3 dierenboeken die je band met je viervoeter versterken

Geüpdatet op 23 oktober 2018 door ELLE België
3 dierenboeken die je band met je viervoeter versterken

Denk jij dat je alles weet over je vertrouwde viervoeter(s)? Dan kunnen deze 3 dierenboeken je wel eens verrassen.

Crazy Cat Lady-boek

Zoals de titel al doet vermoeden is deze nieuwkomer in de boekhandel gereserveerd voor crazy cat ladies. Volgens auteur Elke Van Huffel is een crazy cat lady iemand die haar/zijn kat super graag ziet en die er niet beschaamd om is om dat met de wereld te delen. Het boek is gevuld met 101 weetjes, tips en activiteiten die je samen met je kat kan doen. Zo leer je zelf een verenspeeltje maken, krijg je tips over hoe je de perfecte kattenselfie maakt en kom je te weten welke persoonlijkheid je pluizenbol precies heeft. En de grappige illustraties van 'Niet Nu Laura' maken het doorbladeren van het boek nog leuker.

Crazy Cat Lady-Boek17,50 euro

1/

A dog's diary: Twinkle Little Star

Dierenboeken, hond, dagboek

Haal je nog maar net een puppy in huis of ben je al paar jaar het trotse baasje van je hond? Dit hondendagboek helpt je om elk moment vast te leggen. Caroline Vander Straeten, dierenarts van opleiding, schreef het eerste hondendagboek van België om op een leuke manier baasjes bij te leren over de welzijn van hun hond. Je leert hoe lang je met je puppy kan wandelen, welke groentes en fruit je hond wel en niet mag eten en hoe je verlatingsangst kan vermijden. Het boek staat niet enkel vol met handige tips en weetjes over je huisdier maar je kan het zelf ook invullen met leuke anekdotes en foto's. Op die manier kan je altijd terugkijken naar de onvergetelijke momenten van je beste vriend.

A dog's diary: Twinkle Little Star,  34,99 euro

2/

De geheime taal van katten

dierenboeken, kattentaal

Miauw? Jij voert ongetwijfeld bijzonder boeiende gesprekken met je kat maar kan jij iets uit het gemiauw van je kater of kattin opmaken? Fonetisch hoogleraar Susanne Schötz onderzoekt de communicatie tussen mensen en katten. Ze schreef De geheime taal van katten zodat we onze huisdieren beter zouden kunnen begrijpen. Schölz zelf trotse eigenaar van vijf katten, vulde het boek met voorbeelden van haar eigen 'kroost'. Luister online naar de voorbeelden zodat je zelf gemakkelijk de verschillende klanken die je kat maakt kan leren ontrafelen. Het boek geeft je niet enkel een snelcursus kattenfonetiek maar ook praktische tips en oplossingen die je band met je kat versterken.

De geheime taal van katten 19,99 euro

(Stagiaire Michelle)