How to: denim onderhouden

Geüpdatet op 3 maart 2016 door Christin Ho
How to: denim onderhoudenPocket on jeans - fashion background

Marilyn Monroe bewees na James Dean dat ook de billen van een vrouw perfect tot hun recht komen in een jeansbroek. Sindsdien heeft denim een onmisbare plek gekregen in onze garderobe. 5 x weetjes over onze favoriete jeans.

1. Volgens Chip Bergh, founder en CEO van Levi's, is de perfecte jeans een jeans die nooit in aanraking komt met waspoeder. Een wasbeurt zou denim immers beschadigen. Hoe langer je een jeans draagt (lees: minstens zes maanden), hoe beter het model tot zijn recht zal komen.

2. Om te voorkomen dat de kleur vervaagt, draai je de broek binnenstebuiten vooraleer je het in een badje wast met koud water.

3. Zwier de jeansbroek in de wasmachine als je wil dat de kleur vervaagt. Voeg een kopje witte azijn toe om de stof te beschermen en was ze op de laagste temperatuur. Laat denim altijd aan de lucht drogen. Zit je favo denim te strak na de wasbeurt? Trek zachtjes aan de band van de broek en blaas er op met een haardroger om het materiaal te versoepelen.

4. Wat doet dat kleine zakje in je voorste jeanszak? Het is een element dat stamt uit de jaren 1800 toen de cowboys een veilige plaats zochten voor hun zakhorloge.

5. Denim heeft ademruimte nodig in je kleerkast. Hang ze best op een kledinghanger.