10x verfrissende bucketlistideeën voor aan zee

Geüpdatet op 29 augustus 2019 door ELLE Partner
10x verfrissende bucketlistideeën voor aan zee

Gezellig picknicken op de hoogste duin van de Belgische kust, als een pro door de golven surfen of XL-chillen in de beste beachclubs. Onder het motto ‘this is living’ selecteerden we de tien leukste hotspots met zicht op zee. Een staycation was nog nooit zo cool.

1/

1. Hoge Blekker, Koksijde

Vul je koelbox met finger food en zet alvast de flesjes Corona koud. Zoek vervolgens je weg door de uitgestrekte zandwoestijn en beklim de 33-meter hoge top van de Hoge Blekker in Koksijde. De bekendste stuifduin blinkt – of ‘blekt’, op z’n Westvlaams – van mijlenver en was vroeger een vast herkenningspunt voor de vissers op zee. Vandaag is het beschermd natuurgebied een walhalla voor wandelaars én een unieke picknickplek met panoramisch uitzicht. Geen idyllischer plaats denkbaar om de zon te zien zakken in de zee …

https://www.dekust.be/nl/doen/duin-de-hoge-blekker

2/

2. Watersportclub Lakeside Paradise, Knokke

Wetsuit aan … en gaan! Watersportclub Lakeside Paradise, rustig gelegen aan het Knokse Duinenwatermeer, is de ultieme all-inbestemming voor avontuurlijke waterratten. Op het programma: waterskiën, wakeboarden of wakeskaten aan een kabelbaan. Of waag je aan de andere kant van het meer aan een initiatie Stand Up Paddle, zeilen, windsurfen of kajakken. Zoek na al het watergeweld het droge op en geniet op het zonneterras van een gezonde lunch of een frisse Corona.

http://lakesideparadise.be/

3/

3. Pura Vida, Knokke

Installeer je in een van de ligstoelen en beleef het relaxte Costa Rica-gevoel op het strand van Knokke. De hippe strandclub importeerde de positieve vibes rechtstreeks uit Latijns-Amerika. Die Pura Vida-filosofie vertaalt zich zowel in de tropische inrichting als in de fancy cocktailkaart. Naast de signature cocktails in samenwerking met Hannah van The Pharmacy is er ook een ruime keuze aan biologische sapjes. Of bestel samen met je (vakantie)lief of je beste vriendin een sharing cocktail en scoor extra likes op Instagram.

https://www.puravidaknokke.be/

4/

4. Karma Beach – Blankenberge

Zak zalig onderuit in je transat terwijl je van een homemade cocktail of een verfrissende mocktail nipt, sluit je ogen en voel je onmiddellijk in hogere sferen. Karma Beach in Blankenberge is de favoriete escape van onbezorgde levensgenieters. Neem na de siësta plaats op het mondaine loungeterras en laat de kinderen met een gerust gevoel los in de strandspeeltuin – terwijl jij discreet een oogje in het zeil houdt. Zij blij, wij blij.

https://karmabeach.be

5/

5. Pole pole beach - Oostende

Laat je onderdompelen in een subtropisch pop-upparadijs op het bekendste strand van Oostende. Wie Polé Polé Beach zegt, zegt Caribische vibes, zwoele ritmes en een uitgebreide selectie tapas en cocktails. De gedroomde après-soleil locatie na een overdosis zon en zee. Cheers!

http://www.polepolebeach.be

6/

6. Upstairs hotel – Oostende

Achter de zwartgeschilderde gevel van het voormalige Astor Hotel schuilt een gloednieuw belevingsconcept met kosmopolitische uitstraling. Upstairs Hotel combineert het Brooklyn-gevoel met een Pinterestwaardig interieur. Denk ruwe bakstenen muren, verticale tuinen, een bonte mix van vintage meubels en als centrale blikvanger: de knalgele buisglijbaan die uitmondt in een amfitheater waar regelmatig een live-concert plaatsvindt. Check-in in een van de 96 comfortabele kamers en start de volgende dag met een biologisch ontbijt voor je de stad induikt of het strand onveilig maakt.

https://www.upstairshotel.com

7/

7. Minigolf – Duinbergen

Roept minigolf bij jou ook nostalgische herinneringen op aan je kindertijd aan de kust? Onder het motto je bent nooit te oud om een balletje te (mis)slaan, is de familievriendelijke minigolf van Duinbergen (Knokke-Heist) jouw speelterrein. Zet je schrap voor een uitdagend parcours van 18 holes en versla je framily met een hole in one. Lucky shot of toch een verborgen talent, wie zal het zeggen?

https://www.minigolfduinbergen.be

8/

8. O'Neill Beach Club - Blankenberge

Oefen alvast je surflexicon want voor je het weet, word je een echte boardbabe. Met z’n laagdrempelige aanpak wil O’Neill Beachclub Blankenberge iedereen in of op het water krijgen. Al geldt hier wel de huisregel ‘veiligheid voor alles’. Oefen je skills onder begeleiding van professionele begeleiders en train met het beste materiaal. Op het programma: windsurfen, kitesurfen, golfsurfen, suppen en sinds kort ook klein zeilerij. Schrijf je voor een surfkamp of neem - alleen of in groep - deel aan een van de tientallen watersportactiviteiten. Genoeg kicks gehad voor één dag? Afspraak in het clubhuis waar je tussen de lokale surfgoden kunt bekomen van de adrenaline.

https://oneillbeachclub.com/

9/

9. Sportstrand - Knokke (Beach volley)

Houd je het vandaag liever droog maar word je niet graag à point gebakken onder de brandende zon? De twee sportstranden van Knokke zijn de place to be voor een actieve dag onder begeleiding van ervaren sportmonitoren. Laat het competitiebeest in je los tijdens een toernooitje beachvolley, beachtennis of beachbal. Wie weet ga jij straks wel met de trofee naar huis. Gewoon voor de fun deelnemen aan een sessie zumba of yoga in openlucht kan ook. Of geniet in een ongedwongen, vriendschappelijke sfeer van de vele spelletjes, van kubb tot petanque.

http://sport.knokke-heist.be/pagina/sportieve-strandanimatie

10/

10. Surfclub Icarus - Zeebrugge

Filmpje kijken met de voeten in het zand en een verfrissende Corona in de hand? Surfclub Icarus in Zeebrugge vormt het sfeervolle decor voor een openluchtbioscoop met zicht op zee. Iedere donderdag in juli en augustus staat er een verrassingsfilm op het programma. Breng je zitzak of strandlaken mee en reserveer tijdig je plekje. De voorstelling start om 20u, de toegang is gratis. De ideale formule voor een best friends night out.

https://icarussurfclub.be/

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Corona.
www.corona.be