5 redenen om meteen Netflix’ Sex Education te beginnen bingen

Gepubliceerd op 28 januari 2019 door Laurence Donis en Isabelle
5 redenen om meteen Netflix’ Sex Education te beginnen bingen

Amper een paar weken uit en nu al een wereldwijd succes: Netflix heeft met Sex Education opnieuw een gigantische hit te pakken, maar het is zoveel meer dan enkel een verfrissende serie over seks…

Waarover gaat het? Otis is een introverte Engelse puber die onder het juk van een vrijgevochten moeder leeft. Niet alleen wil ze zijn minste doen en laten controleren, ze is ook nog eens seksuologe en laat de grenzen tussen job en privé maar al te vaak vervagen. Otis’ beste vriend is homoseksueel en zijn crush Maeve is de lokale schoolrebel. Om indruk op haar te maken, stapt Otis mee in een verboden avontuur en voor hij het weet functioneert hij zelf als officiële schoolseksuoloog…

Waarom we nu al zo dol zijn op Netflix' Sex Education:

1. Omdat het met àlle taboes komaf maakt: orale seks, MST, fantasieën, homoseksuele seks,… Wat hadden wij daar als pubers graag open over kunnen praten, met ongegeneerde vragen en duidelijke antwoorden. De serie benadert seks op een positieve en intelligente manier en is daarin een buitenbeentje. Well done.

2. Omdat het je doet gieren van het lachen! Ondanks de serieuze ondertoon is er ook plaats voor humor, en die weet buiten de slap stick wateren te blijven. Verfijnd en hilarisch, zowel wat de moppen als de personages zelf betreft. Speciale vermelding trouwens voor het personage Lily, lid van de schoolfanfare, een overtuigde maagd én hevige fan van futuristische erotische comic books.

3. Omdat de serie inclusief is. Jammer eigenlijk dat we dit nog moeten vermelden, inclusiviteit zou een automatisme moeten zijn, maar teveel TV-projecten laten op dit vlak nog steken vallen. Sex Education niet dus, je krijgt er een waaier aan verschillende lichaamstypes, seksuele voorkeuren en origines voorgeschoteld. We zeiden het al: verfrissend!

4. Omdat het vrouwelijke hoofdpersonage een total bad ass is. Maeve heeft knalroze haar, piercings en combat boots. Haar boekentas puilt uit van de feministische meesterwerken -“Virginia Woolf is de Beyoncé van de 20ste eeuw”- en uit haar smartphone knallen punk klanken. Of, zoals Eric haar zelf omschrijft: “ze is niet populair, maar behoort tot de coole categorie, wat nog beter is.”

5. Omdat de soundtrack geweldig is, een nostalgische mix van eighties pop en nineties rock. Extreem verslavend!

Tags: Tv.