Daarom gaat Max Mara’s Fire coat viraal

Gepubliceerd op 21 maart 2019 door ELLE België
Daarom gaat Max Mara’s Fire coat viraal

Na de recente confrontatie tussen politica Nancy Pelosi en president Donald Trump staat de Fire Coat van Max Mara in ons geheugen gegrift. Goed nieuws voor de liefhebbers, want na zes jaar geleden uit de rekken te zijn gehaald, is de mantel opnieuw te verkrijgen in de winkels en online.

In december 2018 stapte Nancy Pelosi het Witte Huis uit, na een ontmoeting met president Donald Trump. Een alledaags beeld, ware het niet dat ze gekleed was in een stijlvolle, vuurrode jas uit de F/W collectie uit 2012 van Max Mara. Het beeld van Pelosi ging viraal en door de online populariteit besloot MaxMara het model terug uit te brengen.

Wie is Nancy Pelosi

Nancy Patricia D'Alesandro Pelosi, is een Amerikaanse politica van de Democratische Partij en sinds begin dit jaar partijleidster in het Huis van Afgevaardigden. Het was echter niet de eerste keer dat Pelosi in de jas gespot werd. In januari 2013 droeg ze de mantel bij de tweede inhuldiging van President Barack Obama.

max mara, fire coat, amerikaanse politiek
Vuurrode mantel, Max Mara, € 2.638

De populariteit van de jas zou te wijten zijn aan de tijdloze look van het model. 'Het zachte silhouet van de jas in combinatie met de scherp gesneden schouders, benadrukken het contrast tussen het mannelijke en het vrouwelijke', aldus Ian Griffiths, creatief directeur bij Max Mara.

De jas is in ons land enkel te koop gedurende maart en april via de webshop www.maxmara.com.

(Stagiaire Kaat Monsieur)