Actrice Lize Feryn ontwerpt een feestcollectie voor CKS

Gepubliceerd op 31 oktober 2018 door Maxine Detaellenaere
Actrice Lize Feryn ontwerpt een feestcollectie voor CKS

Lize Feryn bewijst dat ze naast acteren en handtassen ontwerpen ook haar weg weet te vinden in de modewereld. Ze ontwierp voor CKS een kleurrijke najaarscollectie, geïnspireerd door het Zuid-Afrikaanse Kaapstad.

We vroegen de ranke brunette naar haar inspiratie voor deze opvallende collab:

Waarom koos je voor Kaapstad als inspiratiebron?

"Dat kwam eigenlijk erg toevallig. Toen ik gevraagd werd voor deze collab ging ik net overwinteren in Kaapstad en zo besloot ik mij door deze kleurrijke Afrikaanse stad te laten inspireren. Ook al omdat de stad het beste van twee werelden te bieden heeft: een bruisende metropool met een superleuk nachtleven - mooi is meegenomen als je een feestcollectie ontwerpt - maar ook met een prachtige flora en fauna. Dat wou ik ook doen met deze collab. Het is een een stoere collectie geworden die je kan dragen naar het werk maar die toch ook chic is. Daarom koos ik voor fluweel, kant en een niet alledaagse print met kevers, vlinders en planten. Het moest iets met een hoek af zijn."

Koos je voor je lievelingskleuren? 

"Ik wou sowieso warme kleuren, dus heb ik rood als basis genomen en gekeken wat er daarbij paste qua kleurschakeringen. Zwart hoorde er uiteraard ook bij aangezien het een feestelijke collectie is. Ik zie het als een winterse safari: even vrolijk als in de zomer, maar toch met een winterse twist."

Hoe draag je de collectie?

"Je kan het print op print dragen voor een more is more effect, maar dat hoeft helemaal niet. Hou je het liever wat rustiger, dan combineer je bijvoorbeeld een bloesje met opvallende print met een blue jeans.

Bekijk hier onze favoriete stuks uit de collectie:

De Lize Feryn x CKS-collectie ligt nu in de winkel en is verkrijgbaar bij alle CKS-winkels.