10 modellen die ook acteren: de top en de flop

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
10 modellen die ook acteren: de top en de flop

modellen actrice Door de jaren heen waagden heel wat modellen zich aan het acteren. Een ervaring die niet elke schone zonder kleerscheuren overleefde. Een knap snoetje en een klik met de camera voldoen blijkbaar toch niet om het te maken in Hollywood.

1/

DE TOPPERS:

Cameron Diaz
Cameron Diaz
Niemand die in de nineties een cent zou hebben ingezet op het onbekende model Cameron Diaz. Het blondje was vooral goed in feestjes en catwalk afschuimen, tot ze in 1992 op haar 21ste gecast werd naast Jim Carrey in The Mask. Hoe stroef haar beginnende stapjes in Hollywood ook waren, de Amerikaanse schone groeide uit tot één van de bestbetaalde actrices in het wereldje. Leonardo DiCaprio, Julia Roberts, John Malcovich of Tom Cruise: tegenwoordig deelt het voormalige model het scherm met de groten der aarde.

2/

Charlize Theron
Charlize Theron

De wereld maakte in 1997 in The Devil’s Advocate kennis met model Charlize Theron en was meteen overtuigd van haar grote talent. Twintig jaar en tal van Golden Globes, Academy Awards en andere prijzen later is haar modellencarrière nog maar een vage herinnering. Met uitzondering van occasionele optredens voor Dior (“j’adore Dior!”), neemt de Zuid-Afrikaanse ster tegenwoordig enkel nog filmwerk aan.

 

 

 

3/

Diane Kruger

Diane Kruger
Diane wie? De wereld was maar al te happig om het acteerwerk van het relatief onbekende model Diane Kruger in Troy (2004) af te breken. Eerlijk gezegd was haar prestatie ook niet al te best. Meteen herpakte het multitalent –want talent heeft ze dus wel- zich met een indrukwekkende reeks indie films die haar twijfelachtige debuut zo de vergeetput in jagen. Vandaag is Kruger dan ook een gevierde actrice.

 

 

 

4/

Lily Cole

Lily Cole
Nog eentje die het liever op onafhankelijke producties houdt. De Britse Lily Cole scoorde in haar modellenjaren heel wat opdrachten dankzij haar bizarre, “alien” look. Een stempel die ook op haar filmkeuzes kan worden gedrukt. Zo schitterde ze in 2009 in het surrealistische drama The Imaginarium of Doctor Parnassum, de laatste film van Heath Ledger. Haar prestatie werd alom bejubeld en sindsdien was ze te zien in een aantal kleinere producties. Volgens geruchten werkt ze tegenwoordig met niemand minder dan Marilyn Manson aan een gothic remake van Alice in Wonderland.

 

 

5/
Gemma Ward
Gemma Ward

Ze lijkt als twee druppels water op Amanda Seyfried, maar deelt ze ook diens acteertalent? Ja zeker! Gemma Ward is een ster als het op cameo-verschijningen aankomt. Zo was de Australische kortstondig te zien als feestbeest in The Great Gatsby en als bloeddorstige zeemeermin in Pirates of the Caribbean. Af en toe speelt ze ook in langere films, zoals het fel bejubelde The Black Balloon uit 2008. Haar topmoment, sindsdien heeft ze niets meer te bewijzen in Hollywood

 

 

6/

DE FLOPS

Cindy Crawford

Cindy Crawford

Eén van de originele supermodellen, gezegend met buitenaards goede genen. Maar acteren? Dat kan deze hoogvlieger niet. In 1995 probeerde ze het naast William Baldwin even in Fair Game, een ervaring die ze wijselijk besloot  niet te herhalen…

 

 

 

 

 

 

 

7/
Gisele Bundchen

Gisele Bündchen

Ze mag dan wel de droomvrouw van zowat de hele mannelijke wereldbevolking zijn, bij filmbonzen hoeft ze niet (meer) aan te kloppen. In 2004 vertolkte ze in Taxi -de Amerikaanse remake van de Franse hitfilm met Marion Cotillard- een sexy bankovervaller. Of dat een succes was? Laten we het zo stellen: ga naar de versie met Cotillard kijken.

 

 

 

 

8/
Tyra Banks
Tyra Banks

Hoewel ze rotsvast overtuigd is van haar eigen talenten, lijken weinig mensen die mening te delen. Oké, ze kan “smizen” als geen ander, maar als het op acteren aankomt houdt Tyra Banks het beter toch bij stomme films. Haar passage in het derde seizoen van Gossip Girl was net zo rap vergeten als het werd aangekondigd. En maar goed ook.

 

 

 

 

9/
Elle MacphersonElle Macpherson

“The Body” : vernoemd in elk lijstje van mooiste vrouwen ter wereld én elk lijstje van slechtste actrices ooit. Nadat ze in Batman en Robin als de enige echte slechterik –op acteervlak dan- werd aangeduid, gelooft niemand nog in een acteercarrière voor dit model.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10/
Rosie Huntington-Whitely
Rosie Huntington-Whiteley

Toen Victoria’s Secret Angel Rosie Huntington-Whiteley twee jaar geleden Megan Fox –de laan uitgestuurd wegens divastreken- mocht vervangen in de hitserie Transformers zette ze haar eerste stapjes als actrice. Stapjes die uren na de filpremière reeds werden uitgelachen, sindsdien houdt het lingeriemodel het bij paraderen op de catwalk – een oplossing waarin iedereen zich kan vinden.