Dit zijn de mooiste overnachtingsplekjes in de woestijn

Gepubliceerd op 15 juli 2019 door ELLE België
Dit zijn de mooiste overnachtingsplekjes in de woestijn

Stel je voor: een charmant verblijf op een plek waar het leven stil lijkt te staan, waar je voldoende tijd kunt maken voor dagdromen en zorgeloos ronddwalen. Van elegante bivak tot luxueus hotel: op deze plaatsen in de woestijn wil je voor altijd blijven.

#1 Scarabeo Camp, Marokko

"Een ongewone kampeerervaring in een uitzonderlijke omgeving", dat is de magische formule van Scarabeo Camp. In Agafy, zo'n 45 minuten rijden van Marrakech, geniet je van een tijdloze expeditie die je omtovert van drukke stadsmus tot nomadische reiziger. De ruime, comfortabele tenten zijn ingericht met de omgeving in het achterhoofd. Afrikaanse matten, Berbertapijten, Marokkaanse lantaarns en herinneringen aan verre reizen projecteren je naar een plek waar het leven goed is. Scarabeo Camp beschikt ook over pop-up mobiele kampen die worden opgezet op een plek naar wens, en dit over heel Marokko.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scarabeo Camp (@scarabeocamp) op

Meer info? www.scarabeocamp.com

#2 The Joshua Tree House, Californië

In het Joshua Tree National Park, gelegen tussen de Mojave- en Sonorawoestijn, vind je Joshua Tree: een kleine gemeenschap bestaande uit kunstenaars, muzikanten en ontdekkingsreizigers. Het is in dit stadje dat Sara en Rich Combs beslisten om hun buitenverblijf open te stellen voor andere reizigers. "De woestijn leidde ons naar een herwaardering van de simpelste momenten. Het geluk dat we op deze plek vonden, kan niemand ons nog afnemen. We willen het met iedereen delen."

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sara & Rich Combs (@thejoshuatreehouse) op

Meer info? www.thejoshuatreehouse.com

#3 Qasr al Sarab Desert Resort, Abu Dhabi

Qasr al Sarab verrijst als een luchtspiegeling uit de vuurkleurige zandduinen van het Lege Kwartier of, in het Arabisch, Rub al-Khali. Avontuurlijke gasten worden er uitgenodigd om te genieten van een ongeëvenaarde ervaring op hoog niveau. En voor gasten die het nóg exclusiever willen, zijn er op tien kilometer afstand van het resort de Royal Suite Villas. Tien villas omringd door glooiend woestijnzand, persoonlijke bedienden voor iedere bezoeker en een zwembad om U tegen te zeggen. Hier waan je je een sultan of prinses.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anantara Qasr Al Sarab (@anantaraqasralsarab) op

Meer info? www.anantara.com

#4 Al Maha Desert Resort & Spa, Dubai

Dit hotel, gelegen in een beschermd natuurreservaat te midden van de woestijn, is niet voor het gewone publiek. Het is een oase van rust en kalmte, genesteld langs weelderige palmbossen en zandduinen, waar je kan baden in absolute luxe. De kamers zijn geïnspireerd op de vroegere Bedoeïenententen en combineren hedendaags met authentiek design.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Al Maha Desert Resort. (@almaha_resort) op

Meer info? www.mariott.com

#5 Longitude 131°, Australië

Longitude 131° is een verzameling van zestien paviljoententen gelegen tussen eeuwenoude zandduinen. Het hotel is speciaal ontworpen om gasten een luxueus verblijf op een unieke plaats te bieden. Zo word je er wakker met zicht op Australië's meest iconische bezienswaardigheid: Uluru of Ayers Rock. Letterlijk dan, want de Uluru bevindt zich aan het uiteinde van je bed.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door @longitude131 (@longitude131) op

Meer info? www.longitude131.com

#6 Amangiri, Utah

Oker in het ochtendlicht, abrikoos rond de middag en schitterend roze in de avondzon: het Grand Staircase National Monument is een geologisch wonderland. Deze laatste restant van het echte wilde Westen bestaat uit de grootste concentratie aan nationale parken van de Verenigde Staten. Het is dan ook niet zo verbazingwekkend dat er hemel en aarde verzet moest worden voordat men Amangiri hier mocht bouwen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Amangiri (@amangiri) op

Meer info? www.amangiri.com

LEES OOK: Alle favoriete hotels van beroemdheden

#7 Alto Atacama Desert Lodge & Spa, Chili

Dankzij de ligging, het adembenemende uitzicht, de prachtige ruimtes van het hotel en de rust en stilte die er heerst, is Alto Atacama Desert Lodge & Spa een bestemming op zich. Het doordachte ontwerp werd beïnvloed door lokale architectuur om zo naadloos in de omgeving op te gaan. Extra voordeel: het hotel heeft zijn eigen lama en alpaca-stal.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hotel Alto Atacama (@altoatacama) op

Meer info? www.altoatacama.com

#8 Bruma Casa 8, Mexico

Deze bed en breakfast bestaat uit 8 suites die allen ontworpen zijn om het concept van accommodatie opnieuw te definiëren. Het hoofdgebouw waarmee ze in verbinding staan, functioneert als gemeenschappelijke ruimte. Je vindt er een keuken, woonkamer, zwembad met dek en buitenlounge. Bruma Casa 8 beschikt over een eigen wijngaard en prachtige natuur. Het is een buitengewone plek waar alles in functie staat van ontspanning.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hotel Bruma Casa 8 (@brumacasa8) op

Meer info? www.bruma.mx

#9 Umnya Dune Camp, Marokko

Het verhaal van Umnya is ontstaan vanuit een idee tussen twee bevriende nomaden, Anas en Salah. Hun trip door de Sahara boezemde bij beiden ontzag in- ze werden onvoorwaardelijk verliefd op de magische schoonheid van de woestijn. "Het is een plek die volledig losgekoppeld van de werkelijkheid lijkt te staan. En enkel in zo'n isolement kan je weer volledig tot jezelf komen. In ons kamp nodigen we je uit om de drukte van het dagelijkse leven eventjes te vergeten en gewoon te genieten van de rust en stilte die er heerst."

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Umnya Dune Camp (@umnya_dune_camp) op

Meer info? www.umnyadesertcamp.com

#10 Jumeirah Al Wathba Desert Resort & Spa, Abu Dhabi

Jumeirah Al Wathba Desert Resort & Spa ligt in het hart van de woestijn van Abu Dhabi en biedt een vredige oase vol natuurlijke schoonheid. Dit elegante resort beschikt over 103 villa's en kamers die zijn geïnspireerd op traditionele Arabische woningen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @ jumeirahalwathba op

Meer info? www.jumeirah.com

LEES OOK: Glamping hotspots in Europa

(Stagiaire Sofie Kegelaers)