Getest: zo behoudt je huid haar glow tijdens de winter

Geüpdatet op 28 december 2018 door ELLE Partner
Getest: zo behoudt je huid haar glow tijdens de winter

Tijdens het wisselen van de seizoenen krijgt niet alleen je gemoed maar ook je huid het soms zwaar te verduren. De dalende temperaturen, gure najaarsbuien en droge lucht in kantoorruimtes zorgen ervoor dat de huid een pak sneller droog en trekkerig aanvoelt.

Hoogtijd dus om extra inspanningen te leveren om ook na de zomer die gezonde glow vast te houden. Dit kan je doen door je bestaande huidverzorgingsroutine aan te passen of uit te breiden met de juiste producten of je huid te verwennen met een intense kuur. Natuurlijk kan je het nuttige ook aan het aangename koppelen en het werk aan de ervaren handen van een professional overlaten. Zo trakteer je niet alleen je huid, maar ook je hoofd op een uurtje pure verwennerij.

Neem nu deel aan onze wedstrijd en win 1 van de 5 Reversive cadeausets van Babor!

Grand Cru-gelaatsverzorging van Babor, 79,00 euro (90 min)

Om mijn huid voor te bereiden op de winter die eraan zit te komen, ga ik langs bij het BABOR Institute Studio A in Antwerpen. In het strakke, moderne kader van dit Babor flagship-instituut word je ondergedompeld in de wereld van de innovatieve precisieformules waar een feelgood-beleving centraal staat. Het verhaal van Babor begon in 1956 met een zwarte roos, het symbool van de volmaakte schoonheid, die vandaag nog steeds een hoofdrol speelt in verschillende productgamma’s. Zo verwent de Reversive-lijn niet alleen je neus met een heerlijke rozengeur, maar zorgt ze zelfs tijdens de gure wintermaanden voor een prachtige glow op je huid. Ook voor mijn huid wordt gekozen voor een flinke glow-boost dankzij de nieuwe Grand Cru behandeling.

1/

Stap 1

De behandeling waarbij steringrediënt de roos centraal staat, is even luxueus als ze klinkt. Het genieten begint al op het moment dat ik me op de behandeltafel installeer en vakkundig word ingepakt. Terwijl ik rustig wegdroom, gaat de verzorging van start met zachte, heerlijk naar rozen geurende, warme kompressen.

2/

Stap 2

Daarna volgt een zachte reiniging met de Gentle Cleansing Milk, een schone huid is immers de basis van een geslaagde gelaatsbehandeling.

Gentle Cleansing Milk, 24,50€

3/

Stap 3

Nadien volgt de Rose Toning Essence met rozenbloesem-extracten die huid verfrist en kalmeert. Terwijl het doorbloedingsmasker zijn werk doet, drijft mijn geest weg en voel ik me nog meer ontspannen.

Rose Toning Essence
Rose Toning Essence, 23,50€

4/

Stap 4

Zwarte puntjes of puistjes uitduwen gebeurt hier niet, er wordt immers in alle zachtheid met de huid omgesprongen. Bovendien doen de performante producten al het werk. Zo gaat de enzymenpeeling afgestorven hoornschilfertjes van het huidoppervlak verwijderen en worden onzuivere poriën schoongemaakt.

Enzyme Cleanser
Enzyme Cleanser, 22,50€

5/

Stap 5

Al meer dan 60 jaar is het Duitse Babor de pionier in ampulles. Op de behandelingstafel is het nu tijd voor het nieuwste neusje van de zalm: de Grand Cru ampulles. An dept de inhoud van de Grand Cru The Rose Ampoule, een elixir met een extract van Damascusroos, zachtjes in de huid.

Grand Cru Ampoule Concentrates, 49,90€

6/

Stap 6

De combinatie van de Lifting Touch massage en de ampulle zorgt voor een onmiddellijk anti-aging effect en een stralende teint. Voor een intensieve voeding van het weefsel gebruikt de schoonheidsspecialiste de Rejuvenating Face Oil, die – hoe kan het ook anders – een rozenextract bevat voor een jeugdigere glow. Helemaal in lijn met de laatste trends wordt de behandeling afgesloten met een gladmakend vliesmasker op basis van de  roze Damascusroos en hyaluronzuur. Terwijl die hun werk doen epileert An mijn wenkbrauwen, altijd een pluspunt wanneer die service tijdens een gelaatsbehandeling wordt aangeboden. Het enige nadeel van de Grand Cru-behandeling is dat er na anderhalf uur (wat gelukkig heerlijk lang is!) een einde aan komt.

Babor Institute Studio A Beauty & Care - Antwerpen - Paul Smekensplein 15, 2000 Antwerpen

7/

Resultaat

Gelukkig kan je na afloop nog rustig bijkomen en genieten van een kopje thee in een relaxerende, stijlvolle omgeving. Toch word ik pas echt blij wanneer ik in de spiegel kijk. Mijn huid oogt vol, goed gehydrateerd en is voorzien van een gezonde blos. Met de ampulles voor thuisgebruik kan ik het resultaat van de behandeling met de rozenelixirs verlengen. Laat de winter nu maar komen!

Neem deel en win 1 van de 5 Reversive cadeausets van Babor!

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Babor.
www.babor.be
www.beautystudioa.be