Microtrend: satijnen rokken en hoe je ze draagt

Geüpdatet op 21 juni 2019 door Marie Guérin en ELLE België
Microtrend: satijnen rokken en hoe je ze draagt

Deze rechte, luchtige rok uit de nineties maakt een comeback, tot ons grootste genoegen. Het losse kledingstuk is comfortabel maar toch girly-chic, wij zijn van plan 'm de hele zomer lang te dragen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lucy Williams | Fashion Me Now (@lucywilliams02) op

De satijnen rok, aka de slip-skirt

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Annette Weber (@nettiweber) op

Na de heropleving van de slip dress, de satijnen jurkjes die nu niet meer weg te denken zijn uit de mode, is er de slip rok. Deze satijnen of zijden rok ging van lingerie-stuk tot een everyday-piece en had eerder al een moment of fame in de jaren 90 en 2000. Het polyvalente stuk is casual, maar toch gekleed en daarom hoort hij thuis in de kleerkast van elke moderne vrouw. Maar, opgelet, deze glanzende, nauw aansluitende rok laat al je vormen zien. Je neemt dus best enkele regels in acht wanneer je dit modieuze stuk draagt.

Hoe draag je de satijnen rok?

We mogen natuurlijk niet vergeten dat dit eigenlijk een onderstuk is, bedoeld om onder je kleren te dragen. De slip skirt zet je vormen dan ook niet echt in de verf. Daarom was deze rok zeer geliefd bij Kate Moss, Gwyneth Paltrow en andere slanke deernen zonder opvallende curves. Maar hoe draag je de rok nu als je niet tot die groep behoort?

1. Benadruk je taille

Deze regel moet je absoluut in je achterhoofd houden wanneer je een outfit met de satijnen rok aan het stylen bent. Zorg ervoor dat je je taille benadrukt zodat je silhouet mooi uitkomt.

2. Mix verschillende stijlen

Pint Embed Link

Een satijnen rok staat goed met een cropped pull, vestje, t-shirt, sneakers of cowboy-boots. Een originele mix van stijlen is wat je outfit zal doen werken.

3. Zijden rok + hakken + t-shirt!

Pint Embed Link

Zin om (sandaal)hakjes te dragen onder de slip skirt? Dat kan, maar combineer de rok dan met een t-shirt om te vermijden dat je er overdressed uitziet. We raden aan om voor een simpel, recht of grappig shirt te gaan, afhankelijk van je stemming.

4. Met sneakers en een lichte pull

Dit is zonder twijfel onze favoriete combinatie met de zijden rok. Draag een tof truitje in een felle kleur en steek hem in je rok. Een mooi paar sneakers erop en je outfit kan niet meer cooler dan dat (en ook niet meer comfy!).

Meer inspiratie nodig?

Pint Embed Link

 

Pint Embed Link

 

Shop de satijnen rok hier

 

(Vertaald door stagiaire Marie Pauwels)