Een juweel voor elke gelegenheid

Geüpdatet op 22 mei 2019 door ELLE Partner
Een juweel voor elke gelegenheid

De traditionele rituelen verdwijnen meer en meer uit ons leven. Toch geven we mijlpalen in ons leven nog altijd graag wat glans mee. En hoe doe je dat beter dan met een tijdloos juweel? Maar welk sieraad past nu het beste bij welke levensgebeurtenis? We vroegen het aan Julie Martens van Martens Juwelier - Createur.

De liefde voor juwelen kreeg Julie Martens van thuis uit mee.Het was haar grootmoeder, een charismatische dame met de bijnaam “Madame Bijoux”  die de grondlegger was vanMartens Juwelier - Createur. Vandaag is Julie de derde generatie die aan het roer staat van Martens Juwelier – Createur, met winkels in Aalst en Sint-Niklaas. ‘Het unieke aan een juwelierszaak is dat mensen bij jou langskomen voor de grote gebeurtenissen. Heel fijn om klanten te zien groeien in hun leven.

1/

Geslaagd!

Hangertje van witgoud (18 karaat) vervaardigd met diamanten uit de Romantic Vintage collectie. €925

‘De eerste keer dat een jonge vrouw een juweel krijgt, is vaak bij het afstuderen. Ideaal is een Dancey Diamond: een discreet diamantje aan een onopvallende nylondraad dat op en neer ‘danst’ bij het bewegen, of een sober hangertje met een edelsteen om elke dag te dragen en te combineren met andere halssnoeren – jonge vrouwen houden van layeren. Jongeren stellen zich ook vaak vragen over de herkomst van de edelstenen. Wij gebruiken alleen 100% natuurlijke, conflictvrije diamanten.’

2/

If you like it then you shoulda put a ring on it.

Verlovingsring model Papaver van witgoud (18 karaat) bezet met diamanten. Centrale diamant in cushion slijp. €5600 Bijhorende trouwring €950

‘Zo’n vijf a tien jaar na het afstuderen is er vaak sprake van een serieuze relatie die bezegeld wordt met een verlovingsring. Aan de hand van enkele vragen proberen we een beeld te schetsen van de vrouw - is ze bescheiden, glamoureus, artistiek ...- om zo samen de toekomstige hubby te begeleiden naar de perfecte ring. Een gegeerd model is Papaver, met een diamant in cushion-slijp (een vierkante vorm met afgeronde hoeken) op een tweebenige ring. Bij de verlovingsringen bieden we ook telkens een bijpassende trouwring.

3/

Omdat we het waard zijn

Armbanden in verschillende goudkleuren al dat niet met diamanten bezet. Vanaf €1200

‘Vrouwen hoeven hun juwelen niet per se cadeau te krijgen. Vaak kopen ze ook een mooi stuk voor zichzelf, gewoon omdat ze daar zin in hebben, of omdat ze promotie hebben gemaakt bijvoorbeeld.Hun voorkeur gaat daarbij dikwijls uit naar mooie sobere armbanden. Tijdloos op zichzelf maar heel funky als je verschillende uitvoeringen en vormen combineert. Zelfs dat vriendschapsbandje uit Ibiza of het in elkaar geknutselde kralenbandje van je kleinste telg mag er zelfs bij. Make it your own.

4/

Baargoud

Oorstekers in witgoud met briljanten (ronde diamant) en afneembare rondellen bezet met diamanten. Vanaf €1890

Veel koppels trouwen niet, maar zetten wel de stap naar samen kinderen krijgen. Een merkwaardige mijlpaal waar de meeste mannen hun vrouw graag voor belonen met een mooi sieraad. Geen ring, ze willen niet op de knieën gaan in de kraamkliniek, maar wel iets stijlvols en blijvends. Een klassieker voor dit soort push presents zijn de tijdloze oorstekers die je op gelijk welke outfit en voor gelijk welke gelegenheid kunt dragen. 

5/

De liefste van de hele wereld

Halsketting van roségoud met een natuurlijke cushion diamant in een warme mahonie tint. €1955

‘Een moeder is onvervangbaar. Een kostbaar juweel drukt die erkenning het beste uit. In onze collectie vind je mooie sieraden in warme tinten die passen bij elke leeftijd. Bijzonder geschikt is een hanger van roségoud met een diamant in een natuurlijke, lichtbruine tint die heel discreet oogt.

6/

Happy You-day

Ring in platina met een intens blauwe saffier en 6 briljanten (Prijs op aanvraag)

Voor veel vrouwen is 40,50 of 60 worden een mijlpaal. Ze hebben al iets bereikt in hun persoonlijke of professionele leven, en vieren dat met een juweel, of krijgen het cadeau van hun partner. Saffier of aquamarijn zijn met hun uitgesproken blauwe kleuren perfect voor dit soort gelegenheden. Kate Middleton bijvoorbeeld draagt een verlovingsring met saffier, een erfstuk van prinses Diana.

7/

Gouden bruiloft

Roségouden ring met een spraakmakende lichtbruine diamant in ovaalvorm 2,70ct omringd door 80 kleinere diamanten. €12.170

Een relatie die 25jaar of langer standhoudt, dat is iets om trots op te zijn. De initiële verlovingsring krijgt al vaak eens een upgrade of er wordt geïnvesteerd in een nieuw juweel. Omdat wij een inhouse team van ontwerpers en goudsmeden hebben zijn de opties eindeloos. Mijn vader Geert en ik zijn gespecialiseerd in diamanten, en we schrikken er zeker niet voor terug, gekleurde diamanten aan te kopen om dan maanden te broeden op een montuur die de edelstenen het mooist laat uitkomen.

8/

Karaat vs caraat

Karaat, Carat, hoe zit dat ook alweer? Julie Martens legt het uit. 'Met karaat ( =Kt) wordt de zuiverheid van het edelmetaal aangeduid. 24kt is zuiver goud, Dat goud is te zacht en dus te kwetsbaar om te gebruiken in juwelen. 18kt duidt op 75% goud; de overige 25% bestaat uit edelmetalen die de kleur van het goud bepalen (rosé, geel of witgoud). Bij edelstenen spreken we over caraat (=Ct) afgeleid uit het Engels, de eenheid om het gewicht en zijn grootte van de edelsteen te benoemen. De 4C’s - Carat, Colour, Clarity & Cut - bepalen de waarde van een diamant. In een vrijblijvend gesprek leggen we dit graag in detail uit aan al onze klanten. Het is enorm belangrijk goed te weten wat je koopt en dus welke prijs daar aan vasthangt.'

Dit artikel kwam tot stand in rechtstreekse samenwerking met Martens Juwelier-Createur.
www.juweliermartens.be, Online boutique: martensjewels.com