10x activiteiten die jij aan je bucket list moet toevoegen

Geüpdatet op 4 september 2019 door ELLE Partner
10x activiteiten die jij aan je bucket list moet toevoegen

Hoog tijd om de sleur te verdrijven met een actieplan! Gezocht & gevonden: tien originele activiteiten op verrassende locaties om er de schwung terug in te krijgen. Ideaal om aan je bucket list toe te voegen! 

1/

1/ Ferme des Capucines - Latinne

Staat wandelen met alpaca's hoog op je bucketlist? Je bent niet alleen. De meest fotogenieke dieren van het moment staan bekend om hun zachtaardige karakter en gewoon even in hun buurt vertoeven, maakt je al compleet zen. Voeg daar nog de adembenemende omgeving van natuurpark Mehaigne-Burdinale aan toe in en je waant je in de zevende hemel. De vier huisalpaca's van het domein La Fermes de Capucines, een prachtig gerenovereede vierkantshoeve uit de 17de eeuw met zwembad en wilde tuinen, laten zich gewillig strikken voor een uitje. Nadien kun je zalig genieten van de wellnessactiviteiten of schrijf je in voor een workshop macramé, bloemschikken, borduren of mixologie. Wedden dat een weekend veel te kort is?

https://lafermedescapucines.be

2/

2/ Strandbar Zuiderbad – Hofstade

Je hoeft niet langer naar de Belgische kust te trekken om met de voetjes in het zand en zicht op zee – oké, zwemvijver in dit geval – te nippen van een tropische cocktail. De opening van Zuiderbad – het hippe strandbarconcept in het openluchtdomein van Hofstade – vinkt in één keer onze wishlist af. Het leegstaande strandpaviljoen onder de historische wandelpromenade werd onlangs omgetoverd tot een Instagenieke chill-out zone met Ibiza-vibes. De strandbar is bereikbaar via de betalende strandzone en serveert de hele hele dag door homemade smoothies, tapas en beachy bites. Zuiderbar is het hele jaar geopend en de menukaart wisselt op het ritme van de seizoenen.

https://www.zuiderbad.be

3/

3/ Aventure Parc – Waver

Krijg je al knikkende knieën bij het woord hoogtouwenparcours? Enter Aventure Parc Wavre om je hoogtevrees je te overwinnen. Het outdoor programma telt maar liefst 55 uitdagingen en 19 verschillende parcours, aangepast aan elke leeftijd en elk type klimmer – van low-profile tot high-risk. Voor adrenalinejunkies met een constante drang naar kicks zijn er diverse jumpformules. Maak een vrije val van vijf of acht meter hoogte en zak in het luchtkussen of waag je nu eindelijk aan die bungeejump. Mag het iets sneller? Zoef in een rotvaart naar beneden aan één van de drie tokkelbanen. Genoeg thrills gehad? Sluit je dag af met een frisse Corona en toost op het leven. Santé!

https://www.aventureparc.be

4/

4/ De Lommelse Sahara

Vul je rugzak met wat snacks en een paar flesjes Corona en trek je stapschoenen aan voor een 'Into The Wild'-expeditie in eigen land. De uitgestrekte zandduinen van de Lommelse Sahara zijn de ideale uitvalsbasis voor een mindful wandeling in een filmisch decor. Met een beetje fantasie lijk je in een woestijnlandschap gedropt – alleen het Belgische weer brengt je terug naar de realiteit. Dwaal door het uitgestrekte duinengebied dat omgeven wordt door naaldbossen en spot de talrijke vogelsoorten die bij de helderblauwe heidemeertjes komen neerstrijken. Liever een middagje chillen? Leen een gratis hangmat in het bezoekerscentrum, zoek je favoriete snooze-plek en kom languit genieten van de rust.

https://www.bosland.be/ontdek-bosland/wandelen/sahara/34/

5/

5/ Novotel Charleroi RooftopCharleroi

Charleroi ontpopt zich tot een bruisende shoppingstad met het nieuwe winkelcentrum Rive Gauche en laat zich ook 's avonds van z'n meest verrassende kant zien. Reserveer je tafeltje op het 'Apéros Rooftop' terras van het gloednieuwe Novotel Charlerloi en vergaap je aan de skyline van de oude industriestad. De nieuwe place to be dompelt je onder in een urban loungesfeer en nodigt je uit voor een avond gastronomisch genieten. Neem vervolgens de lift naar je kamer en vergeet het 'niet storen'-bordje niet om te draaien ...

https://www.accorhotels.com/nl/hotel-B134-novotel-charleroi-centre-/index.shtml

6/

6/ Barbecue in het Noormannenpark - Leuven

Nog geen plannen voor vanavond? Wacht dacht je van een urban barbecue? Ambiance verzekerd. Maak snel een Whatsapp-groepje aan en trommel je foodie vrienden op voor een geïmproviseerd eetfestijn in het Leuvense Noormannenpark waar een aantal openbare barbecues ter beschikking staan. Organiseer een speciale task force om het werk te verdelen. Groentjes snijden, check. Aardappelsalade en sausjes, check. Chipolata, groenteburgers en haloumi, check. Koelboxen gevuld met frisdrank en Corona, check. Nu maar hopen dat er nog een grillrooster vrij is … Of anders spreek je toch af met je mede-bakkers. Het urban barbecueconcept is de perfecte setting om gezellig te socialisen.

https://www.facebook.com/pages/Noormannenpark/229512290488622

7/

7/ Genval Yacht Club – Overijse

Altijd al eens mondain willen doen in een yacht club? Zalig ronddobberen op het sprookjesachtige meer van Genval is niet enkel weggelegd voor de beau monde. Van woensdag tot zondag kunnen ook niet-clubleden deelnemen aan tal van activiteiten. Huur een pedalo, roeiboot, kajak of roeiboot en verken de omgeving vanaf de waterkant. Selfie! Terug op het droge kun je op het terras terecht voor een hapje en een drankje. La bonne vie, quoi!

http://www.genvalyachtclub.be/home3.asp?ClubID=106&LG=FR

8/

8/ Renipont plage – Lasne

Een zwemvijver met een zandstrook voor de kinderen en een ligweide met schaduw onder de bomen om zelf tot rust te komen: meer heb je niet nodig om het God-in-Frankrijkgevoel in eigen land te ervaren. Het groene recreatiedomein van Renipont is al sinds de jaren 1930 een van de best bewaarde geheimen van Waals-Brabant en behoort tot de 37 officiële zwemzones in Wallonië. Vergeet wildwaterbanen of avontuurlijke toestanden, Renipont moet het hebben van z'n kleinschaligheid en z'n familiale sfeer. Een hele verademing in tijden van yolo-overload ...

http://www.waterloo-tourisme.com/nl/renipont-zwembad

9/

9/ Aqualodge – Ermeton-sur-Biert

Nood aan een weekendje back to basic maar vind je een tent net iets te eenvoudig, dan zijn de drijvende cabins op een vijvertje in de buurt van Maredsous het ideale compromis. Ervaar het weg-van-de-wereldgevoel aan de oevers van de Molignée, op een uurtje rijden van Brussel. Ver weg van de stadse drukte kom je helemaal tot rust in een van de zes unieke Aqualodges voorzien van alle comfort. Al is dat laatste eerder een understatement als je de inrichting bekijkt. De luxueuze mini chalets beschikken over een houten bad, een uitgeruste keuken, een haardvuur en een houten terras met uitzicht op het water. Check-in voor een weekendje deconnecteren en laat een ontbijtmand voor de deur bezorgen, reserveer een ontspannende massage, trek erop uit in de natuur en sluit de dag af met een boek. Nooit gedacht dat nietsdoen zo'n fulltime bezigheid was ...

https://aqualodge.be/nl/

10/

10/ Le Flore – Brussel

Wie de buzz rond de opening van Le Flore gemist heeft, moet de voorbije maanden onder een steen geleefd hebben. De nieuwste afterwork bar annex infopunt voor wandelaars in hartje Ter Kamerenbos is nu al uitgeroepen tot de meest fancy hotspot van Brussel. Met dank aan het Pinterestproof interieur dat met z'n suikerspinroze muren, fluwelen bankjes, rotan stoelen en feature wall met tropische bloemenprints wel weggeplukt lijkt uit een film van Wes Anderson. Hetzelfde feelgood-gevoel vertaalt zich in de menukaart: kies uit de homemade cocktails, een uitgebreide selectie wijnen, bieren en frisdranken en laat je verleiden door de Italiaanse slow food specialiteiten van cateringpartner AMUNI.

https://www.boisdelacambre.brussels/lieux/le-flore/

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Corona.
www.corona.be