6 redenen om te kiezen voor natuurlijke huidverzorging

Geüpdatet op 1 juli 2019 door ELLE Partner
6 redenen om te kiezen voor natuurlijke huidverzorging

We eten biologisch, drinken gefilterd water. Tegelijk smeren we – zonder het te beseffen – dagelijks een kleine 200 chemische stoffen op onze huid! En die worden allemaal opgenomen door ons lichaam. Tijd om het anders aan te pakken. Met de natuurcosmetica van Dr. Hauschka bijvoorbeeld. 6 redenen waarom je maar beter zo snel mogelijk vertrouwt op de kracht van planten.

1. Zo veilig, dat ze eetbaar zijn

Veel mensen gaan ervan uit dat de huid alle schadelijke stoffen uit het lichaam weghoudt. Maar zo werkt het niet. Integendeel. Wat je op je velletje smeert, wordt door je lichaam (deels) opgenomen. Je hebt er dus alle belang bij om even kritisch te zijn voor je cosmetica als voor je voeding. De huidcrèmes van Dr. Hauschka zijn gemaakt op basis van plantaardige extracten, zonder synthetische geur- en kleurstoffen, conserveringsmiddelen, siliconen, minerale oliën ... Dat maakt ze zo veilig, dat je ze in principe zou mogen opeten.

2. Krachtiger dan de traditionele crèmes

Dat natuurlijke huidverzorgingsproducten hun kracht uit de natuur halen, betekent trouwens niet dat ze minder effectief zijn. Ze zijn zelfs krachtiger dan traditionele crèmes door hun hoge gehalte aan actieve ingrediënten. Die natuurlijke ingrediënten worden bovendien makkelijker herkend en opgenomen dan de synthetische varianten.

3. Verwenbeurt voor jezelf

De crèmes zijn heerlijk om te gebruiken. Met hun aangename textuur en een frisse, subtiele geur brengen ze je meteen in een vrolijke stemming. En dat doet je huid alleen maar nog harder stralen!

4. Niet schadelijk voor de natuur

De producten die je op je huid hebt aangebracht en niet werden opgenomen door je lichaam, verdwijnen na de dagelijkse wasbeurt mee met het spoelwater in het afvoerputje. Zo komen ze uiteindelijk ook terecht in de natuur. Gebruik je natuurcosmetica, dan is dat geen probleem, want de ingrediënten zijn niet schadelijk voor het milieu.

Goed om te weten: de term ‘natuurlijk’ is niet wettelijk beschermd. De producten van Dr. Hauschka daarentegen dragen het Natrue-keurmerk, wat wil zeggen dat ze voor 100% zuiver zijn. De ingrediënten zijn bovendien bijna uitsluitend afkomstig van de biologisch-dynamische landbouw, dragen het Demeter-keurmerk, zijn afkomstig van gecontroleerde percelen uit de vrije natuur of van Fair Trade-projecten.

5. Faire prijs voor de producenten

Alle ingrediënten van de natuurcosmetica van Dr. Hauschka zijn afkomstig uit de fairtrade-handel. Voor enkele belangrijke grondstoffen begeleidt het merk landbouwprojeten in ontwikkelings- en opkomende landen. Een win-winsituatie: de lokale boeren krijgen een betere prijs voor hun producten, Dr. Hauschka is zeker van de aanvoer van kwalitatief hoogwaardige grondstoffen.

6. Lief voor de dieren

De natuurproducten van Dr. Hauschka zijn 100% proefdiervrij: ze werden nog nooit uitgetest op dieren, ook niet door derden in opdracht van het merk.

Gratis natuurlijke reinigingscrème!

Reigingscrème, Dr. Hauschka

Zin om de reinigingscrème van Dr. Hauschka zelf uit te proberen? De crème – geschikt voor elk huidtype – reinigt en stimuleert de huid niet alleen, maar werkt ook regulerend en egaliserend, zorgt voor een verfijnde, egale en zuivere teint, en vult een eventueel tekort aan lipiden aan. Klik hier voor je gratis tube.

Dit artikel kwam tot stand in rechtstreekse samenwerking met Dr. Hauschka.
www.drhauschka.be