ELLE vormgever ontwerpt Oscarjurk Charlotte Vandermeersch

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
ELLE vormgever ontwerpt Oscarjurk Charlotte Vandermeersch

Charlotte en FelixWas Veerle Baetens maar stijladvies komen inwinnen op de ELLE redactie… Charlotte Vandermeersch, actrice en vriendin van Felix Van Groeningen, kwam voor haar Oscarjurk in elk geval wél aankloppen en dat zorgde voor vonken. 

Grafisch vormgeefster Julie Vrijens combineert haar job op onze redactie met die van ontwerpster. In 2008 lanceerde ze haar eigen label Red Juliet, dat met haar vintage creaties aanslaat bij bekendheden als An Lemmens. Ook Deadline 25/5 actrice Charlotte Vandermeersch is fan: ze liet “onze” Julie haar Oscarjurk ontwerpen. Julie legt uit:

“Anne Lauwerys, de styliste van The Broken Circle Breakdown, was voor de film zelf al bij me komen aankloppen. Aan het einde, tijdens het Roma optreden, draagt Veerle Baetens er een jurk die ik speciaal voor haar maakte. Daarom dacht Anne meteen aan mij toen ook Charlotte onverwacht mee mocht naar de Oscars ceremonie. Ook zij wilde een op maat gemaakte creatie.”

“Ik heb een mix van de typische Red Juliet accenten gemaakt: de druppel uitsparing in het decolleté, een gedrapeerd rugdecolleté en een openvallend mouwtje. De stofkeuze was ook snel gemaakt: vloeiende zijde voor een glamour gevoel. De laatste fitting –het is allemaal erg snel gegaan- vond plaats bij de juwelier, Anthony in Antwerpen. Daar vonden we een broche waarmee we de halsknoop konden vervangen, en een bijpassend paar antieke oorbellen."

Wij zijn alvast helemaal fan van het resultaat. Go Julie, go Charlotte, go ELLE!

charlotte

1