Update winkeldossier: de nieuwste adressen van… Antwerpen

Geüpdatet op 2 juli 2019 door Isabelle
Update winkeldossier: de nieuwste adressen van… Antwerpen

Antwerpen
Een nieuw seizoen, een nieuwe garderobe, nieuwe winkelparadijsjes. Dit zijn de piepjonge adresjes die onze koophonger dit voorjaar stillen. Ronde 2: Antwerpen!

LEES OOK: DE NIEUWSTE ADRESSEN VAN BRUSSEL  

1/

RED JULIET

Red JulietELLE zendt haar dochters uit... Julie Vrijens werkte tot voor kort als vormgeefster op onze redactie, vandaag gaat ze voluit voor haar vintage passie. Met haar label Red Juliet scoort ze al langer bij vintage lovers én BV's -ze ontwierp onder andere de Oscarjurk van Charlotte Vandermeersch én kostuums voor Veerle Baetenes in The Broken Circle Breakdown. Onlangs opende ze in Antwerpen haar allereerste eigen winkel vol elegante jurken met fourties en fifties invloeden. Een must! 

 

Adres: Lange Koepoortstraat 78, 2000 Antwerpen 

2/
LAKSTORE20140417_171943

Het ultieme bewijs dat nagels nog wel degelijk ‘big business’ zijn? De opening van de allereerste Lakstore, een gezellige shop/bar/nagelsalon waar je met je vriendinnen aan de bubbels zit terwijl je nagels onder handen genomen worden. Lakstore is een concept van nagellakmerken O.P.I en Faby. De ene een gevestigde waarde in de wereld van de nagelopsmuk, de andere een gloednieuw, door twee broers opgericht Italiaans merk dat sinds kort in ons land verkrijgbaar is.

Adres: De Burburestraat 2A, 2000 Antwerpen

3/
MIKA 

mika.jpg

Handgemaakte juwelen vind je bij MIKA. De Antwerpse designers Katrien Weytjens en Mireille Gomez verkopen hun juwelen al langer op avondjes aan huis, tijd voor een eigen stek. De twee opende een pop-up in de historische binnenstad en ontworpen voor de gelegenheid naast hun traditionele, zilveren lijn ook collecties uit plexiglas en edelmetaal.

Adres: Vlasmarkt 26, 2000 Antwerpen.

4/

MAGNUM PLEASURE STORE Magnum Pleasure Store

Ter ere van haar 25ste verjaardag opent Magnum een Pleasure Store op een zwevend terras in de Stadsfeestzaal. Je kan er je eigen unieke Magnum creëren: kies eerst een chocoladetopping en maak vervolgens een keuze uit een aantal verschillende uiterst originele toppings. Van chocoladekorrels tot rozenblaadjes, caramel fudge tot meringuestukjes: voor elk wat wils in dit zoete paradijs!

Adres: tot en met 14 juni op de tweede verdieping van de Stadsfeestzaal Antwerpen. 

5/
FREDDY PANT ROOM freddy

We vertelden je al eerder over de liftende broeken van Freddy Pant: dankzij een uiterst knap staaltje technologieën geven de broeken van het Italiaanse label je een maatje minder én hogere billen. Sinds kort heeft het label haar eigen winkel in Antwerpen: collectief gejuich!

Adres: Nationalestraat 21, 2000 Antwerpen

6/
DOROTHEE SCHUMACHERgallery_element-portraitgallery3_degallery

Dorothee Schumacher zet voet aan grond in België met een flagship store in Antwerpen. De Duitse ontwerper viert vrouwelijkheid al sinds de late jaren tachtig en moet nog steeds niet aan populariteit inboeten. Volledige kledingcollecties, schoenen, accessoires en een exclusieve juwelencollectie: wie weet wat je hier zoal kan scoren…

Adres: Nationalestraat 24, 2000 Antwerpen. gallery_element-portraitgallery2_degallery gallery_element-portraitgallery5_degallery gallery_element-portraitgallery9_degallery

7/
POP-UP ESSENTIEL 

essentiel

Een bezoekje aan Essentiel staat sowieso op onze Antwerpse winkelagenda, de komende 60 dagen breidt het label uit met een vrolijke pop-up shop. De veelbesproken strandcollectie –de eerste tot nu toe voor het Belgische merk- ligt er in de rekken. Wij babbelden vorige week met ontwerpster Inge Onsea, die het interieur van de pop-up als een “reuze zandkasteel” omschreef. Een adresje om niet te missen.

Adres: Schutterhofstraat 28

8/
 DIAMANTI PER TUTTI DPT

Een pop-up met een staartje: het Belgische juwelenlabel Diamanti Per Tutti streek in december “tijdelijk” neer in Antwerpen, een boetiekje dat wegens groot succes werd omgetoverd tot permanente flagship store.

Adres: Drukkerijstraat 12

9/
BY TI MO 

bytimo_openingWie deze week nog gaat winkelen, kan de laatste dagen van By Ti Mo meemaken. Het Noorse label ligt tijdelijk in de rekken bij de zonet beschreven Diamanti Per Tutti shop. Duurzame mode, vintage looks en eigenwijze designs: dat is By Ti Mo in een notendop.

Adres: Drukkerijstraat 12

10/
&OTHER STORIES Stories_Antwerpen

De winkel waarnaar we al maanden reikhalzend uitkijken: &Other Stories, het chiquere zusje van H&M, komt naar België! Deze lente plunderen we onze bankrekening in naam der stijl in de Antwerpse Korte Gasthuisstraat.

Adres: Korte Gasthuisstraat 17

11/

VAN GILS 

unnamedDe blazers van het Nederlandse mannenlabel Van Gils liggen op je te wachten in de Schrijwerkersstraat. Speciaal voor de opening van de winkel, op 21 november, bracht het merk een limited edition jasje uit met de plattegrond van Antwerpen als voering. Leuk, en meteen ook een barometer voor de originaliteit van dit label, een bezoekje waard!

Adres: Van Gils brandstore, Schrijnwerkersstraat 9

12/
 STAY Stay

De Antwerpse Nationalestraat is net op de valreep van 2013 een adresje rijker geworden: Stay. In deze ’boutique bar’ kan je naast winkelen ook wat eten en uitblazen met een kopje koffie. In dit unieke totaalconcept vind je kleren voor vrouwen en mannen,  eigentijdse interieurspullen, juwelen, accessoires en cosmetica.

Adres: Nationalestraat 49

13/

PLAYLIFE playlifeantwerpen-

Playlife is, hoewel nieuw in België, al jaren een gevestigde waarde in verschillende grote Italiaanse steden. Antwerpen is de eerste Belgische stad die het merk mag ontvangen.Naast de vrij sportieve collecties vind je in deze ‘multi-brand concept store’ ook andere merken zoals Jean’s West, Killer Loop en Anthology of Cotton. Naast kledij is er uiteraard ook ruimte voor schoenen, accessoires en leuke gadgets.

Adres: Kammenstraat 43

14/

DIESEL ACCESSOIRES dieselaccessoire

Diesel opende in januari de deuren van een exclusieve accessoire winkel in het centrum van Antwerpen. En dit is, gezien we maar niet genoeg van tassen en schoenen kunnen krijgen, goed nieuws. Bovendien is de nieuwe Antwerpse Diesel Accessory Store één van de weinige winkels ter wereld waar enkel de accessoires van het Italiaanse merk te koop zijn.

Adres: Nationalestraat 11

15/
STRELLI HOMME

Schermafbeelding 2014-03-24 om 15.13.03

Olivier Strelli, ooit een grote naam in ons nationale modelandschap, is helemaal terug met de focus op mannen. Strelli Homme bouwt verder op de traditionele creaties van het huis, maar geeft die een frisse eigentijdse twist. Oude codes worden door elkaar geschud en klassieke patronen krijgen edgy lijnen: goed voor een ruwere look dan wat we van het label gewend waren. In Antwerpen opende Strelli Homme vorige week een pop-up shop, die nog tot 31 augustus blijft bestaan.

Adres: Steenhouwersvest 52

16/
Stutterheim Schermafbeelding 2014-03-24 om 15.35.01

Zweedse tristesse met een hippe saus: Stutterheim maakte op korte tijd naam met een reeks regenjassen die ook de groten der aarde –JayZ is fan…- weet te bekoren. Vorige week opende het label een pop-up in Antwerpen, eentje die tot 29 april open blijft. De vochtigheidsgraad van ons nationale klimaat in gedachten hebbende, is dit voor ons een onvermijdelijk adresje…

Adres: Kronenburgstraat 90

17/
ELISABETTA FRANCHI Schermafbeelding 2014-03-24 om 15.31.37

We sluiten af in schoonheid: eind deze maand krijgt ook Elisabetta Franchi een eigen “stulpje” in de Sinjorenstad. Het Italiaanse label staat, volledig in lijn met de huisstijl van haar vaderland, voor elegantie en vrouwelijke glamour.

Adres: Schuttershofstraat 35

18/

Sam Edelman 

Schermafbeelding 2014-03-27 om 16.34.34

Schoenenfun verzekerd: de Amerikaanse Sam Edelman zette voet aan grond in Antwerpen. Een tijdelijke pop-up bij Monar verrast je met down to earth boho elementen. Voor wie deze zomer romantische wandelingen op het oog heeft.

Adres: Lombardenvest 61