Mango: 15 onmisbare stukken uit de herfst-wintercollectie 2019

Geüpdatet op 8 oktober 2019 door ELLE Partner
Mango: 15 onmisbare stukken uit de herfst-wintercollectie 2019

Seventies maxi-jurken, uitbundige bloemenprints, retro-romantische blouses, trendy tassen, stoere cowboy boots ... De herfst-wintercollectie van Mango nostalgische boho vibes met een vleugje globetrotter erbovenop. Bereid je voor op een reis rond de wereld en laat je inspireren door de invloeden uit de vier windstreken.

Een memorabele outfit

Stel dat je een total look moest samenstellen op basis van reisherinneringen, hoe zou die er dan uitzien? Misschien denk je meteen aan die luchtige bloes met kanten details uit die hippe tweedehandswinkel in Shoreditch, Londen, of die maxi-jurk met bonte bloemenprints die je voor geen geld op een marktje kocht tijdens je rondreis door Indië en niet te vergeten de cowboyboots waarmee je de weide van Coachella onveilig maakte. En dan was er ook nog die leren handtas die je van onder het stof haalde uit het ouderlijke huis van je moeder ... Stuk voor stuk items die je doen terugdenken aan de heerlijke momenten samen met je geliefden en die als een kostbaar fotoalbum in je kleerkast hangen.

Reizen - of het nu naar de andere kant van de wereld is of naar een afgelegen chalet in de Ardennen - is de ideale manier om in alle rust en eenvoud de mooiste momenten te beleven met de mensen die je het meest dierbaar zijn. Vanuit die gedachte probeerde Mango een portie nostalgie in z'n nieuwe wintercollectie te verweven. Tedere coup de coeurs in warme herfsttinten, met ruitjesprints of Indisch geïnspireerde motieven halen lang vergeten herinneringen aan kostbare, intieme momenten met je geliefden naar boven. Anno 2019 zijn de kledingstukken uit de damescollectie geproduceerd met duurzame of gerecycleerde materialen.

1/

Zo de looks, zo de campagnegezichten

Om uiting te geven aan het country living-gevoel, overgoten met een subtiel laagje romantisme (het resultaat van de 'boho meets travel'-stijl), deed Mango beroep op de beroemde Britse modefotograaf Glen Luchford. Die haalde op zijn beurt enkele bijzondere gezichten voor de lens - denk Anna Ewers, Hugo Sauzay, Kaya Wilkins, Rebecca Leigh Longendyke of Mathias Lauridsen – om de kille schoonheid en de nostalgische charme van het Schotse platteland te vertolken. Hoge laarzen van geelbruin leer, oversized mantels en ivoorkleurige wollen truien rijmen perfect met de turfachtige geuren en het knisperende geluid van houtblokken in de openhaard. Met de seventies-geïnspireerde looks en de denkbeeldige bergtoppen van Munnar op de achtergrond, reizen we deze winter niet enkel over land maar ook een beetje terug in de tijd.

2/

Hoe draag je de trends?

Laat je vooral inspireren door de looks uit de schitterende videocampagne van Glen Luchford. Hoewel wij ttoch als een blok vallen voor de geruite top in beige en bordeaux gecombineerd met een paper bag broek in 'flamboyant koper'. Of hoe je moeiteloos in herfstmodus geraakt ...

3/

Onze favoriete musthaves

Omdat we zelf wel weten hoe moeilijk kiezen het is uit de nieuwe collectie, maakten we al een fijne selectie met de mooiste musthaves in alle materialen, kleuren en sferen (toegegeven, het was geen gemakkelijke opdracht). Of je nu smelt voor de accessoires of liever je zinnen zet op de it-pieces, met deze modieuze sterkhouders trotseer je de winterkoude straks in stijl.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Mango.
www.mango.be