H&M zet Cara Delevingne aan de deur

Gepubliceerd op 5 augustus 2013 door Laure Vandendaele
H&M zet Cara Delevingne aan de deur

CaraDelevingne

Cara Delevingne werd in mei gespot met een musterieus zakje wit poeder en dat breekt haar nu zuur op. H&M zet de samenwerking met het Britse topmodel stop.
 
H&M hanteert een nultolerantie tegenover druggebruik en daar wijkt de keten niet van af. Toen het nieuws bekend raakte dat Delevingne aan haar voordeur in Londen een zakje met daarin een wit mysterieus poeder liet vallen, stelde de Zweedse modeketen meteen dat ze de feiten zouden onderzoeken.

Nu blijkt dat er wel degelijk drug (vermoedelijk cocaïne) in het spel was. H&M liet gisteren dan ook weten het topmodel niet langer in te schakelen voor modellenwerk. De woordvoerder wees erop dat Cara Delevingne nooit het gezicht van de Zweedse modeketen geweest is. Hij benadrukte dat haar rol voor de modeketen zich beperkte tot het defileren in een modeshow. Dat Delevingne te zien was in de Authentic Collection campagne uit 2011, lijkt de bekende kledingketen zich niet meer te herinneren. Het mag duidelijk zijn dat H&M alle banden met het jonge model wil verbreken.

Met deze afloop treedt Cara Delevingne opnieuw in de voetsporen Kate Moss, ook zij werd door H&M de deur gewezen toen paparazzibeelden van een coke snuivende Kate uitlekten.

Of dit nieuws afbreuk zal doen aan het imago van de speelse tomboy valt af te wachten. Het graag geziene model schittert dit najaar in de wintercampagnes van grote modehuizen Mulberry, Fendi en Burberry. De kans is groot dat het hele incident, net zoals bij Kate Moss, met een designermanteltje der liefde bedekt wordt.

Cara Delevingne drugs

Stag. (AS)