Vijf redenen om voor een dry hair cut te kiezen

Geüpdatet op 12 november 2018 door Tine
Vijf redenen om voor een dry hair cut te kiezen

Droog knippen is de next best thing in kappersland. De dry hair cut is niet alleen trending op social media, maar blijkt in de praktijk ook sneller en duurzamer. Vijf goede redenen om voortaan naar de droogkapper te gaan.

'Ga maar aan de wasbak zitten' is ongeveer het eerste wat je hoort als je een gemiddeld kapsalon binnenstapt. 'Maar mijn haar is deze morgen pas gewassen ...' Met een kramp in de nek en een restje zeep in de oren neem je plaats in de kappersstoel om je natte lokken te laten knippen. Om vervolgens met een bombastische brushing terug naar huis te keren - en  je haar asap opnieuw te wassen en eigenhandig te stylen. Zucht. De droogkapper breekt met de traditionele kniptechnieken en helpt je in een recordtijd aan een hippe, langhoudende coupe. De vijf voordelen van de dry hair cut opgesomd door Christina, aka De Kwaffeus.

1/

1. Puur natuur

Belangrijk: was je haar zelf thuis voordat je naar de kapper gaat. Laat je lokken natuurlijk drogen en vermijd gel, lak of andere stylingproducten. Het grootste voordeel van een dry hair cut is dat de kapper maximaal rekening kan houden met de natuurlijke beweging en de structuur van het haar. Weerborstels? Krullen? Een scheiding links, rechts of in het midden? Laat de kapper zien hoe je haar van nature valt en stap stralend terug buiten met een kapsel op maat van jouw gezicht.

dry hair cut
Perfect cut in een recordtijd

2. Sneller klaar

Een drukke agenda is niet compatibel met een lange wachttijd in het kapsalon - hoe gezellig een kappersbezoek ook mag zijn. De wasbeurt skippen levert dus een behoorlijke tijdswinst op - zowel voor jou, als voor de kapper. Je wint niet enkel de tijd aan de wasbak zelf, je haar hoeft achteraf ook niet meer uitgebreid gedroogd te worden. Knippen, stylen, klaar. Vergeet gekunstelde coupes met een helmeffect. Je natuurlijke snit breng je de volgende morgen in een handomdraai zelf in model.

2/

3. Instant resultaat

De grootste vijand van elke langharige: een overijverige kapper die het begrip 'enkel de puntjes' iets te ruim interpreteert. Bij knippen op nat haar zie je het eindresultaat pas als het droog is. Die twee centimeter eraf lijkt alsmaar meer naarmate je haar droogt. Met alle gevolgen vandien. Bij een dry hair cut zie je onmiddellijk resultaat: de kapper werkt meer op het gevoel, ziet meteen hoe je haar valt en kan onmiddellijk bijsturen. De kapper knipt volgens de vorm van je gezicht en bezorgt je een gepersonaliseerd kapsel, afgestemd op de vorm van je gezicht en de structuur van je haar.

dry hair cut
No more bad hair days

3/

4. No more bad hair days

Een dry hair cut blijft minstens zes weken in vorm, afhankelijk van de coupe of de lengte van je haar. Een natuurlijke snit valt altijd perfect zodat je 's morgens minder tijd nodig hebt om je haar in model te brengen. Nog even snoozen?

5. 0% water, 100% eco

Elke uitgespaarde wasbeurt betekent minder waterverbruik en draagt bij aan een schoner milieu. Bovendien heeft de droogkapper amper nog een haardroger nodig, wat weer een gunstig effect heeft op het elektriciteitsverbruik. In tijden van zero waste en ecologisch bewustzijn loont elke inspanning.

Boek hier je dry hair cut en beleef het originele huiskamerconcept van De Kwaffeus in Mechelen.

Inspiratie nodig? Dit zijn de coolste shortcuts van het moment!