De twijfeltrend: wat doen we met de koeienprint?

Geüpdatet op 3 juni 2019 door Lore Ginneberge
De twijfeltrend: wat doen we met de koeienprint?

Soms zijn er van die modegrillen waar zelfs wij geen raad mee weten. En wat doe je bij twijfel? Juist ja, je maakt een lijstje met de pro's en con's. Deze twijfeltrend: de koeienprint.

Dierenprints zijn sowieso voer voor discussies. De ene zweert bij een goede luipaardjurk, anderen - waaronder ikzelf - willen er nog niet dood in gevonden worden. Luipaard en tijgerprint aside, is er nu een ander beest(je) dat z'n opkomst maakt. Beste dierenvrienden, maak kennis met de koeienprint.

1/

Pro

  • Wanneer celebs als Dua Lipa in koeienprint worden gespot, weet je dat het een hit wordt. Fast fashion-ketens spelen hier hoe dan ook op in, wacht maar.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

A whole ass moooood 🐮

Een bericht gedeeld door Dua Lipa (@dualipa) op

  • Wie het subtieler wilt aanpakken dan Dua Lipa's total look, kan opteren voor de Moo Mani. Met koeienprintnagels kan je naar het werk zonder dat collega's zich afvagen of je binnenkort verhuist naar de prairie.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ivania Carpio (@love_aesthetics) op

  • Naast hippe celebs kwam er koeienprint-enthousiasme uit onverwachte hoek. Niemand minder dan Meghan Markle droeg deze Gianvito Rossi-cow heels, sindsdien steevast uitverkocht. En wat Meghan draagt, willen wij ook.

meghan markle koeienprint twijfeltrend

2/

Contra

  • Een trend is wat het is, iets tijdelijks. Die ongedragen leren rok in je kast vond je vast ook ooit the shit. Vraag jezelf dus af: 'zie ik mezelf binnen twee jaar nog in een koeienprintjurkje?' Het antwoord is waarschijnlijk nee.
  • Dat de trend voornamelijk opgepikt wordt door popsterren en modellen, zegt eigenlijk genoeg. Wij gewone stervelingen kunnen veel minder hebben dan pakweg Kendall Jenner.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kendall (@kendalljenner) op

  • Met een koe wil je eigenlijk helemaal niet geassocieerd worden. Een luipaard heeft iets gevaarlijks, een tijger iets wilds... Maar een koe? Ik denk vooral aan zwabberende uiers.

3/

Het verdict

Tenzij je model bent of mascotte van een kinderboerderij, is de koeienprint een tricky trend. Misschien moeten we maar met z'n allen wegblijven van dierenprints. De wereld zou er mijns inziens een betere plek van worden.