5 x zo draag je sneakers

Geüpdatet op 27 maart 2019 door ELLE Partner
5 x zo draag je sneakers

Timberlands nieuwe sneakermodel is een echte stijlkameleon. Ga je voor een geraffineerde of een casual outfit? Als geen ander geven deze schoenen er een frisse toets aan. Deze foto’s leveren het bewijs.

Als je dit seizoen maar één paar schoenen mocht kiezen, laat het dan streetwise sneakers zijn. Nu alleen nog de perfecte match vinden die je hart doet overslaan ... Deze zomer haalt het Amerikaanse merk Timberland alles uit de kast met de lancering van een nieuwe lijn ultravrouwelijke en übercoole sneakers. Maak kennis met Delphiville. Met z’n buitenkant van leder en afwerking met shiny details doet dit model om het even welke outfit schitteren. Het toppunt van coolness en bovendien ook in lijn met het onverminderde engagement van Timberland voor onze planeet, want Delphiville bestaat deels uit gerecycleerd PET-materiaal.

De sneakers zijn trouwens niet alleen yummy en ecologisch verantwoord, ze zitten ook zalig. Dat kun je zelf uittesten op het sneakerstylingevent ‘Wear it Your Way’ op 6 en 7 april in de Timberland-boetiek in Antwerpen (Kammenstraat 44). Je kunt ze er pimpen met gekleurde veters, veterbedels, sokken, pins … Begint het je te duizelen bij al die mogelijkheden, vraag dan advies aan de stylist die daar rondloopt. Nog een tip: je springt het best binnen tussen 12 en 14 uur, want dan spot je influencer Nathalie van den Berg.

Intussen geven we je al wat inspiratie om de statement stappers te integreren in je dresscode, of je nu een aanhanger bent van de athleisuretrend of fan van casual chic. Kijk met ons mee …

1/

LOOK 1: Casual cool

Shop hier

De quick fix als je geen tijd hebt om uren te spenderen aan je outfit of the day: ga voor een ontspannen look met een hoge pas-uit-bedfactor. Het idee: combineer een paar gouden sneakers met neutrale tinten. Niets boring! Laat de kleuren voor wat ze zijn en trek de aandacht met opvallende accenten zoals een mash-up van motieven of experimenteer met verschillende materialen. Denk comfortabele baggy broek met bloemenprint op een casual jasje met metallic effect dat terugkomt in het glanseffect van de sneakers. Nu nog een witte polo met knoopjes voor wat extra textuur ... En als finishing touch een donkere cat eye zonnebril om te verbergen dat je nog maar net wakker bent.

2/

LOOK 2: If I were a boy

Shop hier

De gedroomde outfit om langs terrasjes te flaneren zodra de zon weer van de partij is of om een hectische koopjacht te houden in de stad. Met deze comfortabele en trendy look sla je de bal nooit mis. Ga voor een lichtjes oversized overall, zodat je vrij en onbelemmerd kunt bewegen. Aan je arm bengelt een rieten tasje, de natuurlijke kleur als een echo van het inzetstuk op de sneakers. De buitengewoon goed dempende Timberland-zool garandeert je absoluut comfort van top tot teen.

3/

LOOK 3: Chic with a twist

Shop hier

Onmogelijk te weerstaan aan een witte totallook met de zomer in zicht. Zeker als je hem kunt pimpen met je Timberland sneakers. Speel met contrast door supervrouwelijke stukken te mixen met een paar goudkleurige sneakers die bij elke stap weerkaatsen in het zonlicht. De coolste combo? Een wijde minirok om je benen te onthullen, een stoere hoodie om de girly look wat attitude te geven en een catwalkproof clutch met pareltjes onder de arm. Bye bye bravemeisjesimago! Eindig met een paar enkelsokjes om iedereen eraan te herinneren - of op z’n minst de indruk te wekken - dat je niet enkel chic, maar ook sportief bent.

4/

LOOK 4: When nature calls

Shop hier

Wie heeft er nog nooit van gedroomd om zijn pumps in te ruilen voor een paar comfortabele sneakers? Fashionista’s over de hele wereld tonen zich gewonnen voor de combinatie van een jurk met sneakers. Die mix van stijl en comfort heeft dan ook alles mee. Kies een lange vloeiende jurk met libertyprint en draag er grijze Timberlands bij, voor een zacht en fris effect. Een sjaal geknoopt in de taille of gestrikt in je haar maakt de look compleet. Op iets koelere zomeravonden hou je het lekker warm met een stoer jeansjasje over je schouders.

5/

LOOK 5: Working girl

Shop hier

Je sneakers op kantoor dragen zonder je boze blikken van de baas op de hals te halen? Dat kan best, zolang je maar de juiste keuzes maakt. De truc voor een geslaagde casual chic look in de open workspace: hou je aan minstens één stuk uit de klassieke workweargarderobe zoals de onvermijdelijke blazer met dubbele rij knopen of een broekpak. Het zou geen lente zijn als we niet met pastelkleuren mochten spelen … Beige sneakers passen er heel goed bij.

De sneakers Delphiville zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en kosten € 119,95 op timberland.com

Dit artikel is in samenwerking met Timberland geschreven.
www.timberland.com