouw en is hét symbool van kracht. Liefdespartners zullen je omschrijven als de ultieme romanticus. Pluk de dag, vissen. 2020 wordt een vruchtbaar jaar voor jou!

Ram

Geboren op: 21 maart – 19 april
Jouw bloem: Celosia

bloemen horoscoop bloomon

De celosia valt op door haar kleurenpalet. Rood, groen, paars of roze: de bloem komt in heel wat varianten voor. Ze staat voor stoutmoedigheid. De perfecte match voor de ram, want jij houdt wel van een beetje uitdaging en spanning. Op een feestje ben jij de gangmaker, en dus is het nooit saai met jou in het gezelschap. Het staat vast: je gaat een kleurrijk 2020 tegemoet!

Stier

Geboren op: 20 april - 19 mei
Jouw bloem: Pioen ‘Sarah Bernhardt’

bloemen horoscoop bloomon

Deze prachtige pioenroos met grote bladeren en een zoete geur is een echte eyecatcher. De bloem staat voor eer, romantiek, liefde, elegantie en welvaart. Net als de pioenroos heeft de stier veel aandacht nodig. Stieren zijn erg gevoelig en kwetsbaar. Misschien is 2019 niet helemaal geslaagd, maar in 2020 is het tijd om te bloeien. Laat alle negativiteit achter je en geniet van een nieuw hoofdstuk.

Tweelingen

Geboren op: 20 mei – 20 juni
Jouw bloem: Heliconia

bloemen horoscoop bloomon

Is jouw sterrenbeeld tweelingen? Dan sta je bekend als een levensgenieter barstensvol energie. Je bent altijd nieuwsgierig naar de wereld om je heen. De heliconia wordt ook wel de ‘olympische vlam’ genoemd en staat symbool voor eeuwige jeugd. Met haar felgekleurde bloemen en stevige bladeren is ze een perfecte match met jouw karakter. Blijf sterk in je schoenen staan in 2020, want door je soms tegenstrijdige emoties kan je overprikkeld raken.

Kreeft

Geboren op: 21 juni - 21 juli
Jouw bloem: Leucospermum

bloemen horoscoop bloomon

Hey kreeft, de Leucospermum is jouw bloem! Door haar dunne, langwerpige ‘tentakels’ ziet deze bloem er misschien een beetje scherp uit, maar schijn bedriegt. De blaadjes zijn juist heel zacht. Kreeften hebben een grote mond, maar een klein hartje. Liefde en vertrouwen en zorgzaamheid zijn belangrijke topics voor jou in 2020. Met de Leucospermum als symbool voor kracht en enthousiasme aan je zijde komt dat helemaal goed!

Leeuw

Geboren op: 22 juli – 21 augustus
Jouw bloem: Gloriosa

bloemen horoscoop bloomon

De gloriosa is een prachtige bloem die opvalt door haar knallende kleuren en puntige bloembladeren op een lange steel. Door haar kunstige verschijning past de bloem goed bij jouw sterke en vurige karakter. Want een leeuw vindt het niet erg om op te vallen, toch? De bijnaam van deze bloem is ‘prachtlelie’, wat symbool staat voor roem en eer. En dat is niet voor niets, want leeuwen zijn erg trouw en loyaal. Blijf stralen in 2020, leeuw. Maar maar wees niet bang om af en toe ook eens je emotionele en gevoelige kant te laten zien.

Maagd

Geboren op: 22 augustus - 21 september
Jouw bloem: Gladiolus ‘Milka’

bloemen horoscoop bloomon

Ijverig, eerlijk, betrouwbaar en intelligent: het zijn allemaal eigenschappen die bij het sterrenbeeld maagd horen. Maagden hechten veel belang aan hun waardigheid en trots. En dat laatste is ook kenmerkend voor de gladiool. De naam van de bloem betekent ‘zwaard’ in het Latijn en staat voor kracht, overwinning en trots. In 2020 zit jouw kracht in het loslaten. Wees niet te streng voor jezelf, dan haal je meer voldoening uit het leven.

Weegschaal

Geboren op: 22 september - 22 oktober
Jouw bloem: Anemoon

bloemen horoscoop bloomon

Net als deze vrolijke bloem ben jij het zonnetje in huis. De anemoon is te herkennen aan haar grote bloemen met een zwart hart. Dat klinkt misschien somber, maar daar is niets van waar. Integendeel! Je draagt zorgzaamheid en eerlijkheid hoog in het vaandel. Het hoeft dan ook geen verrassing te zijn dat de anemoon een unieke match is voor de weegschaal. De bloem staat namelijk symbool voor ‘ik wil graag bij je zijn’.

Dat klinkt je ongetwijfeld als muziek in de oren, want je staat bekend als een echte romanticus en een hartenveroveraar. Dat maakt je voor anderen een zeer aantrekkelijke liefdespartner. Toch ben je best voorzichtig met de liefde in 2020. Je bent een echte charmeur, maar let op dat je geen harten breekt!

Schorpioen

Geboren op: 23 oktober - 20 november
Jouw bloem: Chrysant

bloemen horoscoop bloomon

De chrysant staat voor vriendschap, trouw, eerlijkheid, geluk en gezondheid. En dat is exact wat jij als schorpioen belangrijk vindt in vriendschappen en relaties. Volgens de Japanse cultuur brengt een bloemblad van een Chrysant in je wijnglas je een gezond en gelukkig leven. Een extra reden om het glas te heffen dit jaar. Cheers!

Boogschutter

Geboren op: 21 november - 20 december
Jouw bloem: Allium

bloemen horoscoop bloomon

De allium is een aanwezige bloem. Niet per se om haar uiterlijk, maar vooral om haar geur. Als je de allium schuin afsnijdt, zal je direct beseffen dat ze familie is van de ui. Als het gaat om durven, steek jij met kop en schouders overal bovenuit. Net als de vrolijke bolvormige allium op haar lange steel. De bloem is een dappere doorbloeier die niet snel opgeeft, een eigenschap die jullie gemeen hebben.

Steenbok

Geboren op: 21 december - 19 januari
Jouw bloem: Alstroemeria

bloemen horoscoop bloomon

De alstroemeria is een vurige vriendschapsbloem. Van oppervlakkige en vluchtige contacten word jij als steenbok niet gelukkig. Je investeert in stabiele en langdurige vriendschappen en staat altijd klaar met wijze raad. Daarom is de Alstroemeria jouw perfecte match. Wist je dat alle blaadjes hun eigen betekenis hebben? Humor, geduld, medeleven, begrip, daadkracht en respect. Allemaal facetten die jouw vriendschappen zo bijzonder maken. Let op dat je niet altijd verwacht van anderen wat jij hen geeft, want dan kan je teleurgesteld raken.