Mango: onze 20 favorieten voor deze winter

Gepubliceerd op 20 november 2019 door ELLE Partner
Mango: onze 20 favorieten voor deze winter

In de mode volgen de collecties elkaar in sneltempo op, beïnvloeden elkaar en zien er toch altijd weer anders uit. Wij pikten onze 20 favorieten voor deze winter uit de nieuwe drop van Mango. Een fijn weerzien met de boho spirit van het begin van het seizoen, besprenkeld met een mix van wereldse invloeden zonder in te boeten aan charme, durf of fantasie.

We vertelden het eerder al, het prêt-à-porter label Mango neemt graag een loopje met de tijd. Nadat het merk eerder dit seizoen al de kaart van de jaren zeventig had getrokken met een modieuze mix van melancholie en romantiek, gaat het deze winter voor een eigentijdse twist met een vleugje streetwear.

1/ De mode geeft je vleugels

Cosy breiwerk gecombineerd met lichte jurken en luchtige blouses... Het klinkt misschien een beetje zweverig, maar bij Mango zijn het deze winter ruches en volants à volonté! We zwaaien de minimalistische trend van deze zomer uit en maken ons op voor een overdosis frivoliteit. In de vorm van een strik rond de hals of subtiel in de schouders verwerkt, de volants vliegen je deze winter letterlijk om de oren.

2/ Print perfect

Wat is het nut van prints als we er niet voluit voor zouden mogen gaan? Gebloemd, gestippeld, geruit, pied-de-poule of geometrisch? Mango bedient zich opnieuw rijkelijk van motieven en patronen om de meest slimme en eigenzinnige looks te creëren. Houd je het graag speels en niet te voor de hand liggend? Zet dan je creativiteit in de verf en draai de motieven in de mix. Speel je liever op veilig? Combineer makkelijke prints met je favoriete basics en accessoires. Met de prints uit deze collectie kun je de bal onmogelijk misslaan.

3/ Nooit uit de toon

Beige, bordeaux, bruin, mosgroen … In het kleurendepartement is het vallen van het blad al enkele weken bezig. De natuurlijke kleuren uit de herfstcampagnes maken vanaf nu echt het mooie weer in je kleerkast. Niets nieuws onder de zon zul je misschien denken, maar vergis ne niet. Dit najaar is het allemaal een kwestie van nuances. Verzacht je look met een lieflijk streepje crèmewit of spring uit de band met een oversized mantel in karmijnrood - een tikkeltje gewaagder en met een vette knipoog naar de jaren tachtig.

4/ Materialen in de mix

Alles komt terug en maar goed ook. Zeker in het geval van deze winterse materialen. Virgin wool en leer, yes! Maar we zien ook veel fluweel, tweed, vloeiende en vluchtige stoffen, bomberjacks in teddy (met houten knopen, nog beter!), topjes in visnet en hogetaille jeans. Speel je troeven uit in volledige transparantie. Working girl of badass attitude? Aan jou de keuze.

5/ Accessoires

Terwijl de statement riemen van Indiase hennep rond de heupen je een zekere boho-uitstraling verlenen, zijn er ook fantasiejuwelen – denk gouden XL-kettingen als die van Biggie zonder Tupac – om grote sier mee te maken. Al zijn die gelukkig iets subtieler en een pak vrouwvriendelijker dan de opzichtige goudstaven die aan de nek van de betreurde rapper bungelden. Wat betreft schoenen, zijn de leren enkellaasjes met croco-print of anders in crèmekleur met puntige tenen en stiletto's instant hitmateriaal. Of bezwijk voor de must-have van deze winter: de dijhoge lederen laars. Hoog of laag? Wat je ook kiest, beide opties passen perfect onder een broek (skinny of wijd), met een jurk of rok.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Mango.
www.mango.com

Lees ook: