Wat eet Marc Jacobs?

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Anne Poelmans
Wat eet Marc Jacobs?

diet coke and marc jacobs partnership launch party, german gymnasium, london, britain - 11 mar 2013, ,
Laura Gerrie, Marc Jacobs privékokkin doet haar keukengeheimen uit de doeken. Wat eet de ontwerper, wat helpt hem erbovenop tijdens Fashion Week en welke zoete snacks zijn er altijd in huis?

Gerrie werkt als privéchef in de keuken van de New Yorkse woonst van Marc Jacobs. De ontwerper heeft twee volledig uitgeruste droomkeukens in zijn ‘stekje’ ondergebracht. Daar kan Gerrie dag in dag uit Jacobs culinair verwennen, gaande van alledaagse maaltijden tot grote feestmaaltijden voor evenementen.

Wat eet Jacobs dan vooral? Naast zijn typische gezonde maaltijden is hij een grote steaketer en dus doet rood vlees het altijd goed. Filet mignon, hamburgers, kip en pasta staan er ook op regelmatig op het menu. Zijn ontbijt is vrij alledaags; Ierse granen met honing en kaneel.

Sapjes kunnen hem altijd bekoren en helpen hem tegen stress en vermoeidheid. Zo drinkt hij macaknol en versgeperst appelsap als vervanging voor zijn namiddaagse koffie. Tijdens Fashion Weeks drinkt hij dan weer specifiek een ‘Volcano’ van limoensap, cayennepeper, gember en oregano-olie.

Toch is Jacobs een snoeper! Snacks zoals amandelen en noten zijn er altijd in huis, maar Laura Gerries befaamde amandelboterkoekjes zijn een zoete zonde voor de ontwerper. Ook snoepjes en worteltaart staan op zijn favorietenlijst.

Natuurlijk zou Gerrie niet Jacobs privékokkin zijn als ze geen stijl had. In de keuken draagt ze meestal een hoog getailleerd short en een haltertop. Naar eigen zeggen is ze niet met koken begonnen om dan heel de dag in een lelijke witte jas rond te lopen. “Ik kleed me sexy in de keuken!” klinkt het.

Stag. (AVDR)