We love: luxueuze juwelen van Marco Bicego

Gepubliceerd op 12 december 2018 door ELLE Partner

Marco Bicego bundelt in zijn collecties ambachtelijke knowhow en het creatieve design van de grote Italiaanse juwelenhuizen. Zijn luxueuze stukken met organische vormen nemen ons mee voor een kleurrijke reis naar de vier hoeken van de wereld.

Vertrekpunt, Italië

De reis start in Italië, dankzij een geslaagde familiale overdracht. Bicego, dat in 1948 werd opgericht, zet al meerdere generaties in op ambachtelijke perfectie. In 2000 kreeg zoon Marco de leiding over het familiebedrijf, dat hij omvormde tot een merk dat tradities en vernieuwing verenigt. Het bleek een winnende formule die trouwens ook heel wat internationale bekendheden wist te verleiden, van Hillary Clinton en Oprah Winfrey tot Melissa Gates en Kylie Minogue. Het huis heeft dan ook een bijzonder DNA,waarbij Marco Bicego zijn intuïtieve visie voedt met bijzondere imperfecties uit de natuur die hem inspireren tot organische en authentieke vormen.Het resultaat? Vloeiende en harmonieuze collecties met elk hun eigen inspiratie. Ieder juweel is een volwaardig meesterwerk, uitgevoerd in de mooiste materialen: 18-karaat goud en zorgvuldig gekozen edelstenen voor een perfect resultaat. De Lunaria-collectie staat symbool voor deze versmelting tussen juweelkunst en natuur.

Marco Bicego

Vanuit Italië zet de reis zich voort naar India, met de Jaipur-collectie. Een volgende stop neemt ons mee naar Marokko, met de collectie Marrakech Supreme, om ten slotte te eindigen in Oost-Afrika, waar legendes en tradities een inspiratiebron vormden voor de Masai-collectie.

1/

Lunaria

 

Lunaria is een ontwerp van Marco Bicego uit 2014. Centraal in deze iconische collectie staan de handgevormde, gouden blaadjes met een omboording die een visueel contrast vormt. De blaadjes zijn die van de judaspenning, in het Italiaans lunaria. Het is een erg draagbare collectie, zowel op een ontspannen dag als een avond die doorgaat tot in de kleine uurtjes.

2/

Jaipur

 

De stad uit de legendes, maar ook een stad met heel wat ateliers met slijpers van edelstenen. Het mag dus niet verwonderen dat ze de juwelier inspireerde voor zijn Jaipur-collectie, waarbij het goud de kleur van de stenen beklemtoont.

3/

Marrakech supreme

De eerste collectie van Marco Bicego. Ze dompelt ons onder in het oriëntaalse en gesofisticeerde universum van de Marokkaanse stad. Geel- en witgouden spiralen worden met de hand verwerkt tot armbanden, ringen, oorbellen en halssnoeren die doen denken aan de zandduinen van de Afrikaanse woestijn. Diamanten in verschillende afmetingen geven de juwelen nog extra luister.

4/

Masai

Deze lijn brengt hulde aan de ruwe elegantie van de Afrikaanse tribale culturen. Uitgaande van abstracte vormen bedacht de ontwerper moderne en gesofisticeerde stukken in een pure stijl die teruggaat naar de essentie. Het is een collectie voor overdag en 's avonds.

Marco Bicego, een merk met uiteenlopende invloeden rond een knowhow die traditie en hedendaags design combineert.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Marco Bicego.
https://www.marcobicego.com/