In de handtas van … Emma Gelaude

Gepubliceerd op 31 maart 2014 door ELLE België
In de handtas van … Emma Gelaude

emma

Elke week werpt ELLE.be een blik in de handtas van een mode-insider. Met welke spulletjes overleven ze de drukke werkweek? Styliste en onderneemster Emma Gelaude gunt ons een kijkje in haar tas.

INTRODUCTIE

Op 22-jarige leeftijd startte Emma Gelaude haar eigen mode business. Styling is haar core business, maar daarnaast richt Emma zich tot het visualiseren en het uitwerken van talrijke mode concepten. In 2010 bracht ze de stijlgids Impact uit en als het nog even kan, vindt ze graag de tijd om haar mode blog up-to-date te houden. Die laatste is ondertussen uitgegroeid tot een interactief moodboard voor modeliefhebbers en werd erkend als de eerste persoonlijke style blog van België. Benieuwd of haar handtas ook zo'n hectisch leven leidt:

_GD33437
.

1/

THE BAG(S)

"Ik ben een echte vintage liefhebber. Doorheen de jaren is die passie gegroeid tijdens de zoektocht naar mijn eigen persoonlijke stijl. Uiteraard draag ik altijd een mooie vintage handtas, je zal me dan ook nauwelijks spotten met een nieuwe designer bag. In tegenstelling tot vroeger, kies ik nu voor minder opvallende exemplaren. Vroeger droeg ik handtassen met groot embleem, nu mag het allemaal iets neutraler en geraffineerder zijn. Het moet vooral een klassiek en tijdloos model zijn."

_GD33443
.

"Hoeveel ik er heb? Ik heb ze nog niet durven tellen, maar ik denk dat mijn verzameling bestaat uit zo'n 80 à 90 handtassen. Ik ben dan ook al zo'n 15 jaar bezig met het verzamelen van die collectie. Om de maand probeer ik een tiental tassen in mijn dressing uit te stallen. Is de maand voorbij, dan haal ik een nieuwe reeks van onder het stof (ik bewaar mijn handtassen uiteraard in een uitstekende staat)."

_GD33434
.
_GD33393
.

"Dit is een vintage model van Delvaux. Nu staan er voornamelijk zwarte modelletjes in mijn kleerkast, maar met het mooie weer wordt het weer stilaan tijd om die kleurrijke exemplaren boven te halen!"

_GD33394
.

2/

_GD33405
.

CHANEL

"Eigenlijk vind je een relatief kleine, vaste basis aan spullen terug in mijn tas. Ze hebben mij ooit in de Chanel winkel tegengehouden, omdat ze vonden dat mijn tas overladen was. Ze hebben mij toen een zak van Chanel gegeven om zo een aantal zaken over te laden. Best gênant maar ze vonden het een regelrechte schande dat ik zo met mijn tas omging. Ik kon ze eigenlijk geen ongelijk geven, sindsdien beperk ik de inhoud en gaat het vaak om compromissen sluiten! (lacht)"

_GD33392
.
_GD33399
.

SUNNIES

"Weer of geen weer, een zonnebril komt altijd van pas. Tegenwoordig ben ik helemaal into ronde zonnebrillen, dit is een heel tof exemplaar van Tom Ford. Het is geen goede gewoonte, maar ik durf mijn bril vaak zonder de doos weg te steken in mijn handtas. Daar heb je het al: compromissen sluiten!"

3/

 

_GD33401
.

THANK GOD FOR...

"Het grote geheim van alle vrouwen die hoge hakken dragen: Compeed. Ik overleef de lange werkdag niet zonder, want er is niets zo ellendig als pijnlijke voeten!"

"Onlangs heb ik zo'n befaamde gel nagellak uitgeprobeerd, eentje die je een houdbaarheid belooft van een aantal maanden. Na de test waren mijn nagels compleet kapot dus nu ben ik ongeveer al 2 maanden bezig om mijn nagels terug te herstellen met dit flesje van Ecrinal... De test is dus niet geslaagd! (lacht)"

_GD33397
.

"Deze verstuiver van MAC heb ik niet altijd mee, maar het is een fantastisch product voor lange werkdagen. Het zorgt ervoor dat je make-up de hele dag mooi gefixeerd blijft en dat je er fris blijft uitzien. Deze capsules heb ik wel meestal bij. Zo'n capsule bevat een hydraterende vloeistof die ik voor mijn handen en gezicht gebruik om uitdroging te voorkomen."

4/

BUSINESS AS USUAL

„Mijn onderneming telt zoveel facetten, dat het soms moeilijk is om alles in een paar woorden samen te vatten. Naast kleine visitekaartjes heb ik ook een groter mapje in zakformaat mee, om aan klanten mee te geven: handig en snel als ik weinig tijd om hen alle aspecten uit te leggen. Zo kunnen mensen mijn projecten op eigen tempo doornemen en me nadien opbellen als ze interesse hebben in een samenwerking."

_GD33404
.
_GD33402
.

"Ook handig: een USB stick aan mijn sleutelbos. Het gebeurt wel vaker dat ik bepaalde documenten digitaal moet meenemen naar een evenement en dan is zo'n sleutelhanger heel praktisch. Of als mensen mij iets via wetransfer willen doorsturen, kan ik hen direct een usb-stick geven om het over te zetten. Snel en gemakkelijk!"

(Stagiaire Oona Smet)