ELLE test: de Dyson Airwrap styler

Gepubliceerd op 14 november 2018 door Laure Vandendaele
ELLE test: de Dyson Airwrap styler

Dyson lanceert met de nieuwe Airwrap styler een toestel dat je haar automatisch krult zonder dat je zelf iets hoeft te doen. Wij waren geïntrigeerd en deden de test.

Twee jaar geleden verbaasde Dyson vriend en vijand toen het een haardroger die de manier van haar drogen voorgoed veranderde op de wereld losliet. De Supersonic groeide snel uit tot een favoriet van tal van kappers en beauty influencers en bleek - ondanks het pittige prijskaartje - de investering waard.

Twee jaar later acht Dyson de tijd rijp om nog een stapje verder te gaan en het haar - op een alweer hoogtechnologische manier - te stylen. Enter de Airwrap-styler, een styling tool waarmee je zelf makkelijk volumineuze krullen, natuurlijke waves of een uitgebrusht kapsel creëert. Heel wat beloftes, en dat mag ook voor de prijs van € 449,00. Maar maakt de ambitieuze tool ze ook waar? Het #ELLEBeautyteam deed de test.

Hoe werkt het?

Het doel van de Airwrap is om het haar op een veilige manier te drogen én te stylen. De box bevat een pre-styling dryer (zie het als een Supersonic Light versie) en drie stylingbrsuhes maar we zijn natuurlijk vooral geïnteresseerd in de Airwrap barrels. Die maken gebruik van sterke luchtstroom om de lokken om zich heen te 'wrappen' waardoor een glamoureuze krul ontstaat. Heel erg moeilijk is het niet: klik de barrel vast, zet het toestel aan (op de hoogte temperatuur en sterkte) en hou er een lok tegen. In het begin is het even zoeken welke barrel voor welke kant van je hoofd moet gebruiken maar oefening baart kunst en je hebt het snel in de vingers. In tegenstelling tot bij je krultang en stijltang krul je met de Aiwrap eerst de ene kant van je haren en daarna pas de andere. Omdat je de opzetstukken moet switchen is het niet mogelijk om bijvoorbeeld eerst alle onderste lokken te krullen en daarna naar boven te werken. Je begint aan een kant, en werkt die dan volledig af.
Eens de lok rond de barrel zit, geef je het haar een 'cold shot' door op de daarvoor voorziene krul te drukken. De koude(re) temperatuur gaat de krul fixeren waardoor die langer houdt. De Airwrap geeft het haar glamoureuze golven, geen hippe beach waves (met rechte punten). Die creëer je het beste met een krul- of stijltang.

Conclusie

Dyson biedt met de Aiwrap een handige tool om je haar op een veilige manier (het toestel doet een beroep op een krachtige luchtstroom ipv extreme hitte) te drogen en te stylen tegelijkertijd. Doordat de luchtstroom nooit te heet wordt, zal de krul niet bij iedereen even lang houden, vergeet dan ook zeker de 'cold shot' niet om de krul te fixeren. De Firm Smoothing Brush, Soft smoothing brush en de round voluminising brush zijn leuke extraatjes maar zijn net niet performant genoeg en wegen bijgevolg niet op tegen de goede oude haardroger en borstel combo. Alles zit in een prachtige, maar helaas niet zo compacte box verpakt. Niet ideaal om mee te nemen op vakantie, maar daar willen we ook leuk haar!

Voordelen:

  • drogen en stylen-in-één
  • maakt geen gebruik van te hoge temperaturen
  • snel glamoureuze krullen
  • (na even oefenen) makkelijk in gebruik
  • verschillende opzetstukken

Nadelen:

  • eerst de ene helft en dan pas de andere helft van het haar krullen
  • tool is licht maar groot
  • Prijzig

Dyson Airwrap-styler, € 499,99
www.dyson.be