Alles over Arte Antwerp, Belgische modemerk van het jaar

Geüpdatet op 8 maart 2021 door Lore Ginneberge
Alles over Arte Antwerp, Belgische modemerk van het jaar

Arte Antwerp sleept de prijs voor 'Fashion Brand of the Year' in de wacht op de Belgian Fashion Awards.

Onlangs vond de derde editie van de Belgian Fashion Awards plaats, waarbij een jury en het publiek bepalen welke modemerken en -mensen in de prijzen vallen. Eén van de grootste titels, die van modelabel van het jaar, ging naar Bertony Da Silva en z'n werk voor Arte Antwerp.

arte antwerp fashion awards
Bertony Da Silva

Het label bestaat inmiddels 10 jaar en werd opgericht in - je raadt het nooit - Antwerpen. 't Stad dient echter niet alleen als ontstaansplaats, maar ook als bron van inspiratie. Designer Bertony Da Silva, geboren en getogen in Antwerpen, wilt naar eigen zeggen een stukje van de urban cultuur, de architectuur en de kunst in zijn collecties stoppen. Hoe vertaalt zich dat in de Arte Antwerp-stuks?

De Balenciaga van België

Hoewel Arte Antwerp in 2009 begon met een capsulecollectie van T-shirts, groeide het label al snel uit tot volwaardig modemerk voor mannen. Je herkent de kledingstukken aan de sterk grafische stijl, duidelijk geïnspireerd op hedendaagse kunsten, maar in een urban jasje. Denk Balenciaga-esque truien en t-shirts met het strakke Arte-logo, oversized jassen en vintage velours broeken. Heel erg street, heel erg nu.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Arte Antwerp (@arteantwerp)

Over de prijs zegt ontwerper Da Silva nog: “Zonder onze trouwe klanten zouden we vandaag niet staan waar we staan. Ieder seizoen gaan we met onze collecties met hen in dialoog en blijft het spannend hoe zij onze boodschap interpreteren. Het is daarom het mooiste en grootste compliment om deze prijs in de wacht te slepen en de erkenning op eigen bodem te krijgen.”

Shop de collecties online of via de Belgische Flagship store: Kammenstraat 54, 2000 Antwerpen

Meer Belgische mode?