Interview: Peter Philips over verzorgende make-up bij Dior

Geüpdatet op 7 oktober 2019 door Marie-Noëlle Vekemans en ELLE België
Interview: Peter Philips over verzorgende make-up bij Dior

Een langere houdbaarheid, betere hydratatie en ruimere kleurkeuze ... De hoge eisen van consumenten vandaag dwingen fabrikanten om constant te innoveren, op zoek naar het ultieme product.

Dé onomkeerbare make-uptrend van vandaag is die van de ‘verzorgende’ make-up. Om de goedkeuring van vrouwen te kunnen wegdragen, moeten lipsticks tegenwoordig niet alleen je mond kleuren, maar ook je lippen sublimeren, corrigeren, hydrateren, verzorgen en – vooral – niet uitdrogen. Je mag niet voelen dat je lippenstift op hebt, maar de kleur moet lang houden en de werking moet die van een balsem zijn. We bespreken de trend met Peter Philips, creative & image director van Dior Makeup. Hij geeft meteen ook tips om de lipstick te kiezen die het beste bij jou past en vertelt meer over zijn nieuwste collectie: de Rouge Dior Ultra Care.

peter philips dior make-up lipsticks
Peter Philips

Jij bepaalt je make-up en niet andersom. Je moet de baas blijven over je look

Make-up schuift steeds meer op in de richting van verzorgingsproducten. Hoe sta jij daar tegenover?

“Ik vind het geweldig! Voor Dior is dit niets nieuws, trouwens. We hebben altijd al verzorgende ingrediënten in onze foundations en lippenstiften geïntegreerd. Dat zou geen trend mogen zijn, maar een voortdurend streefdoel.”

Welk doel had je voor ogen toen je de twee producten van de collectie Rouge Dior Ultra Care ontwikkelde?

“Ik wou alle goede eigenschappen van lippenstift samenbrengen in één product. Uiteindelijk hebben we besloten om twee lipsticks te ontwikkelen met verschillende afwerkingen. Ze hebben alles wat je nodig hebt: ze zorgen voor een intense kleur en verzorgen je lippen. Bovendien houden ze lang en bieden ze comfort.”

Zijn dit de ultieme lipsticks of kan het nog altijd beter?

“Er is altijd ruimte voor verbetering. Elk product dat we creëren kan weer een nieuw product aankondigen in z’n ingrediënten, formules of elementen. Groei en evolutie stoppen nooit.”

Bestaan er tinten die alle vrouwen flatteren, ongeacht hun teint?

“Ik grijp altijd terug naar de vier klassieke it-shades, met hun sterke kleurvastheid. Je hoeft dan niet per se rekening te houden met de natuurlijke kleur van je lippen. 999 Bloom is een iconisch rood dat past bij vrijwel elke teint, terwijl 808 Caress een rozenhoutachtige kleur is, ideaal voor lichte of medium huidtinten. 707 Bliss is een oranjeachtig baksteenrood dat prachtig kleurt bij een Aziatische huid. Heb je een donkere huid, dan raad ik 707 Bliss of 999 Bloom aan.”

Wat is het verschil in formule tussen de lipstick en de vloeibare Rouge Dior Ultra Care?

“Bij de lippenstift bevat het CD-logo in de stick een concentraat van microparels die de kleurlaag extra dimensie geven. De stift zit ook boordevol hydraterende ingrediënten: 100% natuurlijke camelinaolie en een concentraat van jojobaolie-extract. De vloeibare versie bevat naast camelinaolie ook zoete amandel en karitéboter. Ook de lichtheid valt op, te vergelijken met de textuur van slagroom.”

Waarom heb je bloemenextracten toegevoegd aan de lipsticks?

“Uit romantische overwegingen – bloemen zitten in het DNA van Dior. Bloemenextracten helpen ook echt om je lippen te hydrateren.”

Dit is de tweede lipstick die je ontwikkelt met een hart van gel en voedende eigenschappen. Wordt dat het handelsmerk van Dior?

“Het is echt een technisch hoogstandje. Tot je de lippenstift aanbrengt en het product laat versmelten met je huid, blijft de kwaliteit perfect behouden in de stick. Op die manier kunnen we de positieve eigenschappen van de formules maximaal benutten.”

Is er een stijlvolle manier om zowel je ogen als je mond te accentueren met make-up? Of moet je kiezen?

“Om te beginnen, wie zegt dat alle vrouwen stijlvol willen zijn? Je kunt ook make-up dragen om er rebels of temperamentvol uit te zien. In het algemeen is evenwicht een goed idee maar alles hangt af van je persoonlijkheid. Uiteindelijk gaat het erom dat jij je make-up bepaalt en niet andersom. Je moet de baas blijven over je make-up.”

Heb je nog tips voor het aanbrengen van Rouge Dior Ultra Care en Rouge Dior Ultra Care Liquid?

“De lippenstift Rouge Dior Ultra Care is bijzonder licht en dus makkelijk aan te brengen. Je hoeft het product geen drie of vier keer aan te brengen, omdat de intensiteit van de kleur van bij het begin voldoende is. Voor de vloeibare versie ga je iets anders te werk. Je kunt er een kissed lips-effect mee creëren. Breng wat meer product aan op de binnenkant van de lippen. Spreid het product dan uit en tokkel met je vingers over de contouren. Of ga voor een klassiek resultaat en teken perfect afgelijnde lippen met de applicator.”

Welke tips kun je vrouwen geven om de juiste tint te kiezen?

“Veel factoren spelen een rol bij het kiezen van de juiste kleur. Je eigen stijl, om te beginnen, en het effect dat je van een lippenstift verwacht. Puur, mat, glanzend, helder? Wat is de natuurlijke kleur van je lippen, huid, tanden? Je moet ook rekening houden met de vorm van je lippen. Ben je daar tevreden mee of wil je ze corrigeren? Hoe wil je dat anderen jou zien? Al die criteria spelen mee wanneer je lippenstift kiest.”

dior rouge lipstick ultra care
Rouge Dior Ultra Care & Rouge Dior

Shop hier