Internationale Ondergoeddag: dit moet je weten over je lingerie

Gepubliceerd op 5 augustus 2019 door Maxine Detaellenaere
Internationale Ondergoeddag: dit moet je weten over je lingerie

Vandaag vieren we de internationale dag van het ondergoed met deze lingeriesetjes waar we wel heel erg hebberig van worden.

Vandaag is het dag van het ondergoed, items die - de meesten onder ons - dagelijks dragen, maar die we nog wel eens over het hoofd durven zien omdat ze - meestal toch - verstopt zitten onder enkele lagen kledij. Maar wist je dat het dragen van ondergoed eeuwenlang werd geskipt? Een kort overzicht van de beha en onderbroek doorheen de tijden.

Kinky Romeinen

Dat de Oude Romeinen hun tijd ver vooruit waren, dat valt niet enkel te merken aan hun gesofisticeerde irrigatiekanalen en indrukwekkend rechtstysteem maar ook aan het feit dat men 2000 jaar geleden al zedig een lendendoek droeg onder hun soepel vallende toga. Als vrouw kwam daar bovendien nog een strophium bij. Deze beha avant-la-lettre valt echter niet te vergelijken met onze hedendaagse schattige bralettes, het was een stoffen of lederen - lekker kinky - band die Romeinse vrouwen rond hun borsten bonden.

Blote billen in de middeleeuwen

Waar mannen tijdens deze duistere tijden hun onderbroek netjes bleven dragen, hield de vrouwelijke sekse het een pak luchtiger. De lendendoek en borstband uit Romeinse tijden maakten plaats voor een lang hemd dat men onder een jurk droeg. Geen ongemakkelijke reetveter voor de middeleeuwse dames dus, tot de 19e eeuw ging je als vrouw iedere dag commando.

Koket in korset tijdens de nieuwe tijd

Tijdens de zestiende eeuw verschijnt een nieuw soort ondergoed ten tonele dat driehonderd jaar lang de vrouw strak in het gareel houdt: het korset. Het wordt gemaakt van baleinen uit walvisbot en geeft vrouwen een veelgeprezen zandloperfiguur. Van onderbroeken is er trouwens nog lang geen sprake, het blijft voor het vrouwelijk geslacht nog een hele tijd vrijheid blijheid down under.

Kuisheid in de Victoriaanse tijd

Wanneer we de jaren 1800 bereiken is het gedaan met frivoliteit en beginnen vrouwen opnieuw ondergoed te dragen, zij het dan wel exemplaren die tot aan de knie komen. Waar het de eerste jaren om erg basic exemplaren gaat, durft men op het eind van de eeuw ook wel eens een kanten gevalletje aan te trekken. Het korset blijft nog tot de roaring twenties een must voor iedere zichzelf respecterende vrouw.

Voor elk wat wils vandaag

Vandaag de dag kan je alle kanten op met je ondergoed, gaande van een ultra sexy g-string en hogetaillebroekjes tot een klassieke rio-slip. Ook aan behakeuzes geen gebrek, al moet het gezegd dat de bralette hét modelletje du jour is.

Shopping:

Om deze heugelijke dag te vieren selecteerden we lingerie zo mooi dat we er spontaan voor uit de kleren willen gaan.