HNST x Ginger: opnieuw een overwinning voor duurzame denim

Geüpdatet op 26 november 2019 door Isabelle
HNST x Ginger: opnieuw een overwinning voor duurzame denim

Mooie match op de valreep van 2019: het alombekende Ginger vond haar weg naar de ateliers van het duurzame denimlabel HNST, goed voor een volledig circulaire capsule collectie.

Opnieuw een samenwerking die denim aanpakt. Zoals geweten is de stof, één van de populairste materialen aller tijden, bijzonder milieuonvriendelijk en gelukkig gaan steeds meer producenten op zoek naar alternatieven. Het Belgische label HNST maakte er zelfs haar handelsmerk van en herwerkt afgedankte jeans tot prachtige broeken. Het gaat er prat op het meest duurzame alternatief ter wereld te hebben ontwikkeld, bestaande uit 21% Tencel, 23% katoen en 56% gerecycleerde jeans -wat het hoogste percentage aan gerecycleerd denim ooit blijkt te zijn.

Een aanpak die aanslaat, zo blijkt uit de recente collab met Ginger, dat drie statement stukken uit haar collectie een duurzame denim make-over liet ondergaan. De ontwerpen in kwestie werden volledig geproduceerd met gerecycleerde stoffen en biologisch afbreekbare garens. Bovendien is elk stuk zo ontworpen dat het na haar lange levensduur (ontdek hier onze tips voor denim onderhoud) zo optimaal mogelijk gerecycleerd kan worden, met biologisch afbreekbare labels en herbruikbare knopen. Op die manier willen beide partijen hun steentje bijdragen aan een overgang naar een circulaire economie, waarbij de planeet niet langer van haar “rauwe” materialen wordt ontdaan, maar we materiaal eindeloos kunnen hergebruiken.

De HNST x Ginger collectie ligt vanaf 5 december in de rekken, prijzen tussen €180 en €350.

Meer ecologische denimlabels vind je hier. Wist je trouwens dat mensen reeds in de Middeleeuwen jeans droegen?! Ontdek hier de fascinerende geschiedenis van denim.