Shopping: 5 trendlooks voor dit najaar

Geüpdatet op 17 september 2019 door ELLE Partner
Shopping: 5 trendlooks voor dit najaar

Steel dit najaar de show in de coolste catwalklooks en kopieer de streetstyle trends van de meest invloedrijke it-girls. ELLE presenteert: vijf coole powerlooks voor de winter tegen de zachtste prijzen

1. Dresscode denim

Van Parijs tot Milaan en van New York tot Londen: de internationale catwalks waren het alvast over één ding eens. Jeans is dit najaar all over the place! Geïnspireerd door de streetweartrends gingen de modeontwerpers helemaal loco met denim. Een tendens die wij alleen maar kunnen toejuichen. Het onmisbare passe-partoutstuk van iedere garderobe toont zich deze winter opnieuw in alle mogelijke gedaantes en combinaties. Overdaad schaadt duidelijk niet in het denim departement, waar jeans op jeans een must is. Volgens het principe ‘twinning is winning’, moet ook manlief aan de jeansmania geloven …

1/

2. Voluit voor de ruit

Speelse dambordpatronen en klassieke ruitjes niet meteen iets voor jou? Think again, want de catwalks beslissen er deze winter anders over. En anders kan deze trendlook je misschien op andere gedachten brengen. Adopteer de bon chic bon genre-trend met een modieuze twist en haal je innerlijke ‘mademoiselle’ alvast naar boven. Koketteren met keurigheid is het nieuwe cool, maar saai wordt het nooit. Ga je te buiten aan ruiten en maak je op voor de nieuwste vorm van powerdressing. Britse aristocratie meets Parijse bourgeoisie in een hedendaags jasje. Combineer de wijde wollen mantel met ruitjesprint met een dito deux-pieces. Een winner van formaat.

2/

3. Soft Ice

Tedere pastels verenigd in knuffelzachte materialen. Het beste van twee werelden verpakt in een trend waar wij nu al voor smelten. Geen betere manier om de koude te trotseren en de winterblues te counteren dan met een streepje zachtheid in de vorm van een XL-sjaal die je als een comfy dekentje rond je heen wikkelt. Completeer je color blocking look met een klassieke wijnrode broek, contrasterende kousen en statement sandalen met hoge aaibaarheidsfactor. Wedden dat deze zachte aanpak aanstekelijk werkt?

3/

4. Volgens het groene boekje

De trendkleur van het seizoen is groen, de hoogste tijd dus om alle registers open te trekken met een harmonieus palet van zacht muntgroen over mosterdgeel tot olijfgroen. Laat de kleur van hoop en positieve energie ook een bron zijn van vestimentaire vreugde en laat je kleerkast overspoelen door een groene golf. Varieer en experimenteer met toon op toon combinaties in alle mogelijke en stijlen. Verspreid de happy vibes en wees het antidotum tegen de sombere herfstdagen.

4/

5. Retro revival

Onder het motto alles komt terug, mogen de vintage it-pieces van je (groot)moeder opnieuw uit de kast. De modewereld lijkt deze winter duidelijk in hippiesferen te verkeren. Laat de regel ‘mooi apart is mooi samen’ je leitmotiv zijn om de meest eigenzinnige kleurencocktail samen te stellen met een vleugje seventies nostalgie. De grens tussen color blocking en color shocking wordt bij momenten wel heel erg dunnetjes, maar een beetje fashionista weet wanneer trop te veel is. Mix & (mis)match met uitbundige prints, felle kleuren, midi plissérokken en opvallende panty’s. You go, girl!

Dit artikel kwam tot stand in rechtstreekse samenwerking met Maasmechelen Village.
www.maasmechelenvillage.com